8 legjobb WordPress képoptimalizáló bővítmény

Written by redzs

2022.01.06.

Kategóriák

8 legjobb WordPress képoptimalizáló bővítmény

2021. május 22-én tette közzé Will Morris a WordPressben | 15 hozzászólás

8 legjobb WordPress képoptimalizáló bővítmény

A legtöbb webhely nem fukarkodik a képek terén. Egyetlen blogbejegyzés több tucat fényképet és képernyőképet tartalmazhat, mivel a média vonzóbbá és áttekinthetőbbé teszi a tartalmat. Azonban minél több képet ad hozzá az egyes oldalakhoz, annál tovább tarthat a betöltődés . Itt jöhet segítségül egy minőségi WordPress képtömörítő plugin.

Ez a fajta eszköz elkészíti a képeket, és „optimalizálja” azokat,  így azok kevesebb helyet foglalnak el. Ebben a cikkben kiemeljük a legjobb elérhető WordPress képoptimalizáló beépülő modulokat. A szolgáltatáskészletük, értékeléseik és véleményeik, frissítési előzményeik és áraik alapján választottuk ki őket.

Térjünk rá!

1. EWWW Képoptimalizáló

Az EWWW Image Optimizer beépülő modul

Az EWWW Image Optimizer az egyik leghatékonyabb WordPress képtömörítő beépülő modul, amelyet használhat. Miután engedélyezte ezt az eszközt, automatikusan tömöríti a webhelyére feltöltött új képeket.

Tömeges optimalizáló  segítségével a médiakönyvtárban meglévő képeket is tömörítheti :

Az EWWW Tömeges optimalizáló funkciójának használata

Az EWWW Image Optimizer használatával automatikusan átméretezheti a képeket , amikor feltölti őket, és eltávolíthatja a metaadatokat a médiafájlokból, hogy helyet takarítson meg. A bővítmény lusta betöltési funkciót is tartalmaz, és lehetővé teszi a képfájlok konvertálását WebP formátumba a nagyobb tömörítési arány érdekében.

Az EWWW Image Optimizer ingyenes verziója a saját szerverén tömöríti a képeket, és nincs fájlméret-korlátozása. Választhatja a beépülő modul prémium verzióját is, amely felhőszolgáltatást használ a képoptimalizáláshoz, és magasabb tömörítési aránnyal büszkélkedhet.

Főbb jellemzők:

 • Tömörítse a képfájlokat, amikor feltölti őket webhelyére
 • Optimalizálja a Media Library meglévő fájljait
 • Az új képek automatikus átméretezése
 • Engedélyezze a lusta betöltést
 • Konvertálja a képeket WebP-be

Az EWWW Image Optimize neked való, ha…

…a szervere képes kezelni a képtömörítési feladatokból származó többletterhelést. Ez nem jelenthet problémát, hacsak nem egy nagyon egyszerű megosztott tárhely-tervet használ, vagy ha rendszeresen több száz képet tölt fel webhelyére.

Ár: Ingyenes, prémium verzióval, havi 7 dollártól | Több információ

2. WP Smush

A WP Smush bővítmény

A WP Smush a WPMU DEV bővítménycsaládjának része. Ez az eszköz lehetővé teszi a képek automatikus optimalizálását, miután feltöltötte őket webhelyére. Csakúgy, mint az előző választásunk, a WP Smush is tartalmaz egy tömeges optimalizálási lehetőséget (akár 50 kép egyszerre) a meglévő képek tömörítésére.

Ami igazán kiemelkedik a WP Smush-ból, az a felhasználói felület (UI). A WPMU DEV legtöbb bővítményéhez hasonlóan a kijelző elegáns és könnyen érthető:

A WP Smush műszerfal

A WP Smush átméretezési és lusta betöltési funkciókat is tartalmaz. Ezenkívül beállíthatja a beépülő modult úgy, hogy az új fájlok feltöltése után eltávolítsa a kép metaadatait.

Ez a beépülő modul legfeljebb 5 MB méretű képeket támogat. Ha túl akarja lépni ezt a korlátot, akkor a prémium verziót kell használnia, amely lehetővé teszi a Content Delivery Network (CDN) integrálását is a még gyorsabb betöltés érdekében.

