Hogyan lehet megakadályozni az állásidőt a WordPress webhelyén

Written by redzs

2022.04.02.

Kategóriák

Hogyan lehet megakadályozni az állásidőt a WordPress webhelyén

Számtalan oka van annak, hogy miért szeretné megelőzni a webhely leállását. Nem számít, milyen platformot vagy gazdagépet választ, kulcsfontosságú, hogy webhelye mindig működőképes és elérhető legyen. Ha egy felhasználó nem fér hozzá az Ön webhelyéhez, akkor lehet, hogy ez az utolsó alkalom, amikor kapcsolatba lép az Ön online jelenlétével. A leállás számos okból következik be, beleértve a szerver túlterhelését, rosszindulatú támadásokat, kódolási problémákat és egyéb hibákat. A webhely leállásának oka azonban nem annyira számít, mint a leállás végeredménye. Akárhogy is, az a felhasználó, aki egy nem működő webhelyre érkezik, kattintással el fog kattintani.

Ebben a cikkben bemutatunk néhány bevált módszert a WordPress webhelye leállásának megelőzésére. Így biztosíthatja webhelyét, hogy folyamatosan működjön, és teljes mértékben működőképes legyen a látogatók számára. És önmagadnak abból a szempontból, hogy még a háttérrendszerhez is hozzáférhetsz.

Miért fontos a webhely leállások megelőzése?

Létfontosságú, hogy webhelye elérhető legyen, függetlenül attól, hogy a felhasználó a nap vagy éjszaka melyik szakában próbálja meg felkeresni. Ha a webhelye hiányzik vagy nem működik, az jelentős piros zászlót emel a látogatók számára. Tegyük fel, hogy ez az első látogatásuk az Ön webhelyén. Gondolja, hogy visszajönnek, ha először nem tudnak hozzáférni? Valószínűtlen.

Nem csak az a kritikus fontosságú, hogy webhelye professzionalizmust és szakértelmet közvetítsen. Webhelyének azt is biztosítania kell, hogy a felhasználók biztonságban érezzék magukat a böngészés során. Ha időszakos vagy akár tartós leállást tapasztal, nem fog pozitív benyomást kelteni. Főleg, ha SaaS -ben dolgozik .

Ha elveszíti a webhely látogatóit, valószínűleg bevétele is csökken. Ez minden webhelyre igaz, bármilyen méretű. A legsúlyosabb esetben a webhelyek leállása sokba kerülhet a vállalatoknak. Az Uptime Institute 2021-es adatai szerint jelentős vagy súlyos webhelykimaradások miatt a válaszadók 62%-a több mint 100 000 dollárt veszített. Sőt, ezen webhelykimaradások 15%-a több mint 1 millió dollárba kerül.

Lehet, hogy nem üzemeltet olyan webhelyet, amely akkora bevételt generál, mint például az Amazon, amely 2013-ban percenként 66 240 dollárra csökkent, és összességében 3,48 millió dolláros veszteséget okozott. De a helyzet az, hogy ha az Ön webhelye pénzt keres, akkor az állásidő miatt pénzt fog veszíteni.

És ez nem csak a bevételről vagy a jelenlegi és potenciális felhasználók megtartásáról szól. Az állásidő negatív hatással van a SEO-ra is. A webhelyek leállása a Google-t és más keresőmotorokat is boldogtalanná teheti. Ennek az az oka, hogy a megugró visszafordulási arány egyértelművé teszi, hogy a látogatók nem ácsorognak. Minél gyakrabban fordul elő ez, annál lejjebb csökkenhet a SERP-rangsor és az EAT (szakértelem, tekintélyesség, megbízhatóság).

6 bevált módszer a webhelyek leállásának megelőzésére

Tehát hogyan előzheti meg a webhely leállását? Bár az online jelenlét mindig ki van téve bizonyos mértékű leállási kockázatnak, ez csökkenthető. Nézzünk meg néhány módszert, amellyel ezt elérheti.

1. Válasszon egy megbízható webhelytárhely-szolgáltatót

Számos olyan elem van, amelyet ellenőrizhet az állásidő megelőzése érdekében. De sok olyan van, amit nem tehet meg, mert ezek a dolgok tárhelyoldalán állnak. Ez azt jelenti, hogy első lépése egy megbízható, minimális állásidővel rendelkező webhelygazda kiválasztása. Győződjön meg arról, hogy olyan gazdagépet talál, amely rengeteg tárhelyet, biztonságos tartományt, megbízható üzemidőt, megfizethető árakat és egy készséges ügyfélszolgálati csapatot kínál, hogy segítsen, ha probléma merül fel. Az is fontos, hogy olyan szervert találjunk, amely képes támogatni a várt forgalom mennyiségét.

Ne versenyezzen a legalacsonyabb árakkal, amikor az árakról van szó; azt kapod, amiért fizetsz.

Ami a költségvetést illeti, sok tárhelyszolgáltató többszintű árazási rendszert kínál alacsonyabb árakkal a most induló webhelyek számára. Regisztráció előtt szánjon rá időt, és kutassa át az árlehetőségeket a kívánt webhelyhez. Győződjön meg arról is, hogy a gazdagép kínálja a szükséges technológiai integrációkat.

