Hogyan lehet korlátozni, vagy letiltani a WordPress kuka automatikus ürítését

Written by redzs

2021.12.06.

Kategóriák

Mi a Lomtár a WordPressben?

A WordPress alkalmazásban amikor töröl egy bejegyzést, hozzászólást, vagy oldalt, Woocommerce terméket, akkor a Lomtárba kerül. Alapértelmezés szerint a törlésre jelölt hozzászólások és megjegyzések, stb. 30 napig maradnak az adatbázisban, így elég idő áll rendelkezésre a visszaállításhoz, ha szükséges. 30 nap elteltével a WordPress automatikusan, véglegesen törli az összes szemetet. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan korlátozhatja, vagy tilthatja le, hogy a  WordPress automatikusan ürítse szemetet.

Mi a Lomtár a WordPressben?

A Microsoft Windowshoz hasonlóan, ha a WordPressben töröl egy bejegyzést, hozzászólást, vagy oldalt, Woocommerce terméket, akkor csak bekerül a Lomtárba, valójában csak törlésre jelöli (Lomtárba helyezés link).

A Lomtárba tett, törlésre jelölt (elrejtett) bejegyzés, stb. már nem látható a Weboldalon, Woocommerce webshopban, viszont az adminisztrátorok a Lomtár (Trash) linkre kattintva megtalálják azokat.

Alapértelmezés szerint ezek a tételek 30 napig maradnak a Lomtárban, ezután a WordPress automatikusan, véglegesen törli őket. Az automatikus folyamatot felülbírálhatja azáltal, hogy a szemetet (Lomtár) kiüríti és az elemeket manuálisan törli a Lomtár-ürítése linkre kattintva.

deletetrash520x307w

De mi van akkor, ha nem szeretné, hogy a WordPress törölje a tételeket a Lomtárból; vagy talán azt szeretné, hogy a WordPress a 30 napos automatikus törléstől később, vagy korábban törölje a tételeket.

Vessünk egy pillantást arra, hogyan lehet a WordPress automatikus szemét ürítési funkciót korlátozni, vagy letiltani.

WordPress Lomtár automatikus törlésének tiltása

Ha nem szeretné, hogy a WordPress a Lomtárba helyezett elemeket 30 nap elteltével (vagy bármikor) automatikusan törölje, akkor ezt kell tennie.

Egyszerűen adja hozzá ezt a kis kódrészletet az aktuális téma mappában található functions.php fájlhoz:

function wpb_remove_schedule_delete() {
   remove_action( 'wp_scheduled_delete','wp_scheduled_delete' );
}
add_action( 'init', 'wpb_remove_schedule_delete' );

Ez a kód egyszerűen eltávolítja azt a műveletet, amivel a törlésre jelölt elemek eltávolítását hajtja végre a WordPress , amikor az idő (30 nap, vagy beállított) letelt. Ezzel a módosítással, amikor egy elemet a Lomtárba helyez, akkor az ott marad, amíg el nem távolítja a lomtár elemeit és kézzel üríti ki a Lomtárat.

Hogyan tudom megváltoztatni, hogy mikor ürüljön ki a WordPress Lomtár?

Mint korábban említettük, a WordPress 30 nap elteltével automatikusan üríti ki a szemetet. Ezt az alap beállítást megváltoztathatja tetszőleges számú napra.

Egyszerűen adja hozzá a következő kódsorozatot a wp-config.php fájljához, közvetlenül azon sor előtt, amely azt mondja:
 ” /* Ennyi volt, kellemes blogolást! */ “

define('EMPTY_TRASH_DAYS', 7);

Ez a sor módosítja a szemét ürítési ütemezést 7 napra. A 7-et megváltoztathatja tetszőleges számú napra.

Ne kerüljön a Lomtárba, azonnal véglegesen törlődjön… – WordPress Lomtár kikapcsolása

Nem javasoljuk, hogy letiltsa a Lomtárat a WordPress programban. A WordPress Lomtár egy nagyszerű lehetőség, amely akkor érhető el, ha véletlenül töröl egy bejegyzést, oldalt vagy egy megjegyzést – innen visszaállíthatja.

De, ha tényleg úgy érzi, hogy nincs szüksége erre a funkcióra és inkább törölni szeretné a dolgokat véglegesen; akkor itt van, hogy mit kell tennie.

Egyszerűen adja hozzá a következő kódsorozatot a wp-config.php fájljához, közvetlenül azon sor előtt, amely azt mondja:
 ” /* Ennyi volt, kellemes blogolást! */ “

define('EMPTY_TRASH_DAYS', 0);

Ennek a sornak a hozzáadásakor a WordPress Lomtár szolgáltatás teljesen le lesz tiltva, minden azonnal törlődni fog, véglegesen.

trashdisabled-520x249w

A bejegyzések, oldalak, hozzászólások, stb. elemek lista oldalain már nem látható a Lomtár szűrés, és az elemeknél nem Lomtárba helyezés, hanem Végleges törlés funkció (link) lesz.

Ez minden, reméljük, hogy ez a cikk segít megtanulni, hogyan korlátozhatja, vagy tilthatja le a WordPress automatikus Lomtár ürítési funkcióját. Ha tetszett a cikk, kérjük ossza meg ismerőseivel!

Forrás: wpbeginner.com

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

n/a
Wordpress TutoriálokHogyan lehet korlátozni, vagy letiltani a WordPress kuka automatikus ürítését