A WordPress átirányítása HTTP-ről HTTPS-re

Written by redzs

2022.01.28.

Kategóriák

A WordPress átirányítása HTTP-ről HTTPS-re

Mostanra már biztosan hallotta, hogy a webhely előtagja HTTPS legyen, nem HTTP. A webhely URL-jének előtagjának HTTP-ről HTTPS-re történő módosítása fontos lépés a webhely általános biztonsága, az oldal rangsor szerinti helyének és a SEO megbízhatóságának javítása , valamint a felhasználók (és önmaga) nyugalmának biztosításában. De valójában hogyan csinálod? Mindent elmondunk, amit tudnod kell.

Mi az a HTTPS és mit csinál?

A HTTPS a biztonságos hipertext átviteli protokoll rövidítése. Ez a HTTP (hiperszövegátviteli protokoll) biztonságos evolúciója, és egy jelzés a felhasználóknak, hogy webhelye és adatai biztonságban vannak. A HTTPS ma már szabvány minden nagyobb, naprakész böngészőben. A Google ezt használta a webhely rangsorolásához a SERP-ben; a keresőóriás azonban most a fejére fordította ezt a gyakorlatot. Most a Google megbünteti a webhelyeket, és rontja a helyezéseiket, ha nem tértek át HTTP-ről HTTPS-re.

A böngészők egy kis lakat ikont jelenítenek meg a böngészősávban, amely jelzi a felhasználóknak, hogy biztonságos webhelyet böngésznek. A HTTPS protokoll végpontok közötti titkosítással védi a webhelyet. Ezt egy úgynevezett biztonsági tanúsítványon keresztül éri el.

króm https lakat

Ezeket a tanúsítványokat SSL- vagy TLS-tanúsítványokként fogja látni. (A TLS és az SSL tanúsítványok nagyszerű bontásban áll rendelkezésünkre , érdemes megnézni a további részleteket.) Lényegében egy titkosított webhely védi mind az Ön webhelyét, mind a végfelhasználókat a rosszindulatú hackeléstől, adatszivárgástól és egyéb rosszindulatú tevékenységektől.

Szükséges HTTP-ről HTTPS-re váltani?

Igen, 100%. Ez elengedhetetlen webhelye sikeréhez szinte minden szinten. Eltekintve attól, hogy általánosságban nyilvánvalóan biztonságossá kell tenni webhelyét, egy nem biztonságos webhely futtatása potenciális kötelezettségeket jelenthet. Nem akarja, hogy feltörjék – vagy hogy felhasználói adataikat ellopják a webhelyéről.

Napjainkban a böngészők és a keresőmotorok, például a Google, beépített eszközökkel rendelkeznek, amelyek elriasztják a felhasználókat a nem biztonságos webhelyeken való böngészéstől. Olyan módszereket is beállítottak, amelyek elriaszthatják a webhelytulajdonosokat attól, hogy korlátlan ideig megőrizzék a nem biztonságos URL-címeket. A fő taktika, ahogy már említettük, a webhelyek HTTP-előtaggal való megbüntetése, hogy a SEO-rangsorolása elérje a találatot. Ha stratégiájának része, hogy minél több szemmel figyelje webhelyét (amiről feltételezhetjük, hogy ez így van), akkor a lehető leggyorsabban át kell irányítania a HTTP-ről a HTTPS-re.

A felhasználók láthatják, hogy egy webhely biztonságos-e

A Chrome és sok más böngésző figyelmezteti a felhasználókat, mielőtt nem biztonságos webhelyre lépnek. Ez elrettentően hat azon felhasználók számára, akik nem akarják adataikat kockára tenni. Korábban a Chrome ezt a lakatot zöldre színezte, de amikor a Google áttért a HTTPS szabványra, ez a gyakorlat véget ért. Most csak akkor jelenik meg színként (piros), ha a webhely nem biztonságos. Ma már inkább figyelmeztetésnek tekintik, semmint teljesen tiszta jelzésnek.

Ha a felhasználók tudják, hogy Ön védi őket és adataikat, nagyobb valószínűséggel fogják használni az Ön szolgáltatásait. A rosszindulatú programok és a biztonsági fenyegetések tömkelege bővelkedik az interneten, és nagyon könnyű aljas cselekmények áldozatává válni. Minden vállalkozásnak szüksége van a felhasználó és a márka közötti bizalmi alapra, és ez ennek az alapnak az egyik alappillére.

A HTTP WordPress webhely átirányítása HTTPS-re

Szeretné tudni, hogyan irányíthatja át WordPress webhelyét egy biztonságos URL-re? Ennek megvalósítására van néhány módszer. Mielőtt elkezdené, ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni webhelyéről, és rendelkezzen néhány helyreállítási lehetőséggel. Tudod, arra az esetre, ha valami elromlik a folyamat során. Ha valami elromlik, vissza szeretné szerezni webhelyét. Lehet, hogy nem gyakran fordul elő, de lehetséges, hogy kizárja magát a webhelyéről.

