A WordPress fejlesztői webhely élőben történő megjelenítése

Written by redzs

2022.08.19.

Kategóriák

A WordPress fejlesztői webhely élőben történő megjelenítése

A WordPress fejlesztői webhely élőben történő megjelenítése

Blog / WordPress / WordPress fejlesztői webhely élő adása
A WordPress fejlesztői (fejlesztői) webhely élőben történő megküldésének ismerete elengedhetetlen az üzemidő megőrzéséhez a webhely frissítése közben. Ez különösen hasznos azoknak az ügynökségeknek, akik nagyszámú webhelyet kezelnek és frissítenek, valamint azoknak a webhelytulajdonosoknak, akik jelentős frissítést szeretnének végrehajtani jelenlegi webhelyükön. A fejlesztői webhely használatával módosíthatja a webhelyet az élő webhely befolyásolása nélkül. Ha betárcsázta a módosításokat, egyszerűen megküldheti azokat élőben.Ebben a cikkben három módszert mutatunk be (részletesen) egy fejlesztői vagy állomáshelyszín élőben való bemutatására. De először tisztázzunk néhány kifejezést.Bár minden bizonnyal lehetnek eltérések e kifejezések között, a „fejlesztői webhelyet” (vagy „fejlesztői webhelyet”), az „állomáshelyet” és a „helyi webhelyet” szinonimaként fogjuk használni. Ezek mind olyan tesztkörnyezetek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy olyan változtatásokat hajtsanak végre WordPress-webhelyeiken, amelyek az élő webhelyet nem érintik. Hasonlóképpen, az „élő webhely” vagy „gyártási webhely” olyan webhely, amelyet a látogatóknak látni szeretne az interneten.

Mi a teendő az élő adás megkezdése előtt

Van néhány dolog, amit megtehet a siker érdekében, mielőtt hivatalosan megkezdené a fejlesztői webhely éles üzembe helyezését.

Ellenőrzőlista – Push Dev Site Live

Kép: Vector Stock Pro / shutterstock.com

 1. Győződjön meg arról, hogy a fejlesztői webhely teljesen működőképes – Győződjön meg arról, hogy fejlesztői webhelye teljesen működőképes, mielőtt továbbítanánk az élő webhelyére. Ez a lényege a homokozóban vagy állomásozó környezetben való munkavégzésnek – megbizonyosodhat arról, hogy az elvégzett változtatások megfelelően működnek, mielőtt szabadon engedné őket egy élő webhelyen.
 2. Készítsen biztonsági másolatot mindkét webhelyről – A webhely(ek)ről készítsen biztonsági másolatot. A legbiztonságosabb, ha  mind a fejlesztői, mind az élő webhelyről biztonsági másolatot készít , bár az élő webhely a legfontosabb a kettő közül, mivel ezt a webhelyet próbálja védeni. Van néhány  WordPress biztonsági mentési beépülő modul , amelyek segíthetnek, ha szüksége van rá. A beépülő modulok biztonsági másolatain kívül a tárhelyszolgáltatója kínálhat valamilyen szolgáltatást a biztonsági mentésekhez. Nyissa meg a gazdagép tudásbázisát, és nézze meg, mit kínálnak a biztonsági mentések terén.
 3. Határozza meg a megfelelő módszert. – Miután a fejlesztői webhelye működőképes, és a webhelyekről biztonsági másolat készül, elkezdheti eldönteni, hogy a fejlesztői webhely éles indítása melyik opció felel meg Önnek a legjobban. Az alábbiakban három módszerrel foglalkozunk részletesen.

A fejlesztői webhely élőben történő megjelenítése

Háromféleképpen vizsgálhatjuk meg, hogyan lehet egy WordPress fejlesztői/staging webhelyet élő webhelyre helyezni. A következő lehetőségek közül választhat:

 • Használjon WordPress migrációs beépülő modult
 • Manuálisan nyomja meg a fejlesztői webhelyet
 • és használjon tárhelyszolgáltatói migrációs eszközöket

A piacon lévő összes jelentős átmeneti/áttelepítő bővítmény ingyenes árazási modellt használ, ahol bizonyos opciók nem használhatók, hacsak nem fizet érte. Érdemes megnézni, hogy mit kínálnak a főbb migrációs és staging pluginek ingyenes verziói, hogy megfeleljenek-e az Ön igényeinek. Ebben a cikkben a Delicious Brains WP Migrate Lite bővítményét fogjuk használni  . A Pro verzió sokkal egyszerűbbé teszi ezt a folyamatot, és nem csak a fejlesztői webhely adatbázisát továbbítja ( a Lite verzió nem tolja be a beépülő modulokat, a médiafájlokat vagy a témafájlokat az élő webhelyre ).

