15+ csodálatos blogbejegyzés-sablon oktatóanyag a Divi számára

Written by redzs

2022.01.22.

Kategóriák

15+ csodálatos blogbejegyzés-sablon oktatóanyag a Divi számára

Sokféleképpen megtervezheti és testreszabhatja Divi blogbejegyzéssablonjait. Szerencsére az Elegant Themes blogon sok Divi blogbejegyzés-sablon oktatóanyag található a kezdéshez. Ebben a cikkben több mint 15 csodálatos blogbejegyzés-sablon oktatóanyagot tekintünk meg, amelyeket a Divi Theme Builderrel használhatsz. Mindegyik lépésről lépésre tartalmazza a blogbejegyzés-sablonok elkészítését mind asztali, mind mobil képernyőkön. Sokan JSON-fájlok letöltését és videó utasításokat tartalmaznak. Néhányan CSS-t tartalmaznak.

1. Blogbejegyzés sablon tervezése

Tervezzen meg egy blogbejegyzés sablont

Ez az oktatóanyag mindent megmutat, amit tudnod kell ahhoz, hogy elkezdhess egy blogbejegyzés-sablont a Divi Theme Builderben. Tartalmazza a blogbejegyzéssablon alapjait, és miért van szüksége rá. A dinamikus tartalmat és a blogbejegyzésekhez való felhasználását is tárgyalja.

Oktatóanyag megtekintése

2. Ragadós oldalsáv CTA-k hozzáadása egy blogbejegyzéssablonhoz

Ez az oktatóanyag arra összpontosít, hogyan hozhat létre ragadós CTA-kat, és hogyan adhatja hozzá őket a blogbejegyzéssablon oldalsávjához. Két különböző oldalsávot mutat, amelyek egymástól függetlenül működnek. Az oldalsávok gördülnek az oszloppal, amíg el nem érik ragadós helyüket, majd ott maradnak, amíg a bejegyzés addig a pontig gördül, ahol követik a posztot. Ez az információ bármely oldalsablonra is vonatkozik. Ez tartalmazza a CSS-t.

Oktatóanyag megtekintése

3. UX-barát blogbejegyzéssablon dinamikus létrehozása

Hozzon létre dinamikusan UX-barát blogbejegyzéssablont

Ez bemutatja, hogyan hozhat létre olyan blogbejegyzéssablont, amely a felhasználói élményre összpontosít. Megmutatja, hogyan lehet dinamikus elemeket beépíteni a tervezésbe. Az ebben az oktatóanyagban létrehozott sablon nem zavarja a figyelmet, így egyszerű és könnyen használható.

Oktatóanyag megtekintése

4. Divi megjegyzések moduljának formázása blogbejegyzéssablonban

Stílus Divi megjegyzések modulja egy blogbejegyzés sablonban

Ez az oktatóanyag a megjegyzések rész stílusának kialakítására összpontosít, amely tökéletesen működik egy blogbejegyzéssablonnal. Két tervet hoz létre a Megjegyzések modulokkal. Tartalmaz egy Személy modult is a Social Media Follow funkcióval. A hátteret grafikus szerkesztővel hozzák létre, és a létrehozásának végigjátszását is tartalmazza.

Oktatóanyag megtekintése

5. Dinamikus szerzői doboz tervezése a blogbejegyzéssablonhoz

Tervezzen dinamikus szerzői dobozt blogbejegyzéssablonjához

Ebből az oktatóanyagból megtudhatja, hogyan lehet dinamikus tartalommal létrehozni egy szerzői mezőt a blogbejegyzéssablonhoz. Az asztalon a szerző doboz az oldalsávban ragad. A tartalom el van rejtve, és a szerző képe elhalványul, hogy tiszta designt hozzon létre. A tartalom akkor derül ki, ha az egérmutatót a szerző mező fölé viszi. Mobilon a szerzői mező a tartalom alatt található. CSS-t tartalmaz.

Oktatóanyag megtekintése

6. Kétoldalas oldalsáv blogbejegyzéssablon létrehozása

Töltse le az ingyenes kétoldalas oldalsáv blogbejegyzéssablont

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan hozhat létre blogbejegyzéssablont mindkét oldalán oldalsávval. Az oldalsávok tiszták maradnak, az egyik oldalon egy blogbejegyzés, a másik oldalon pedig az e-mail feliratkozás. Az oldalsávok egymásra halmozódnak a mobilon. A CSS benne van.