Válasszon és telepítsen egy SSL/TLS-tanúsítványt

Sok webtárhely ingyenes SSL-tanúsítványokat kínál a tárhelytervükhöz. Ezt gyakran egy gombnyomással engedélyezheti a webhely eszközeiben. Ha a gazdagép nem kínál ingyenes SSL- vagy TLS-tanúsítványt, lehet, hogy ideje új gazdagépet keresni. Számos manuálisan is kezelhető belőlük, például a Free SSL és a Let’s Encrypt .

siteground site eszközök titkosítsuk az ssl háttéreszközt

Például a SiteGround egy egész eszközkészlettel rendelkezik a háttérben a Biztonság lapon, amely lehetővé teszi a tanúsítvány beállításának kezdeti lépéseit néhány legördülő menüvel. A legtöbb gazdagép esetében egyszerűen be kell írni az áthelyezni kívánt URL-t, kiválasztani a hozzáadni kívánt SSL-tanúsítványt, és rá kell kattintani a Mentés, Get, Küldés stb. gombra. Más gazdagépek, például a Pressable és a Flywheel hasonló beállításokat kínálnak.

Váltson HTTPS-re a WordPressben

A tanúsítvány birtokában be kell lépnie a WordPress webhely beállításaiba, hogy URL-jét HTTPS-re módosítsa. Lépjen a Beállítások – Általános menübe, és keresse meg a WordPress-cím (URL) és a Webhely címe (URL) mezőket . Módosítsa az URL-eket HTTPS olvasásra.

wordpress általános beállítások url változások

Ha azonban ezek a mezők szürkén jelennek meg, és nem tudja szerkeszteni őket, akkor be kell lépnie a webhelye cPanel -be vagy a webhely eszközeibe, és manuálisan be kell állítania az URL-t. Az adott helyzettől függően az alapvető PHP-fájlokban, adatbázisokban vagy .htaccess fájlokban lehet. A hivatalos WordPress dokumentáció megmutatja, hogyan kell mindezt megtenni, ha szükséges .

WordPress beépülő modulok a nehéz terhek kezelésére

Nem mindenki tudja kényelmesen szerkeszteni ezeket a fájlokat, és beleásni magát webhelye mélységeibe. Ezért van olyan sok WordPress beépülő modul, amely a legtöbb, ha nem az egész folyamatot kezeli az Ön helyett. A leggyakoribb plugin a Really Simple SSL . Ezzel csak rákattint az Aktiválás gombra, és a legtöbb törés megoldódik.

Ha ezután problémák adódnak, az legtöbbször két dolog miatt van: az URL-ek átirányítása az új HTTPS-szabványra vagy a kevert tartalom hiba javítása.

A vegyes tartalmú hiba könnyen javítható. Kövesse útmutatónkat, és rövid időn belül útra kelhet. A HTTPS-re való átirányításhoz számos lehetőség közül választhat. Sok SEO beépülő modul ezt automatikusan kezeli, így előfordulhat, hogy csak ellenőriznie kell a beállításokat az irányítópulton, hogy biztos legyen benne.

átirányítás a https bővítményre

Telepíthet olyan bővítményeket is, mint például az Easy HTTPS Redirection vagy a WP Force SSL és HTTPS SSL Redirect , amelyek lefedik ezeket az alapokat. Mindkettő egyszerű, könnyű és gyors.

Mi legyen a következő

Miután áthelyezte WordPress-webhelyét HTTP-ről HTTPS-re, ideje egy kis takarítást végezni. Győződjön meg arról, hogy a teljes webhely összes URL-je át van irányítva – nem csak a kezdőlapja.

Íme a következő lépések, amelyeket követnie kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden alapot lefedett:

  • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogy minden megváltozott-e, és használja a bővítményeket, például a Better Search Replace , amely a HTTP-t HTTPS-re cseréli.
  • Módosítsa URL-jét a Google Analytics, az Adsense és a Search Console szolgáltatásban. A Google-nak itt van egy nagyszerű útmutatója ehhez .
  • Módosítsa a szkripteket, CDN-eket és egyéb külső beállításokat, amelyek továbbra is a régi URL-t használják. Ezek webhelyenként eltérőek, de ha olyan integrációkat használ, amelyek a régi HTTP-webhelyhez kapcsolódnak, akkor feltétlenül meg kell győződnie arról, hogy ezek most az Ön HTTPS-oldalára mutatnak.
  • Cserélje le a régi URL-t bárhol, ahol linkeli webhelyét (például közösségi média platformokon és egyéb marketinganyagokon). Míg a HTTP URL-nek át kell irányítania a HTTPS URL-re, látható helyeken történő megváltoztatása nagyban hozzájárul a hitelességhez és a bizalomhoz, amit korábban említettünk.)
  • Ne felejtse el használni az új URL-t a hivatkozás beírásakor. Ez eltarthat egy ideig. De végül megszokássá válik.

Becsomagolás

A WordPress webhely HTTPS-re való átirányítása több lépést igényel, amelyeket gondosan be kell tartania. A jó hír az, hogy ha végzett, biztonságos webhelye lesz, amely megnyugtatja látogatóit, hogy adataik biztonságban vannak, amikor böngészik az Ön webhelyét. Egy olyan korban, amikor feltétlenül szükséges a digitális adatok biztonsága, a webhely HTTP-ről HTTPS-re való áthelyezése rendkívül fontos.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokA WordPress átirányítása HTTP-ről HTTPS-re