A Manuális módszer azoknak szól, akik ismerik a  phpMyAdmin  és  a cPanel alkalmazásokat . Ez a megközelítés nagyon gyakorlatias, és sok lépésből áll. Nagyon megéri az idejét, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan működik a WordPress a háttérben. De jó ideig tart, amíg befejezi.

Azt tapasztaltuk, hogy azok a tárhelyszolgáltatók, amelyeknek platformjukba Staging Tools van beépítve, a legegyszerűbb lehetőséget kínálják a fejlesztői webhely élő webhelyre való átküldésére. Bemutatjuk, hogy a Siteground állomásozó eszközei hogyan  teszik ezt gyerekjátékká.

Push Dev Site to Live with WP Migrate (bővítmény – ingyenes verzió)

Ahhoz, hogy egy állomáshelyet továbbítson élő webhelyére egy beépülő modullal, a WP Migrate szolgáltatást fogjuk használni . Ez az egyik legjobb migrációs bővítmény , amelynek ingyenes verziója van. Ráadásul a pro verzió még egyszerűbbé teszi a folyamatot.

*Megjegyzés: A legtöbb átmeneti/áttelepítő beépülő modul ingyenes verziót kínál, de többet ér a fizetős verzió

A WP Migrate letöltése és aktiválása után a WordPress fejlesztői webhelyére és az élő webhelyére is navigáljon a fejlesztői webhelyre (mindkettőt tartsa nyitva külön lapon). Az Eszközökben kattintson  a  DB áttelepítése elemre .

Dev Push Live – WP Migrate 1-2_num

A tetején kattintson az  Áttelepítés lehetőségre, majd a „Másik webhely cseréje ezzel a hellyel” alatt kattintson az Adatbázis exportálása elemre .

Dev Push Live – WP Migrate 3-4_num

Ezután egy képernyőre jutunk, ahol lecseréljük az adatbázisunkban lévő karakterláncokat, hogy azok megfeleljenek az élő webhelyünkön lévő karakterláncoknak. Ez biztosítja, hogy amikor a fejlesztői webhelyről az élő webhelyre importáljuk az áttelepített/leküldött információkat, a webhely nem fog leállni.

Figyelje meg a jobb oldalon a két  Csere szövegmezőt  , amelyeket ki kell töltenie.

Dev Push Live – WP Migrate 5_num

Ezután az élő webhelyünket tartalmazó nyitott lapra lépünk  . Ugyanabban a bővítményben ugyanoda megyünk. A Keresés oszlopban hivatkozunk és másolunk az élő webhely  tartalmára . Ezek vissza lesznek illesztve a  fejlesztői webhelyre .

Dev Push Live – WP Migrate 6_num

Miután beillesztettük az elemeket az élő webhelyről a fejlesztői webhelyre (ha megfordult, hivatkozzon az előző 2 képre), készen állunk az  adatbázis exportálására a fejlesztői webhelyen. Ezzel letölti a fejlesztői webhely adatbázisának exportált fájlját (a téma, beépülő modul és médiafájlok nem lesznek benne, és szükségük van a WP Migrate Pro verziójára, hogy könnyedén tolja és húzza a webhelyeket).

Dev Push Live – WP Migrate 7_num

Látnia kell egy  Exportálás befejeződött üzenetet.

Dev Push Live – WP Migrate 8_num

Most, hogy megvan az exportált .sql fájl, tennünk kell vele valamit. Az élő webhely  C-paneljére  lép , és az „Adatbázisok” részben kattintson a phpMyAdmin elemre .

Most, hogy megvan az exportált .sql fájl, tennünk kell vele valamit. Az élő webhely  C-paneljére  lép , és az „Adatbázisok” részben kattintson a phpMyAdmin elemre .

Dev Push Live – WP Migrate 9_num

A felső középső részén kattintson az  Importálás gombra . A betöltődő oldalon megkeresi  a számítógépére letöltött fájlt, majd   az oldal bal alsó sarkában található Ugrás gombra kattintva elindítja az importálást. Ez importálja az adatbázisokat a fejlesztői webhelyről az élő webhelyre.

Dev Push Live – WP Migrate 10-12_num

Ha ez megtörtént, ellenőrizze élő webhelyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy működőképes, és hogy a fejlesztői webhelyen végrehajtott változtatások megjelennek-e az élő webhelyen.