Oktatóanyag megtekintése

7. Dinamikus bejegyzés információs sáv létrehozása a blogbejegyzéssablonhoz

Hozzon létre egy dinamikus bejegyzés információs sávot blogbejegyzéssablonjához

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan hozhat létre információs sávot dinamikus tartalom felhasználásával, amely a képernyőn marad, miközben a felhasználó görget. A tartalom tartalmazza az aktuális bejegyzés címét és kategóriáját, amely megmutatja, hogy a felhasználó mit olvas, a hozzászólások számát és egy linket a megjegyzés írásához, valamint egy gombot a hírlevélre való feliratkozáshoz. CSS-t tartalmaz.

Oktatóanyag megtekintése

8. Teljes magasságú fix oldalsáv beillesztése a blogbejegyzés sablonjába

Helyezzen el egy teljes magasságú, rögzített oldalsávot a blogbejegyzéssablonjába

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan hozhat létre teljes magasságú oldalsávot, amely rögzítve van az asztali verzióban, miközben a felhasználó görget. Az oldalsáv az asztal képernyőjének teljes magasságát elfoglalja. A mobil verzió az oldalsávot a tartalom után helyezi el. Egyedi CSS-t tartalmaz.

Oktatóanyag megtekintése

9. Osztott képernyős blogbejegyzéssablon létrehozása

Osztott képernyős blogbejegyzéssablon

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan hozhat létre blogbejegyzéssablont úgy, hogy az egyik oldalon a kiemelt kép, a másik oldalon pedig a bejegyzés tartalma. A kiemelt kép címével és metaadataival a helyén marad, amíg a tartalom gördül. Mobilon az elrendezés a szokásos módon működik. CSS-t tartalmaz.

Oktatóanyag megtekintése

10. Ragadós oldalsáv létrehozása a blogbejegyzéssablonhoz

Hozzon létre egy ragadós oldalsávot blogbejegyzéssablonjához

Ez bemutatja, hogyan lehet az oldalsávot ragacsossá tenni. Amint eléri ragadós helyét a képernyőn, az oldalsáv a helyén marad, amíg a tartalom vége el nem éri. Az oldalsáv ezután a szokásos módon gördül a bejegyzéssel. Mobilon a megszokott módon működik. A blogbejegyzéssablon a semmiből épül fel, és átfedő elemeket és egyéni CSS-t tartalmaz.

Oktatóanyag megtekintése

11. Megjegyzések kapcsoló létrehozása a blogbejegyzéssablonhoz

Hozzon létre egy megjegyzés kapcsolót a blogbejegyzéssablonhoz

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan hozhat létre kapcsolót a megjegyzések szakasz összecsukásához. A megjegyzéssávon lévő gomb megnyitja a megjegyzést, hogy felfedje őket. Ez különösen hasznos a sok megjegyzést tartalmazó bejegyzések felhasználói élményének javításához. Egyedi CSS-t tartalmaz.

Oktatóanyag megtekintése

12. Teljes szélességű kiemelt kép beillesztése a blogbejegyzés sablonjába

Helyezzen el egy teljes szélességű kiemelt képet a blogbejegyzéssablonjába

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan teheti teljes szélességűvé a kiemelt képet asztali számítógépen és mobileszközön egyaránt. Számos módot mutat be ennek megvalósítására, beleértve a dinamikus részt, a bejegyzés címe modult, egy külön képet és egy szöveges modult. Néhányan gradiens fedvényeket tartalmaznak.

Oktatóanyag megtekintése

13. Különböző blogbejegyzés-sablonok használata különböző kategóriákhoz

Használjon különböző blogbejegyzéssablonokat a különböző kategóriákhoz

Ez bemutatja, hogyan használhatja a Divi Theme Builder beállításait különböző blogbejegyzés-sablonok beállítására a webhely különböző kategóriáihoz. Azt is tárgyalja, hogy milyen előnyei vannak a különböző blogbejegyzéssablonok használatának, és hogyan lehet kizárni egy kategóriát az alapértelmezett sablonból.

Oktatóanyag megtekintése

14. Különféle blogbejegyzéssablonok hozzárendelése meghatározott bejegyzésekhez

Rendeljen más blogbejegyzéssablont az egyes bejegyzésekhez

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan használhatja a Divi Theme Builder beállításait blogbejegyzéssablon hozzárendeléséhez egy adott blogbejegyzéshez. Ezenkívül kitér ennek előnyeire, és néhány példát ad arra, hogy mikor lenne a legésszerűbb.

