A TPM 2.0 engedélyezése a számítógépen

Written by redzs

2021.12.24.

Kategóriák

Közzétéve: 2021. augusztus

Ez a cikk olyan felhasználóknak érhető el, akik nem tudnak Windows 11-es verzióra frissíteni, mert számítógépük jelenleg nincs engedélyezve a TPM 2.0-val, vagy számítógépük alkalmas a TPM 2.0 futtatására, de nincs beállítva erre. Ha nem ismeri ezt a szintű technikai részleteket, javasoljuk, hogy az eszközre vonatkozó további útmutatásért olvassa el a PC gyártójának támogatási információit.

Az elmúlt 5 évben leszállított számítógépek nagy része képes a 2.0-s (TPM 2.0) platformmegbízható modul 2.0-s verziójának futtatására. A 11-es vagy Windows TPM 2.0-revan szükség a biztonsággal kapcsolatos funkciók fontos építőelemeként. A TPM 2.0 Windows 11 számos szolgáltatáshoz használható, többek között a Windows Hello az identitásvédelemhez és a BitLocker az adatvédelemhez.

Bizonyos esetekben a TPM 2.0 futtatására képes számítógépek erre nincsenek beállítva. Ha a 11-es verzióra való Windows fontolgatja, ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e a TPM 2.0 a készülékén. A kiskereskedelmi PC-k nagy része saját PC-jüket építő személyek esetében például alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a TPM-el való szállítás, még akkor is, ha az szinte teljesen engedélyezett.

1. lehetőség: A Windows biztonság használata

 1. Az Gépház biztonsági & biztonsági > Windows biztonság >futtatása
  1. Ha ezen a képernyőn nem látható a Security processor (Biztonság processzor) szakasz, előfordulhat, hogy a számítógépE TPM-címe le van tiltva. További információt a TPM engedélyezése, illetve a PC gyártójának támogatási webhelyén található útmutatásért. a TPM engedélyezéséhez. Ha engedélyezni tudja a TPM-et, a következő lépéssel ellenőrizze, hogy a TPM 2.0-s lesz-e.
  2. Ha a Security processor details (Biztonsági processzor részletei) lehetőséget látja a Security processor(Biztonsági processzor) mezőben, jelölje ki, és ellenőrizze, hogy a Specification verziója 2.0-s-e. Ha a kisebb mint 2.0, az eszköz nem felel meg a 11 Windows követelményeinek.

2. lehetőség: A Microsoft Management Console használata

 1. Nyomja le a [Windows billentyű] + R billentyűkombinációt, vagy válassza a Futtatásgombot.
 2. Írja be a „tpm.msc” (ne használjon idézőjeleket) parancsot, és válassza az OK gombot.
  1. Ha egy „A kompatibilis TPM nem található” üzenet jelenik meg, előfordulhat, hogy a pc-n le van tiltva egy TPM. A TPM engedélyezésére vonatkozó utasításokat A TPM engedélyezése, illetve a PC gyártójának támogatási webhelyén ellenőrizheti. Ha engedélyezni szeretné a TPM-et, a következő lépéssel ellenőrizze, hogy a TPM 2.0 az-e.
  2. Ha megjelenik egy üzenet, amely megerősíti, hogy a TPM készen áll a használatra, ellenőrizze, hogy a Specifikáció verziója a TPM gyártói adatai között 2.0-s-e. Ha az eszköz kisebb, mint 2,0, akkor nem felel meg a 11 Windows követelménynek.

 

A TPM engedélyezése

Ha engedélyeznie kell a TPM-et, ezek a beállítások az UEFI ÉS (PC belső vezérlőprogramja) segítségével kezelhetők, és az eszköztől függően változnak. Ezeket a beállításokat az Újraindítás Gépház  lehetőséget választva & biztonsági >>gombra.

A következő képernyőn válassza az UEFI belső vezérlőprogram> speciális beállításainak>, Gépház> az Újraindítás lehetőséget a módosítások érvénybe lépéséhez. Ezek a beállítások az UEFI JELENÉRTÉK speciális,biztonsági vagy megbízható számításokat tartalmazó almenüiben vannak. A TPM engedélyezésére vonatkozó beállítás lehet Biztonsági eszköz,Biztonsági eszköz támogatása,TPM State,AMD fTPM kapcsoló,AMD PSP fTPM,Intel PTTvagy  Intel Platform Trust Technology.

Ha nem biztos abban, hogy miként tudja szükség szerint módosítani a TPM beállításait, javasoljuk, hogy ellenőrizze a számítógép gyártójának támogatási adatait, vagy lépjen kapcsolatba a támogatási szervezettel. Az alábbiakban néhány pc-gyártótól származó információkra mutató hivatkozásokat olvashat az első lépésekhez:

Sánta

Dell

HP

Sánta

Microsoft Surface

 

Lásd még

Windows 11 rendszerkövetelmény

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

n/a
Egyéb kategóriaA TPM 2.0 engedélyezése a számítógépen