A fejlesztői webhely kézi indítása

Teljesen lehetséges, hogy egy fejlesztői webhelyet kézzel továbbítson az élő webhelyére. Ez nem a gyenge szívűeknek való, de igazán jó tudás azoknak, akik próbálnak megismerkedni a WordPress adatbázisokkal és a cPanel-lel. Ezek a lépések minden olyan tárhelyszolgáltatónál működnek, amely továbbra is használja a cPanel-t.

Töltse le a szükséges fájlokat a fejlesztői webhelyről

Az első dolog, amit meg fogunk tenni, az az, hogy a fejlesztői webhelyen a cPanelhez navigálunk. Innen megtaláljuk a Fájlkezelőt , megnyitjuk a fejlesztői webhely  Dokumentum gyökérkönyvtárát   , majd kattintson  az Ugrás gombra .

Dev Site to Live – Kézikönyv 1-2

Innen szeretnénk rákattintani a wp-content elemre,  és  tömöríteni a mappát .

Dev Site to Live – Kézikönyv 3-4

Ezzel létrehoz egy új tömörített wp-content.zip fájlt. Kattintson az új zip fájlra, és válassza a letöltés lehetőséget .

Élő fejlesztői webhely – 5. kézikönyv

Ezután meg akarjuk találni a fejlesztői webhely  wp-config.php fájlját, és azt is letölteni  a számítógépére.

Élő fejlesztői webhely – 6. kézikönyv

Adatbázis exportálása a fejlesztői webhelyről

Ezután térjen vissza a cPanelhez; az Adatbázisok alatt kattintson a phpMyAdmin elemre .

Vissza a phpMyAdminhoz

A bal oldali sávban  kattintson arra az adatbázisra , amely megfelel a WordPress fejlesztői webhelyének adatbázisának. Kattintson az Összes ellenőrzése, majd az Exportálás  lehetőségre a legördülő menüből.

Dev Site to Live – Kézikönyv 7-8

A következő képernyőn egyszerűen győződjön meg arról, hogy az  exportálási mód gyorsra van állítva,  és  a formátum SQL . Ezután kattintson az Ugrás gombra .

Azt tettük, hogy letöltöttük a fejlesztői webhely kritikus fájljait, amelyeket feltöltünk és beállítunk az élő webhelyen. Ez megadja az élő webhelynek azt a konfigurációt, amelyet a fejlesztői webhelyen állított be a tesztelés és az építés során.

Dev Site to Live – Kézikönyv 9-10

Adatbázis importálása élő webhelyre

Most lépjen az élő webhely cPaneljére (NEM a fejlesztői webhelyre). Kattintson a phpMyAdmin elemre .

Élő fejlesztői webhely – 11. kézikönyv

A bal oldali oldalsávon  válassza ki az élő webhely adatbázisát . Ezután  ellenőrizze  a táblázat összes sorát. A legördülő menüben  válassza a „Drop” lehetőséget . Ezzel törli a táblázatokat az élő webhelyről, így lecserélhetjük őket a korábban letöltött adatbázisra.

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 12-14

Erősítse meg a táblázat „Eldobása” választását az Igen gombra kattintva .

Élő fejlesztői webhely – 15. kézikönyv

Ezután gyorsan  válassza ki az Importálás  elemet a fenti menüből, és  kattintson a Fájl kiválasztása elemre .

Dev Site to Live – Kézikönyv 16-17

Ezután kövesse az utasításokat a fájl feltöltéséhez.  Válassza ki a korábban letöltött  .sql fájlt , és kattintson a Megnyitás gombra .

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 18-19

Az adatbázis feltöltésének befejezéséhez  kattintson az Ugrás gombra .

Ebben az újonnan feltöltött adatbázisban figyelembe kell vennie a fájlok előtagját a bal oldali sávban. Erre egy jövőbeli lépésben szükségünk lesz.

Élő fejlesztői webhely – 20. kézikönyv

Frissítse az adatbázist az élő webhely URL-jével

Ugyanabban az adatbázisban  válassza ki az _options táblát a bal oldalsávon. Az elérhető beállítások listájában válassza a Szerkesztés lehetőséget a siteurl beállításnál az option_name oszlopban. *Későbbi használatra jegyezze fel az adatbázis előtagját is.

Dev Site to Live – Kézikönyv 21-22

Az adatbázistábla siteurl beállításai között a Beszúrás lapon frissíteni akarjuk a siteurl paraméter_értékét. Ehhez cserélje ki a meglévő fejlesztői webhely URL-jét az élő webhely URL-jére a jobb oldali értékmezőben. Ezután görgessen le, és  kattintson a Go/Done gombra .