Főbb jellemzők:

 • Feltöltés után automatikusan optimalizálja a képfájlokat (legfeljebb 5 MB).
 • A médiakönyvtárban lévő meglévő képek tömörítése (akár 50 fájl egyszerre)
 • Távolítsa el a metaadatokat a képfájlokból
 • A képek automatikus átméretezése feltöltésekor
 • Engedélyezze a lusta betöltést

A WP Smush neked való, ha…

…nem használ rendszeresen 5 MB-nál nagyobb képfájlokat. Ez a beépülő modul kínálja a legfelhasználóbarátabb felületet, amelyet a WordPress képtömörítő beépülő moduljai között találhat. A WP Smush-t is teszteltük Divi-vel , és a kettő remek kombinációt alkot .

Ár: Ingyenes, prémium verzióval, havi 6 dollártól | Több információ

3. ShortPixel képoptimalizáló

A ShortPixel Image Optimizer beépülő modul

A ShortPixel Image Optimizer lehetővé teszi a képek és  PDF-fájlok automatikus optimalizálását  , valamint a képek átméretezését. Bár ez egy szabványos ajánlat, a bővítmény egyik új funkciója a veszteséges, veszteségmentes és fényes tömörítés közötti választás .

Kevés WordPress képoptimalizáló bővítmény kínál fényes tömörítést. Technikai szempontból középutat biztosít a veszteségmentes és a veszteséges tömörítési típusok között:

Fényes tömörítés engedélyezése a ShortPixelben

A ShortPixel Image Optimizer azt is lehetővé teszi, hogy biztonsági másolatot készítsen az eredeti képfájlokról az optimalizálás után. Segítségével eltávolíthatja a metaadatokat a képekről, és a feltöltési folyamat után automatikusan átméretezheti őket. Ezenkívül ez a beépülő modul képes automatikusan konvertálni a PNG fájlokat JPEG formátumba, valamint optimalizálni a Retina képeket és bélyegképeket.

Minden fejlett funkciója ellenére van néhány hátránya a ShortPixel használatának. Először is, a beépülő modul megköveteli, hogy ossza meg e-mail címét, hogy API-kulcsot kapjon az aktiváláshoz. Másodszor, a beépülő modul ingyenes verziója havi 100 képoptimalizálásra korlátozza, ami egyes felhasználók számára nem biztos, hogy elég.

Főbb jellemzők:

 • Automatikusan tömörítse az új képeket a webhelyén (akár 100 havonta)
 • Használjon tömeges optimalizálást a meglévő képek tömörítéséhez
 • Válasszon a veszteségmentes, a veszteséges és a fényes tömörítés közül
 • Tömörítés előtt készítsen biztonsági másolatot a képekről
 • Távolítsa el a metaadatokat a képfájlokból
 • A képek automatikus átméretezése
 • PNG fájlok konvertálása JPEG formátumba
 • Optimalizálja a Retina-képeket és miniatűröket

A ShortPixel képoptimalizáló Önnek való, ha…

…dolgozhat a havi 100 képoptimalizálási limittel, vagy fizethet a bővítmény prémium verziójáért. A funkciókat tekintve a ShortPixel Image Optimizer több funkcionalitást kínál, mint a legtöbb WordPress képtömörítő beépülő modul.

Ár: Ingyenes, prémium verzióval, havi 4,99 USD-tól | Több információ

4. JPEG és PNG képek tömörítése

A JPEG és PNG képek tömörítése bővítmény

A JPEG és PNG képek tömörítése egy egyszerű eszköz a WordPress képoptimalizálásához. Alapértelmezés szerint ez a bővítmény veszteséges megközelítéssel agresszíven tömöríti a képeket. Lehetővé teszi a képek automatikus átméretezését, és a WordPress által generált minden méret tömörítését új fájlok feltöltésekor:

A használni kívánt képoptimalizálási típus kiválasztása

A Compress JPEG és PNG használatának egyik hátránya, hogy regisztrálnia kell egy ingyenes Tinify-fiókot , hogy API-kulcsot kapjon. Ráadásul a szolgáltatás havi 500 ingyenes képoptimalizálásra korlátozza. Minden további tömöríteni kívánt képméret egy másik helyet foglal el.