Ha saját üzemeltetésű WordPress-webhelyet üzemeltet, akkor felügyelt tárhelyre lesz szüksége. Ha Divi -vel építkezel , akkor olyan szolgáltatót kell találnod, amely nem csak támogatja a Divit, hanem teljesen megérti ( még optimalizál is rá ). Ezzel csökkentheti webhelye leállásának kockázatát.

Vessen egy pillantást tárhelypartnereinkre , amelyek mindegyike jó választás, a Divi számára optimalizált, és a legtöbb költségvetést tervezik:

  • A lendkerék ideális azoknak a webhely-tulajdonosoknak, akik egy gyors Divi-webhelyet szeretnének létrehozni és átadni az ügyfeleknek.
  • A Pressable -t a WordPress és a WooCommerce mögött álló elmék fejlesztették ki, és 24 órás ügyfélszolgálatot biztosít a WordPress szakértőitől.
  • A Siteground előre telepített és konfigurált WordPress-t és Divi-t biztosít a webhely elindításának pillanatától kezdve.
  • A Cloudways egy felügyelt tárhelyszolgáltató, amely kiválóan alkalmas nagyobb vállalkozások, például ügynökségek számára, és moduláris szolgáltatásokat és szolgáltatásokat kínál.

Ennek lényege, hogy olyan webhelyszolgáltatót találjon, amely megfelel webhelye egyedi igényeinek, és megbízható üzemidőt is biztosít.

2. Növelje webhelye biztonságát

Ha gondoskodik arról, hogy webhelye a lehető legbiztonságosabb legyen, akkor minimálisra csökkentheti a webhely leállásának kockázatát. Ennek az az oka, hogy egy biztonságos webhely elrettenti a hackereket, a DDOS-támadásokat és más rosszindulatú tevékenységeket, amelyek offline állapotba kerülhetnek. Az átfogó webhelybiztonság azonban többet jelent egy beépülő modul egyszerű telepítésénél. Valójában több lépésről van szó.

  1. Győződjön meg arról, hogy az URL HTTPS -sel kezdődik . Webhelyszolgáltatójának tartalmaznia kell egy beépített SSL/TLS-tanúsítványt . Ha ez nem áll rendelkezésre, többféle módon szerezhet be ingyenes SSL-tanúsítványt .
  2. Irányítsa át WordPress webhelyét (beleértve az összes oldalt is) HTTP-ről HTTPS-re.
  3. Javítsa ki a vegyes tartalmú hibákat a webhelyén, ha azok továbbra is fennállnak.
  4. Vizsgálja meg a bővítményeket és a témákat esetleges kompatibilitási hibák és a szükséges frissítések szempontjából.
  5. A fokozott biztonság érdekében alkalmazza a CAPTCHA -t a felhasználók által kitöltött űrlapokon.
  6. Végezzen teljes körű WordPress biztonsági auditot , hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden lehetséges hiányosságot kitöltött webhelye biztonságában.
  7. Szükség szerint telepítse a WordPress biztonsági bővítményeket .

3. Tartsa szemmel az oldal sebességét

Az oldalsebesség befolyásolja a keresőoptimalizálási rangsorolását a SERP-ben, és a webhelye ütést kap, ha a betöltési sebesség túl lassú. A lassú betöltési sebesség azt is okozhatja, hogy webhelye nem működik, még akkor is, ha nem. Sok felhasználó számára ez elég ahhoz, hogy azonnal leírja.

A Google most minden eddiginél jobban rangsorolja a webhelyeket a felhasználói élmény alapján, így biztos lehet benne, hogy sebessége megfelelő. Sőt, néha a szerver leállítja a válaszadást, ha túl sok kérést küldenek oda-vissza. Vagy akár zárolja le a felhasználó böngészőjét ugyanezen okból.

Az olyan adatok figyeléséhez, mint a webhely sebessége és a visszafordulási arány, tartsa szemmel a Google Analytics irányítópultját. Telephelysebesség-tesztet is futtathat olyan teljesítményfigyelő eszközökkel , mint a Pingdom vagy a GTmetrix .

Ha mélyebbre szeretne merülni a webhely optimális sebességre való optimalizálásában:

  • Itt közzétettünk egy cikket , amely részletesen elmagyarázza, miért befolyásolja az oldalsebesség a SEO-t, és mit kell tenni ellene.
  • Fedezze fel végső útmutatónkat egy gyors Divi webhely felépítéséhez .
  • További információ arról, hogyan optimalizálhatja Divi-tartalmát a nagyobb webhelysebesség érdekében .