Oktatóanyag megtekintése

15. Kapcsolódó bejegyzések hozzáadása a blogbejegyzés sablonjához

Kapcsolódó bejegyzések hozzáadása blogbejegyzéssablonjához

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan adhat hozzá kapcsolódó bejegyzéseket megjelenítő részt a blogbejegyzéssablonjához. Ez tartalmazza a blogbejegyzéssablonhoz szükséges elemeket, példákat más elemekre, a kapcsolódó bejegyzések előnyeit és a hozzáadásuk legjobb helyeit. A kapcsolódó bejegyzés szakasz átfedi a blogbejegyzés törzsét.

Oktatóanyag megtekintése

16. A bejegyzéstartalom modul használata a Theme Builderben

Használja a Témakészítő bejegyzéstartalmi modulját

Ez az oktatóanyag részletesen bemutatja a bejegyzési tartalom modul használatát. Leírja, hogyan működik a modul, és hogyan lehet a legjobban használni a modult blogbejegyzéssablonok tervezésekor a Divi Theme Builderben. Azt is bemutatja, hogyan kell használni a rövid kódokkal generált WooCommerce oldalakkal, és tanácsokat ad, hogy mikor ne használja.

Oktatóanyag megtekintése

17. Teljes képernyős hős hozzáadása Divi blogbejegyzéssablonjához

Teljes képernyős hős hozzáadása Divi blogbejegyzéssablonjához

Ez az oktatóanyag számos módszert mutat be, amellyel teljes képernyős hős részt adhat a blogbejegyzéssablonhoz. A módszerek közé tartozik egy teljes képernyős bejegyzés címe modul, egy cím a háttér felett, és metaadatok hozzáadása a hős rész alatt. Azt is bemutatja, hogyan lehet színátmenetet hozzáadni a hős képéhez.

Oktatóanyag megtekintése

18. Metaadatok belefoglalása a blogbejegyzés sablonjába

Metaadatok felvétele a blogbejegyzés sablonjába

Ez bemutatja, hogyan lehet dinamikus tartalommal metaadatokat hozzáadni a blogbejegyzéssablonhoz. Megvitatja, mi az a metaadatok, hogyan működik a dinamikus tartalom a metaadatoknál, és miért érdemes dinamikus tartalmat használni a metaadatok megjelenítéséhez. A különböző metaadat-megjelenítési lehetőségeket is ismertetjük.

Oktatóanyag megtekintése

19. Beleértve a bejegyzések navigációját a Divi blogbejegyzéssablonba

Ez az oktatóanyag a Post Navigation modult fedi le. Leírja, hogy miért érdemes használni a bejegyzések navigációját, és megmutatja, hogy a legjobb helyet adja hozzá a blogsablonhoz. Három különböző módot mutat be a modul stílusának meghatározására szöveges hivatkozások, gombok és kétoldalas gomb létrehozásához.

Oktatóanyag megtekintése

Hogyan találhat ingyenes blogbejegyzéssablonokat a Divi számára

Hogyan találhat ingyenes blogbejegyzéssablonokat a Divi számára

Az Elegant Themes rengeteg ingyenes blogbejegyzéssablont hozott létre, amelyek megfelelnek az ingyenes Divi Layout Pack-eknek. Ezek az ingyenes Divi blogbejegyzéssablonok az ET blogon vannak közzétéve. Egyszerűen keressen rá az „ingyenes blogbejegyzés sablon”, „ingyenes Divi blogbejegyzés sablon” vagy hasonló kulcsszavakra. Rengeteg ingyenes blogbejegyzés-sablon közül választhat.

Befejező gondolatok

Ez a mi 15+ lenyűgöző Divi blogbejegyzés-sablon oktatóanyagunk a Divi számára. Ez a több mint 15 oktatóanyag nagyszerű módja annak, hogy megtanulja a Divi blogbejegyzéssablonok tervezésének és testreszabásának sokféle módját. Ötleteket is adnak saját készítéséhez a Divi Theme Builder segítségével. Többen bemutatják a CSS használatát.

Szeretnénk hallani önről. Használtad a 15+ csodálatos Divi blogbejegyzés sablon oktatóanyagát? Oszd meg velünk, melyik a kedvenced kommentben.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokBlog15+ csodálatos blogbejegyzés-sablon oktatóanyag a Divi számára