Főbb jellemzők:

 • Optimalizálja a képeket, amikor feltölti őket a WordPressbe, vagy a háttérben, miután a szerveren vannak
 • A képek automatikus átméretezése

A JPEG és PNG képek tömörítése az Ön számára készült, ha…

…olyan problémamentes beépülő modult szeretne, amely agresszíven optimalizálja a képeket. Tapasztalataink szerint a JPEG- és PNG-képek tömörítése által generált fájlok a legtöbb célra még mindig remekül néznek ki.

Ár: Ingyenes, prémium előfizetésekkel évi 25 USD-tól | Több információ

5. Robin Image Optimizer

A Robin Image Optimizer beépülő modul

A Robin Image Optimizer lehetővé teszi a WordPress képek optimalizálását több harmadik féltől származó szerveropció használatával. A beépülő modul segíthet a képek tömeges tömörítésében, vagy optimalizálhatja az új fájlokat, miközben feltölti őket a WordPressbe. Mindkét esetben választhat, hogy egy ingyenes szervert használ-e, amely 5 MB-ra korlátozza a képméretet, vagy egy második lehetőséget, amely kreditrendszeren működik (havi 300 ingyenes optimalizálással):

A Robin Image Optimizer beépülő modul konfigurálása

Ez a beépülő modul több tömörítési mód közül is választhat, beleértve a veszteségmentes, veszteséges, „magas” és egyéni beállításokat. A Robin Image Optimizer tartalmaz egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi, hogy biztonsági másolatokat készítsen a képekről, mielőtt azokat optimalizálná, és a beépülő modul segítségével eltávolíthatja a metaadatokat a médiafájlokból. Végül egy praktikus funkcióval is rendelkezik, amellyel a háttérben ütemezheti a képoptimalizálást.

Főbb jellemzők:

 • Válasszon több képtömörítési típus közül
 • Feltöltés után automatikusan optimalizálja a képeket
 • Válasszon több szerver közül a képoptimalizálás kezeléséhez
 • Az optimalizálás előtt készítsen biztonsági másolatot a képfájlokról
 • Ütemezze be a képoptimalizálást a háttérben történő futtatásra

A Robin Image Optimizer neked való, ha…

…teljes mértékben ellenőrizni szeretné, hogy a WordPress képtömörítő beépülő modulja mennyire átfogó. A Robin Image Optimizer az ingyenes funkciók érdekes keverékét is kínálja, például lehetővé teszi a szerverek közötti választást.

Ár: Ingyenes, prémium verzióval, évi 39 dollártól | Több információ

6. reSmush.it

A reSmush.it bővítmény

Ha egy plug-and-play WordPress képtömörítő beépülő modult keres , a reSmush.it az egyik legjobb választás. Ez a beépülő modul lehetővé teszi az automatikus képoptimalizálást közvetlenül az aktiválás után, és csak néhány beállítást tartalmaz. Ezek között lehetősége van a képminőség módosítására, a naplók engedélyezésére, a metaadatok megőrzésére, és nem mentheti a képmásolatokat:

A reSmush.it beépülő modul konfigurálása

A reSmush.it lehetővé teszi a képoptimalizálás ütemezését is, hogy a háttérben fusson. Fontos azonban megjegyezni, hogy a beépülő modul csak legfeljebb 5 MB-os fájlokat képes optimalizálni. Ezen kívül korlátozás nélkül használhatja.

Főbb jellemzők:

 • Automatikusan optimalizálja a képeket, miután feltöltötte őket a WordPressbe
 • A képoptimalizálást előre ütemezze be
 • A kép metaadatainak megőrzése vagy törlése
 • Az optimalizálás előtt készítsen biztonsági másolatot a képekről

reSmush.ez neked szól, ha…

…problémamentes képoptimalizáló bővítményt szeretne használni. A reSmush.it egyetlen hátránya az 5 MB-os képfájl méretkorlátja.

Ár: Ingyenes | Több információ

7. WP-Optimize

A WP-Optimize bővítmény

A WP-Optimize több, mint egy WordPress képtömörítő beépülő modul. Ez a beépülő modul olyan eszközöket is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az adatbázis tisztítását, a gyorsítótárazási beállítások módosítását és a szkriptek minimalizálását . Röviden, ez egy minden az egyben megoldás a WordPress optimalizálására.