4. Gyakran készítsen biztonsági másolatot a webhelyről

A webhely súlyos leállása esetén, például egy rosszindulatú támadás esetén, amely az egész webhelyet leállítja, gyakran kell biztonsági másolatot készítenie a webhelyről. Kezdetben sok felügyelt tárhelyszolgáltató kínál automatikus biztonsági mentést a webhelyekről – így Önnek is szüksége lesz erre a lehetőségre, ha egyáltalán lehetséges. A WordPress webhelykezelési szolgáltatásért való fizetés szintén segíthet csökkenteni ezt a kockázatot. Végül egy nagyszerű biztonsági mentési bővítmény segíthet abban, hogy a biztonsági mentési folyamatot rendszeres gyakorlattá tegye (természetesen magától értetődő, hogy soha ne hagyatkozzon egyedül egy bővítményre).

Minél több biztonsági másolatot készít, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy gyorsan vissza tudja állítani a webhelyet az aktuális verzióra. A rendszeres időközönként készített több biztonsági másolat pedig gondoskodik arról, hogy ne vesszen el tartalom, ha webhelye meghibásodik.

5. Ismerje meg az állásidőt eredményező HTTP-hibakódokat

Fontos megérteni, hogy mely HTTP-hibakódok okozhatnak webhelyleállást. A leggyakoribb HTTP hibakódok közül néhány:

  • Err_Too_Many_Redirects , amely a 301-es és 302-es átirányítások túlzott használatából ered . Itt írtunk egy útmutatót az átirányítási hurok javításához .
  • 403-as hiba , amelyet gyakran engedélyekkel vagy fájltokennel kapcsolatos hiba okoz, és a látogatók nem tudják elérni webhelyét. Itt megtudhatja, hogyan javíthatja ki .
  • 404 -es hiba , amely néha a felhasználó, néha pedig a szerver hiba. Bővebben itt .
  • 410-es hiba , amely azt jelzi, hogy a felhasználó által keresett információ eltűnt. Bővebben itt .
  • 429-es hiba , amely a szerver túlterheltségét vagy lehetséges DDOS-támadást jelez, és lehetetlenné teszi a webhely elérését. Tudjon meg többet itt .
  • 500-as hiba , amely egy belső szerverhibára utal, amely miatt a webhely leállt. Bővebben itt .
  • 501-es hiba , egy szerveroldali hiba, amely azt jelzi, hogy webhelye teljesen offline állapotban van. Tudjon meg többet itt .
  • 502 -es hiba, amely azt jelzi, hogy a webhelytulajdonosok forgalmukat rossz átjárón keresztül irányítják, és a felhasználók nem férhetnek hozzá a webhelyhez. Itt megtudhatja, hogyan javíthatja ki .
  • 503-as hiba , egy HTTP-hiba, amely lehet ideiglenes, de azt is jelentheti, hogy a kiszolgálót vagy a tűzfalat alaphelyzetbe kell állítani. Tudjon meg többet itt .
  • 508-as hiba , ami azt jelenti, hogy a szervere kifogyott a kapacitásból és az erőforrásokból, és nem tudja betölteni a webhelyet. Bővebben itt .

6. Kérjen segítséget egy tapasztalt fejlesztőtől

Egy saját üzemeltetésű WordPress-webhely birtoklása azt jelenti, hogy időnként segítségre van szüksége egy tapasztalt fejlesztőtől. Ez különösen igaz, ha maga nem kódoló.

Még a legjobbak is feltörtek egy élő webhelyet, és leállást okoztak. Egy szakember bevonásával azonban meghúzhatja az összes csavart, és lereteszelhet mindent, ami kilazulhat, és az egész területet lerombolhatja.

Az egyik lehetőség, hogy felvesz egy tapasztalt WordPress webhelyfejlesztőt, aki az alapoktól kezdve felépíti webhelyét. Így kisebb valószínűséggel hiányoznak hibás vagy hiányzó részek a webhely leállításához. Ha olyan valakivel dolgozik, aki korábban több webhelyet épített fel, az segíthet megelőzni a konfigurációs és kódolási problémákat, amelyek megzavarhatják az üzemidőt.

Még ha nem is ez a helyzet, érdemes lehet felvenni egyet, hogy megnézze webhelyét, miután elkészítette azt. Ha szeretné megelőzni az állásidőt, érdemes egy extra szemkészlettel rendelkezni, hogy ellenőrizni tudja a helyszín állapotát. Bármi, ami azonosítja a lehetséges problémákat, és csökkenti a webhely leállásának esélyét.

Becsomagolás

Bár minden webhelytulajdonos célja, hogy webhelye online legyen, a 100%-os rendelkezésre állás lehetetlen. Azonban sokat tehet azért, hogy ez a százalék a lehető legközelebb legyen a 100-hoz. Ha webhelye túl gyakran nem működik, akkor nemcsak az ügyfelek, ügyfelek és további bevételek megszerzését veszíti el, hanem azok bizalmát is elveszíti, akik megpróbálnak hozzáférni webhelyéhez, amíg az offline állapotban van. Remélhetőleg most, hogy elolvasta a webhely leállásának megelőzése érdekében megtehető legjobb lépéseket, itt az ideje, hogy megkezdje a megvalósításukat.

Hol kezdesz először? Mi a legfontosabb prioritása a webhely leállásának megelőzésében? Írjon nekünk egy megjegyzést, és tudassa velünk.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokDiviHogyan lehet megakadályozni az állásidőt a WordPress webhelyén