A termékkategóriák listájának WooCommerce blokk használata

Written by redzs

2021.12.10.

Kategóriák

A termékkategóriák listájának WooCommerce blokk használata

2021. december 8-án tette közzé Will Morris a WordPressben | 0 hozzászólás

A termékkategóriák listájának WooCommerce blokk használata

Amikor online áruházat üzemeltet , elengedhetetlen annak biztosítása, hogy az ügyfelek gyorsan megtalálják, amit keresnek. Ennek egyik módja a termékkategóriák listája WooCommerce blokk használata, amely meghatározott kategóriákat jelenít meg a látogatók számára. Ez a blokk még azt is lehetővé teszi, hogy kiválassza, hogy az elemek legördülő listában vagy kibontott nézetben jelenjenek meg.

Ebben a bejegyzésben elmagyarázzuk, hogyan kell használni a termékkategóriák listája WooCommerce blokkot a WordPressben, beleértve azt is, hogyan adhatja hozzá bejegyzéseihez és oldalaihoz, és hogyan szabhatja testre a különféle beállításokat és opciókat. Ezután adunk néhány tippet és bevált gyakorlatot, és válaszolunk néhány gyakran ismételt kérdésre.

Lássunk neki!

A termékkategóriák listájának WooCommerce blokk hozzáadása bejegyzéséhez vagy oldalához

Termékkategóriák listája blokk lényegében a régi Termékkategória widget lecserélésére használható . Lehetővé teszi, hogy megjelenítse webhelyének egy adott kategóriájába tartozó elemek listáját, és szabályozza azok megjelenítési módját.

Vegye figyelembe, hogy ez a blokk csak akkor érhető el, ha telepítve és aktiválva van a WooCommerce bővítmény . Ha ez megtörtént, számos más hasznos WooCommerce blokkhoz is hozzáférhet, például az Összes termék és a Kiemelt termék blokkhoz.

termékkategóriák listájának WooCommerce blokk hozzáadása az online áruházhoz egyszerű. A kezdéshez navigálhat arra a bejegyzésre vagy oldalra, amelyhez hozzá szeretné adni a listát.

Ezután kattintson a Blokk hozzáadása gombra (pluszjel ikon) a Blokkszerkesztőben (1), majd keresse meg a „termékkategóriák listája” (2) kifejezést. Ez legyen az első megjelenő lehetőség (3):

A termékkategóriák listája blokk hozzáadása a WordPressben.

Másik megoldás, akkor írja be ezt a blokkot gépelés „/ termékkategóriák listája” közvetlenül semmilyen bekezdés blokk . Amikor megnyomja az Enter billentyűt, a blokk automatikusan hozzáadódik az oldalához vagy bejegyzéséhez.

Termékkategóriák listája WooCommerce blokkbeállítások és -beállítások

Miután beszúrta ezt a blokkot, megjelenik az üzletében található aktuális termékkategóriák listája . Ha még nem rendelkezik ilyenekkel, létrehozhatja őket a WordPress adminisztrátori irányítópult Termékek > Kategóriák menüpontjában :

A WooCommerce Termékkategóriák képernyője.

Itt törölheti azokat a kategóriákat, amelyekre már nincs szüksége, vagy szerkesztheti a meglévőket, ha módosítani szeretné az adataikat.

Termékkategóriák listája blokk beszúrása után egy eszköztár jelenik meg felül:

Az igazítás ikonja a Termékkategóriák blokk eszköztárán.

Az első ikon lehetővé teszi át ez az elem egy csoport vagy oszlopok blokk . A második lehetővé teszi az igazítás megváltoztatását. Alapértelmezés szerint a blokk balra van igazítva, de beállíthatja, hogy középre vagy jobbra legyen.

Ha a három függőleges pontra kattint, néhány további beállítás jelenik meg. Ez magában foglalja azt a lehetőséget, hogy hozzáadja a blokkot az újrafelhasználható blokkokhoz , egy másik blokkot szúrjon be ez előtt vagy után, és megkettőzze a blokkot.

Blokkolási beállítások

A képernyő jobb oldalán számos további lehetőség található:

A Termékkategória lista beállításai.

Nézzük meg, mit takarnak ezek a beállítások:

  1. Megjelenítési stílus . Ez az, ahol eldöntheti, hogy szeretné-e a listán jelenik meg, mint egy kiterjesztett lista , vagy egy legördülő . A legjobb választás attól függ, mekkora helyet szeretne a listának elfoglalni az oldalon.
  2. Termékszám megjelenítése . Amint a fenti példában is látható, ez a blokk zárójelben jeleníti meg az egyes kategóriákban szereplő termékek számát. Ha nem szeretné megjeleníteni ezt a számot, kikapcsolhatja ezt a beállítást.
  3. Kategóriaképek megjelenítése . Alapértelmezés szerint a kategóriaképek le vannak tiltva. Ezt a beállítást azonban kikapcsolhatja, ha látványosabbá szeretné tenni a listát.
  4. Hierarchia megjelenítése . Ezzel a beállítással megjelenítheti termékei alkategóriáit. Alapértelmezés szerint be van kapcsolva, de nem biztos, hogy a legjobb megoldás, ha sok kategóriája van (mivel a blokk nagyon zsúfoltnak tűnhet).
  5. Üres kategóriák megjelenítése . Ezzel a beállítással akkor is megjeleníthet kategóriákat, ha nincs bennük termék. A legjobb, ha győződjön meg arról, hogy ez az opció ki van kapcsolva.