Dev Site to Live – Kézikönyv 23-24

Ha elkészült, térjen vissza ugyanahhoz a beállításlistához az _options táblázathoz. Az elérhető opciók listájában válassza a Szerkesztés lehetőséget a kezdőlappal az opció_neve oszlopban. Ezután ismételje meg ugyanazt a folyamatot, mint korábban (a siteurl esetén ), és cserélje ki a home option_value fejlesztői webhely URL-jét az élő webhely URL-jére.

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 25

Frissítse a webhelyfájlokat (wp-content) az élő webhelyen

Ezen a ponton végeztünk adatbázisunk feltöltésével és konfigurálásával! De még nem értünk ki az erdőből. Még mindig le kell cserélnünk a Live Site néhány fájlját a fejlesztői webhelyről.

Ehhez lépjen vissza az Élő webhely cPanel oldalára, kattintson a Fájlkezelőre, válassza ki az élő webhelyet, majd kattintson az Ugrás gombra .

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 26

Kattintson a wp-content mappára , majd  törölje azt .

Dev Site to Live – Kézikönyv 27-28

Ezután kattintson a Feltöltés gombra a fájlkezelő felső menüjében.

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 29

Kattintson a Fájl kiválasztása elemre . Ezután válassza ki a wp-content.zip fájlt, és kattintson a Megnyitás gombra .

Dev Site to Live – Kézikönyv 30-32

Várja meg, amíg feltöltődik. Ha a feltöltés befejeződik, de nem tér vissza a fájlszerkezethez, kattintson a Vissza ide… ​​hivatkozásra.

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 33

Keresse meg és kattintson rá az imént feltöltött wp-content.zip fájlra, majd válassza ki a kivonatot a legördülő menüből.

Dev Site to Live – Kézikönyv 34-35

A Kibontás előugró ablakban kattintson a Fájlok kibontása elemre . A kicsomagolás után törölheti a tömörített wp-content.zip fájlt, mivel ez zavaró lehet, ha gyakran csinálja ezt.

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 36

Frissítse a wp-config.php fájlt az élő webhelyhez

Ha a wp-content mappa a helyén van, válassza ki a  wp-config.php fájlt  , és kattintson a szerkesztés gombra .

Dev Site to Live – Kézikönyv 37-38

Keresse meg a dokumentumban a table_prefix kifejezést , és cserélje ki a table_prefixet a fejlesztői webhely adatbázistábláinak korábban említett előtagjával. Ezután egyszerűen görgessen le, és  kattintson a Mentés gombra.

Ez az! Tekintse meg az élő webhelyet, hogy megtekinthesse a WordPress fejlesztői webhelyéről hozott változtatásokat.

Élő fejlesztői webhely – Kézikönyv 39-40

Ha ez túl sok lépés volt az Ön számára, sok modern hosting cég, amely a WordPress tárhelyszolgáltatását részesíti előnyben, robusztus (és könnyen használható) átmeneti/migráló eszközöket kínál.

Ezután megmutatjuk, hogy a Siteground hogyan teszi egyszerűvé a fejlesztői webhelyek élő webhelyre küldését.

Tolja át a fejlesztői webhelyet élő webhelyre a Siteground Staging Tools segítségével

A WordPress telepítésére szakosodott tárhelyszolgáltatók egyre jobb eszközöket hoznak létre a fejlesztői/állomásozó webhelyek élő webhelyre tolásához. Az egyik ilyen hosting cég a Siteground , amely történetesen az egyik Divi Hosting partnerünk . Ahhoz, hogy egy fejlesztői webhelyet élesíthessen a Siteground használatával, létre kell hoznia az átmeneti webhelyet a  Siteground Site Tools segítségével .

Miután webhelye elkészült és fut a Sitegroundon, jelentkezzen be Siteground-fiókjába. Ezután kattintson  a tetején található Webhelyek fülre . Válassza a Webhelyek allapot is. Innentől válassza ki a kívánt webhelyet , amelyet az oldalon lévő egyes mezők képviselnek. Kattintson az adott webhely  Webhelyeszközök gombjára .

Dev Push Live – Siteground – 1-4_num

A bal oldalsáv menüjében keresse meg a WordPress > Staging menüpontot . Innentől válassza ki az általunk gondolt pontos élő webhelyet a  Select WordPress telepítésében  , amely általában az adott TLD aldomainjeinek listája.