Ha konkrétan a képoptimalizálásról van szó, a beépülő modul a reSmush.it motorra támaszkodik a képek tömörítéséhez. Feltöltés után automatikusan optimalizálhatja az új képeket, vagy tömörítheti a médiakönyvtárból származó fájlokat:

Kép tömörítése a WP-Optimize segítségével

A WP-Optimize teljes ellenőrzést biztosít a képoptimalizálási beállítások felett. Nem tartalmazza azonban a meglévő fájlok tömeges tömörítésének lehetőségét, így az új webhelyekhez a legalkalmasabb.

Főbb jellemzők:

 • Automatikusan optimalizálja a képeket, miután feltöltötte őket a WordPressbe
 • Tömörítse a képeket a médiakönyvtárból
 • Optimalizálja WordPress adatbázisát
 • Konfigurálja webhelye gyorsítótárazási beállításait
 • Csökkentse webhelye szkriptjeit

A WP-Optimize neked való, ha…

…egy az összesben teljesítményoptimalizálási megoldást szeretne webhelyéhez. A WP-Optimize segít több kulcsfontosságú feladat megoldásában egyetlen bővítmény használatával. Ha azonban webhelye már eleve nagy sebességű , jobb, ha egy dedikált képtömörítő beépülő modult használ.

Ár: Ingyenes, prémium verzióval, évi 39 dollártól Több információ

8. Képoptimalizáló a 10webtől

Az Image Optimizer by 10web beépülő modulja

Az Image Optimizer by 10Web beépülő modulja lehetővé teszi az „egyszerű” és a „speciális” konfigurációs módok közötti választást. Az egyszerű módban kiválaszthatja, hogy milyen típusú tömörítést kíván alkalmazni a képeken, és hogy automatikusan optimalizálja-e azokat.

Ha elmélyül a bővítmény speciális beállításaiban, kiválaszthatja, hogy szeretné-e eltávolítani a metaadatokat a képekről, biztonsági másolatot készíteni a médiafájlokról, és akár át is méretezheti azokat:

Az Image Optimizer beépülő modul speciális beállításai

Ennek a bővítménynek az egyik hátránya, hogy havonta 100 képoptimalizálásra korlátozza a lehetőséget. Azonban tartalmaz egy lehetőséget, amely lehetővé teszi a beállított méretnél kisebb képek kizárását az optimalizálásból. Ez azt jelenti, hogy elkerülheti a tömörítést nem igénylő fájlok képkvótájának kihasználását.

Főbb jellemzők:

 • A képek automatikus optimalizálása a feltöltés után (akár 100 havonta)
 • Tömegesen optimalizálja a médiakönyvtárban lévő képeket
 • Feltöltés után méretezze át a képeket
 • Távolítsa el a metaadatokat a képfájlokból
 • Készítsen biztonsági másolatot a képfájlokról
 • Kisebb képek kizárása az optimalizálásból

Az Image Optimizer by 10web az Ön számára való, ha…

…olyat szeretne, ami éppen annyira testreszabható, amennyire szüksége van rá, és nem bánja a havi 100 kép korlátot.

Ár: Ingyenes, prémium verzióval a 10Web szolgáltatásainak részeként vagy bővítménycsomagban 85 USD-tól Több információ

Következtetés

A WordPress képtömörítő beépülő moduljaival kapcsolatban rengeteg választási lehetőség áll rendelkezésre. A legtöbb eszköz automatikus képoptimalizálást kínál, de sok esetben ez néhány figyelmeztetéssel jár. Az ingyenes beépülő modulok esetében gyakran korlátozott az optimalizálható kép vagy a tömöríthető maximális fájlméret.

Ezt szem előtt tartva, a WordPress képtömörítő beépülő moduljaival kapcsolatos legfontosabb javaslataink az EWWW Image Optimizer és a WP Smush . Mindkét eszköz az optimalizálási lehetőségek széles skáláját kínálja, és csak néhány korlátozást a WP Smush esetében. Bármelyik beépülő modul gyorsan üzembe helyezheti Önt egy fenntartható, hosszú távú optimalizálási megoldással.

Kérdése van azzal kapcsolatban, hogy melyik WordPress képtömörítő beépülő modult használja? Beszéljünk róluk az alábbi megjegyzések részben!

Kiemelt kép: Andrew Krasovitckii / shutterstock.com

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

n/a
Wordpress TutoriálokKépek tömöritése8 legjobb WordPress képoptimalizáló bővítmény