Végül a beállítások panel végén található egy Speciális rész is . Használhatja ezt saját egyéni CSS hozzáadásához , ha kényelmesen tudja manuálisan módosítani a blokk stílusát.

Tippek és bevált gyakorlatok a termékkategóriák listájának WooCommerce blokk hatékony használatához

Amint látja, a termékkategóriák listája WooCommerce blokk beállításainak hozzáadása és testreszabása meglehetősen egyszerű. Van azonban néhány bevált gyakorlat, amelyet érdemes megfontolni a hatékony használat érdekében.

Először is, a beállítások konfigurálásakor fontos figyelembe venni mind a kialakítást, mind a funkciót. Gondoskodni szeretne arról, hogy a kategóriák listája látható és hozzáférhető legyen ügyfelei számára anélkül, hogy elvonná a figyelmet.

Például, ha van egy nagy üzlete sok különböző kategóriával, nem biztos, hogy a legjobb ötlet a Lista megjelenítési opció használata, különösen akkor, ha helyet szeretne megtakarítani az oldalon. Ehelyett fontolja meg a legördülő stílus használatát, amely helyet takaríthat meg, és egy kicsit tisztábbnak tűnik:

A Termékkategóriák listája legördülő menüben jelenik meg.

Ha kisebb listája van, és az összes terméket egyszerre szeretné megjeleníteni, javasoljuk, hogy a termékkategória képeit is mutassa meg:

Termékkategóriák listája képekkel.

Ez segíthet vonzóbbá és esztétikusabbá tenni a listát. Segítségével a látogatók könnyen megtalálhatják, amit keresnek.

Ha frissíteni vagy képeket szeretne hozzáadni termékkategóriáihoz, ezt úgy teheti meg, hogy az irányítópulton a Termékek > Kategóriák menüpontot választja, majd a kategória neve alatti Szerkesztés tintára kattint :

Termékkategória bélyegképének feltöltésének lehetősége.

A bélyegkép feltöltésének lehetőségét a képernyő alján találja. Ha végzett, ne felejtsen el kattintani a Frissítés gombra .

Gyakran Ismételt Kérdések a WooCommerce Block termékkategóriák listájáról

Amint látja, a termékkategóriák listája WooCommerce blokk használata egyszerű. Azonban annak érdekében, hogy az összes kulcsfontosságú információt megtaláljuk, tekintsünk át néhány gyakran ismételt kérdést ezzel kapcsolatban.

Hogyan adhatom hozzá a termékkategóriák listája blokkot?

Ezt a blokkot úgy adhatja hozzá, hogy navigál arra a bejegyzésre vagy oldalra, ahová fel szeretné venni, majd kattintson a Blokk hozzáadása gombra. Ezután egyszerűen keressen rá a „termékkategóriák listája” kifejezésre, és válassza ki az első megjelenő lehetőséget. Alternatív megoldásként beírhatja a „/termékkategóriák blokk” szövegét a szerkesztőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt .

Hol használhatom a termékkategóriák listáját, a WooCommerce blokkot?

Ezt a blokkot bárhol hozzáadhatja WordPress-webhelyén, ahol engedélyezve van a Blokkszerkesztő. Ez magában foglalja az Ön oldalait és bejegyzéseit is. Hozzáadhatja az oldalsávokhoz, a lábléchez és más modulterületekhez is .

Következtetés

termékkategóriák listája WooCommerce blokk segít javítani a felhasználói élményt (UX) vásárlói számára. Lehetővé teszi annak meghatározását, hogy mely termékkategóriákat és hogyan jelenjenek meg.

Amint azt ebben a cikkben tárgyaltuk, néhány beállítás és lehetőség áll rendelkezésre a kategórialista testreszabásához. Ez magában foglalja a teljesen kibontott listaként való megjelenítését miniatűr képekkel, vagy legördülő menüként. Használhatja online áruházának bármely bejegyzésében vagy oldalán, valamint bárhol, ahol beilleszthet WordPress widgeteket (például az oldalsáv vagy a lábléc területek).

Kérdése van a termékkategóriák listája WooCommerce blokk használatával kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben!

Kiemelt kép a Banpot Chaiyathep/shutterstock segítségével

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb kategóriaA termékkategóriák listájának WooCommerce blokk használata