Az alul található „Átmeneti másolatok kezelése” részben keresse meg a telepíteni kívánt átmeneti példányt, és kattintson a hárompontos ikonra (⋮) az átmeneti példány opcióinak kibontásához. A teljes állomáshely üzembe helyezéséhez válassza  a listából a Teljes telepítés lehetőséget. Választhatja az  Egyéni telepítés lehetőséget is , ha csak egy része volt a telepíteni kívánt állomáshelynek.

Dev Push Live – Siteground – 5-9_num

Végül a Telepítés megerősítése előugró ablakban kattintson a Megerősítés gombra .

Dev Push Live – Siteground – 10_num

Utána végeztünk! A jobb felső sarokban a siker üzenetet kell látnia .

Dev Push Live – Siteground – 11 – End_num

Ha nem látja a sikeres párbeszédet, forduljon a Siteground ügyfélszolgálatához hibaelhárításért.

Mi a teendő, miután a fejlesztői webhelyet élőben közzétették

Mindhárom módszerünk, amellyel egy WordPress fejlesztői webhelyet élő webhelyre küldünk, kiváló lehetőség. De mindegyiknél fennáll annak a veszélye, hogy ideiglenesen feltörik a webhelyet. Bár remélhetőleg az ebben a cikkben szereplő lépések elvezették a kívánt eredményhez, itt van valami, amire figyelnie kell, ha befejezte a helyszíni leküldést.

Miután befejezte a kiválasztott lépéseket, nyissa meg az Élő webhelyet, és tekintse át az oldalakat. Győződjön meg arról, hogy minden betöltődik, és azt, amit várt. Ezután lépjen a rendszergazdai irányítópultra, és jelentkezzen be. A bejelentkezés során nem fordulhat elő hibák.

Ha úgy tűnik, hogy adatbázisproblémák vannak, gyorsan ki kell derítenie ezt. Tekintse meg az Adatbázis-kapcsolati hiba javítása című cikkünket, ahol megkereshet néhány gyakori területet, amelyet ellenőrizni kell. Ha push jön a lökésre, visszatérhet az indulás előtt létrehozott biztonsági másolathoz, és újra próbálkozhat a lépésekkel.

 • Ellenőrizze a webhely www és nem www verzióit, valamint a HTTPS-t és a HTTP-t. (Az átirányítások a várt módon történnek?)
 • Ellenőrizze a fő navigációs hivatkozásokat, valamint a dinamikus oldalakat, például kategóriákat, bejegyzéseket és egyéni bejegyzéstípusokat. (A fejlesztői webhely legutóbbi módosításai az élő webhelyen vannak?)
 • Győződjön meg arról, hogy a képek megfelelően jelennek meg az újonnan frissített oldalakon.
 • Ezt követően néhány napig naponta figyelje a 404 hibás hivatkozásokat.

Melyik módszert érdemes használni?

A cikkben tárgyalt három módszer mindegyike elvégzi a munkát. Webhelyétől vagy tárhelyszolgáltatójától függően azonban bizonyos lehetőségek jobban illeszkednek, mint mások. Íme néhány javaslat:

 • Ha a tárhelyszolgáltató rendelkezik állomásozó eszközökkel, érdemes időt szánni ezek használatának megtanulására. Ezek az eszközök a lehető legkönnyebbé teszik a munkát.
 • A következő legjobb útvonal a migrációs/staging pluginek. A Pro verziók némi pénzbe kerülnek, de minden alkalommal megcsinálják a trükköt.
 • Egy fejlesztői webhely manuális áthelyezése élő webhelyre lehet, hogy nem a legjobb út kezdőknek, mivel több időt és technikai tudást igényel, és a webhely meghibásodásához vezethet. Ha azonban tudja, hogy mit csinál, ez a módszer több irányítást biztosít a folyamat felett, ami bizonyos fejlesztők számára előnyös.

Következtetés

Ha tudja, hogyan migrálhat át egy állomáshelyet az élő webhelyre, az hatalmas készségkészlet. Nagyobb szabadságot tesz lehetővé a webhelyeken végzett kísérletezésben, anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy összeomlik az élő webhely, amelyen a látogatók aktívan tartózkodnak. Akár saját, akár ügyfelei webhelyeit kezeli, a frissítések leküldésének ismerete sokkal megbízhatóbb webmesterré tesz.

Kiemelt kép az Aleksandr_a / Shutterstock segítségével

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egyéb kategóriaA WordPress fejlesztői webhely élőben történő megjelenítése