A Divi teljes szélességű menümodul

Written by redzs

2022.03.24.

Kategóriák

A Fullwidth Menu modul segítségével navigációs menüt helyezhet el bárhol az oldalon. Ez használható egy másodlagos menü hozzáadására az oldalon, vagy használható az Üres oldal funkcióval együtt, hogy a fő navigációt lefelé mozgassa az oldalon. Például a menüt lejjebb mozgathatja az első szakasz alá, hogy egy nagyméretű splash képpel köszöntse az embereket. Ez lényegében lehetővé teszi, hogy a fejléc-navigáció az építő segítségével mozogjon az oldalon!

teljes szélességű menümodul

Teljes szélességű menümodul hozzáadása az oldalához

Mielőtt teljes szélességű menümodult adna az oldalához, először be kell ugrania a Divi Builderbe. Miután telepítette a Divi témát webhelyére, minden alkalommal, amikor új oldalt készít, megjelenik a Divi Builder használata gomb a bejegyzésszerkesztő felett. Erre a gombra kattintva engedélyezi a Divi Buildert, így hozzáférést biztosít a Divi Builder összes moduljához. Ezután kattintson a Visual Builder használata gombra az építő vizuális módban történő elindításához. Ha be van jelentkezve a WordPress irányítópultjába, kattintson a Visual Builder engedélyezése gombra is, amikor a kezelőfelületen böngészi a webhelyet.

teljes szélességű menümodul

Miután belépett a Visual Builderbe, a szürke plusz gombra kattintva új modult adhat az oldalához. Új teljes szélességű modulok csak a teljes szélességű szakaszokon belül adhatók hozzá. Ha új oldalt indít, először ne felejtsen el egy teljes szélességű részt hozzáadni az oldalához. Van néhány nagyszerű oktatóanyagunk a Divi szekcióelemeinek használatához .

teljes szélességű menümodul

Keresse meg a teljes szélességű menümodult a modulok listájában, és kattintson rá, hogy hozzáadja az oldalához. A modullista kereshető, ami azt jelenti, hogy beírhatja a „teljes szélességű menü” szót, majd kattintson az Enter gombra, hogy automatikusan megtalálja és hozzáadja a teljes szélességű menümodult! A modul hozzáadása után megjelenik a modul opcióinak listája. Ezek a lehetőségek három fő csoportra oszthatók: Tartalom , Tervezés és Speciális .

Használati példa: Teljes szélességű menü hozzáadása az oldalfejléc alá

Ebben a példában megmutatom, hogyan adhat hozzá teljes szélességű menüt az oldal fejléc része alá.

Íme egy példa:

teljes szélességű menümodul

Mivel ez az új teljes szélességű menü felváltja az alapértelmezett elsődleges navigációs menüt, ki kell választani az üres oldalsablont, hogy az alapértelmezett navigációs menü ne jelenjen meg az oldal tetején a teljes szélességű menü mellett. add hozzá.

Az oldalsablon megváltoztatásához lépjen az oldalszerkesztőbe, és válassza ki az „üres oldal” sablont az Oldalattribútumok mezőből a jobb oldalsávon.

teljes szélességű menümodul

Mivel ez a modul egy már létező menüt jelenít meg, fontos, hogy a menüt már létrehozta, mielőtt hozzáadná a Teljes szélességű menümodulhoz.

teljes szélességű menümodul

Miután elkészítette a menüt, a vizuális építő segítségével adjon hozzá egy teljes szélességű szakaszt közvetlenül az oldal fejléce alatt. Ezután adjon hozzá egy teljes szélességű menümodult a szakaszhoz.

teljes szélességű menümodul

Frissítse a Fullwidth menü beállításait az alábbiak szerint:

Tartalombeállítások

Menü: [válaszd ki a modulban használandó menüt]
Háttér: #333333

Tervezési lehetőségek

Szöveg színe: Világos
szöveg tájolása: Középen a menü
betűtípusa: Roboto
menü betűmérete: 20 képpont

Ez az!

Tipp : Érdemes lehet kihasználni a Speciális lap Megjelenítési beállításait, hogy elrejtse ezt a menüt mobilon, és egy másik menüt jelenítsen meg a fejléc felett, így a mobilfelhasználók anélkül lássák a menüt, hogy le kellene görgetniük az oldalon.

teljes szélességű menümodul

Teljes szélességű menütartalom-beállítások

A tartalom fülön megtalálja a modul összes tartalmi elemét, például szöveget, képeket és ikonokat. Bármi, ami szabályozza , hogy mi jelenjen meg a modulban, mindig megtalálható ezen a lapon.

teljes szélességű menümodul

Menü

Válassza ki a modulban használni kívánt menüt. Új menüket a WordPress irányítópultjának Megjelenés > Menük oldalán hozhat létre . Minden alkalommal, amikor új menüt hoz létre, a menü kiválasztható lesz ebben a legördülő menüben.

Háttérszín

Alapértelmezés szerint a menümodul háttérszíne fehér. Ha más színt szeretne használni a menü hátterében, itt választhatja ki a színválasztó segítségével.

Legördülő menü háttérszíne

Alapértelmezés szerint a menümodul legördülő menüi öröklik az előző beállításban meghatározott háttérszínt. Ha azt szeretné, hogy a legördülő menük saját egyedi színt kapjanak, ezzel a beállítással egyéni színt választhat.

Mobil menü háttérszíne

Mobilon a menümodul egy másik és mobilbarátabb kialakítássá válik. A mobil legördülő menü háttérszínét az asztali megfelelőjétől függetlenül szabályozhatja.

Admin címke

Ez megváltoztatja a modul címkéjét az építőben az egyszerű azonosítás érdekében. Ha WireFrame nézetet használ a Visual Builderben, ezek a címkék a Divi Builder felület modulblokkjában jelennek meg.

Teljes szélességű menükialakítási lehetőségek

A tervezés fülön megtalálja a modul összes stílusbeállítását, mint például a betűtípusok, színek, méretezés és térköz. Ez az a lap, amellyel módosíthatja a modul megjelenését. Minden Divi modulnak van egy hosszú listája a tervezési beállításokról, amelyek segítségével szinte bármit megváltoztathat.

teljes szélességű menümodul

Almenük nyitva

Alapértelmezés szerint az összes almenü a főmenüsor alatti legördülő menüben nyílik meg. Ha a menüt az oldal alja felé helyezi el, és a menüje hosszú legördülő menüket tartalmaz, érdemes lehet ezeket a menüket a menümodul felett megnyitni, hogy a menü ne nyúljon túl a böngésző nézetén.

Menühivatkozások létrehozása teljes szélességben

Alapértelmezés szerint a menümodul legfelső szintű hivatkozásai az alapértelmezett tartalomszélesség határain belül helyezkednek el. Ha el szeretné távolítani ezt a korlátozást, és a hivatkozásokat az oldal teljes szélességére kiterjeszteni, a képernyő bal szélétől kezdve, akkor engedélyezheti ezt az opciót.

Legördülő menüsor színe

A legördülő menükben a hivatkozásokat 1 pixeles vonal választja el. Ha szeretné személyre szabni ennek a sornak a színét, kiválaszthat egy egyéni színt a színválasztó segítségével ebben a beállításban.

Szöveg szín

Itt választhatja ki a szöveg értékét. Ha sötét háttérrel dolgozik, akkor a szöveget világosra kell állítani. Ha világos háttérrel dolgozik, akkor a szövegnek sötétnek kell lennie.

Szöveg tájolása

Ez szabályozza, hogy a szöveg hogyan legyen igazítva a modulon belül. Választhat a Bal, a Jobb és a Középre helyezett közül.

Aktív hivatkozás színe

Az aktív hivatkozás színei kiemelve jelennek meg a menümodulban, hogy a felhasználó aktuális tartózkodási helyét mutassák. Ezzel a beállítással módosíthatja az aktív hivatkozásokhoz használt kiemelés színét.

Legördülő menü szövegének színe

Alapértelmezés szerint a modul legördülő menüiben lévő szöveg örökli a főmenü szövegének színét. Lehetséges azonban, hogy módosítsa ezt a színt, ha egyéni legördülő menü háttérszínét definiálta.

Mobil menü szövegének színe

Alapértelmezés szerint a modul legördülő menüiben lévő szöveg örökli a főmenü szövegének színét. Lehetséges azonban, hogy módosítsa ezt a színt, ha egyéni mobilmenü háttérszínt definiált.

Menü Betűtípus

Megváltoztathatja a menü betűtípusát, ha kiválasztja a kívánt betűtípust a legördülő menüből. A Divi tucatnyi nagyszerű betűtípust kínál a Google Fonts segítségével. Alapértelmezés szerint a Divi az Open Sans betűtípust használja az oldalon lévő összes szöveghez. A szöveg stílusát személyre szabhatja a félkövér, dőlt, csupa nagybetűvel és aláhúzással.

Menü Betűméret

Itt állíthatja be a menü betűtípusának méretét. A tartomány csúszkáját húzva növelheti vagy csökkentheti a szöveg méretét, vagy beírhatja a kívánt szövegméretet közvetlenül a csúszkától jobbra található beviteli mezőbe. A beviteli mezők különböző mértékegységeket támogatnak, ami azt jelenti, hogy a méretértéket követően megadhatja a „px” vagy „em” értéket a mértékegység típusának megváltoztatásához.

Menü szövegének színe

Alapértelmezés szerint a Divi összes szövegszíne fehér vagy sötétszürke színben jelenik meg. Ha módosítani szeretné a számszöveg színét, válassza ki a kívánt színt a színválasztóból ezzel az opcióval.

Menü Betűköz<

A betűköz befolyásolja az egyes betűk közötti távolságot. Ha meg szeretné növelni a szóközt a számszöveg egyes betűi között, a tartomány csúszkával állítsa be a szóközt, vagy írja be a kívánt távolságméretet a csúszkától jobbra található beviteli mezőbe. A beviteli mezők különböző mértékegységeket támogatnak, ami azt jelenti, hogy a méretértéket követően megadhatja a „px” vagy „em” értéket a mértékegység típusának megváltoztatásához.

Menüsor magassága

A sormagasság befolyásolja a számszöveg egyes sorai közötti távolságot Ha növelni szeretné az egyes sorok közötti távolságot, a tartomány csúszkával állítsa be a szóközt, vagy adja meg a kívánt távolságméretet a csúszkától jobbra található beviteli mezőben. A beviteli mezők különböző mértékegységeket támogatnak, ami azt jelenti, hogy a méretértéket követően megadhatja a „px” vagy „em” értéket a mértékegység típusának megváltoztatásához.

Teljes szélességű menü Speciális beállítások

A Speciális lapon olyan lehetőségeket talál, amelyeket a tapasztaltabb webtervezők hasznosnak találhatnak, például egyéni CSS- és HTML-attribútumokat. Itt alkalmazhatja az egyéni CSS-t a modul számos elemére. Egyéni CSS-osztályokat és azonosítókat is alkalmazhat a modulra, amelyek segítségével személyre szabhatja a modult a gyermektéma style.css fájljában.

teljes szélességű menümodul

CSS-azonosító

Adja meg a modulhoz használandó opcionális CSS-azonosítót. Az azonosító használható egyéni CSS-stílus létrehozására, vagy az oldal bizonyos szakaszaira mutató hivatkozások létrehozására.

CSS osztály

Adja meg az ehhez a modulhoz használandó opcionális CSS-osztályokat. Egy CSS-osztály használható egyéni CSS-stílus létrehozására. Több osztályt is hozzáadhat, szóközzel elválasztva. Ezeket az osztályokat használhatja a Divi Child témában vagy az egyéni CSS-ben, amelyet hozzáad az oldalához vagy webhelyéhez a Divi téma beállításai vagy a Divi Builder oldalbeállításai segítségével.

Egyedi CSS

Egyéni CSS is alkalmazható a modulra és a modul bármely belső elemére. Az Egyéni CSS részben talál egy szövegmezőt, ahol az egyes elemekhez közvetlenül hozzáadhat egyéni CSS-t. Az ezekhez a beállításokhoz tartozó CSS-bevitel már stíluscímkékbe van csomagolva, ezért csak a pontosvesszővel elválasztott CSS-szabályokat kell megadnia.

Legördülő menü animációja

Választhat a legördülő menü aktiválásakor használandó különféle animációk közül. Alapértelmezés szerint az animáció elhalványul, de ezt módosíthatja a következőre: kibontás, elcsúsztatás vagy megfordítás.

Láthatóság

Ezzel az opcióval szabályozhatja, hogy mely eszközökön jelenjen meg a modul. Dönthet úgy, hogy egyenként letiltja a modult táblagépeken, okostelefonokon vagy asztali számítógépeken. Ez akkor hasznos, ha különböző modulokat szeretne használni különböző eszközökön, vagy ha le szeretné egyszerűsíteni a mobil kialakítást bizonyos elemek eltávolításával az oldalról.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokDiviA Divi teljes szélességű menümodul