Hogyan válhat SEO szakértővé

Written by redzs

2022.01.31.

Kategóriák

Hogyan válhat SEO szakértővé

Akár online marketinges karriert szeretne folytatni, akár keresőmotorja láthatóságát szeretné növelni, a keresőoptimalizálási (SEO) ismeretek elsajátítása előnyös lehet. Azonban annak kitalálása, hogyan válhat SEO szakértővé – és mit takar a SEO szakértelem – az első lényeges lépés.

Ebben a bejegyzésben elmagyarázzuk, mi az a SEO szakértő, és miből áll a munkája. Ezután kulcsfontosságú tippeket adunk a SEO szakértelem megszerzéséhez , és megvitatjuk, hogyan léphet át kezdőről szakértő szintre. ugorjunk be!

Mi az a SEO szakértő?

Egy SEO-szakértő mély szakmai ismeretekkel rendelkezik arról, hogyan javíthat a helyezéseken és hogyan növelheti a keresőmotorok eredményoldalairól (SERP-k) származó organikus forgalmat. Ezen túlmenően ismerik és használják az oldaloptimalizálási technikákat  a keresőmotorok láthatóságának növelésére és a felhasználói élmény ( UX ) javítására.

A közhiedelemmel ellentétben a SEO-szakértő nem olyan személy, aki képes (vagy kellene) garantálnia ügyfelei számára az első helyet a SERP-ben. Senki sem tudja biztosítani ezt az eredményt, és etikátlan az ellenkezőjét állítani. Ha találkozik valakivel, aki ezt ígéri, érdemes máshol keresnie.

Ehelyett a SEO-szakértők jól ismerik a Google webmesteri irányelveit , megértik, hogyan térképeznek fel a keresőmotorok a webhelyeket, és felismerik a technikai SEO fogalmakat. Az organikus keresés csínját-bínját ismerve stratégiákat alakíthatnak ki, magyarázhatnak és alkalmazhatnak konkrét eredményeket célzó taktikákat.

Nem minden SEO szakértő lép be a pályára szándékosan. Néha a folyamat véletlenül történik, amikor megpróbálják javítani az online marketing eredményeiket. Egy SEO szakértő napi munkanapja számos feladattal és tevékenységgel telhet, többek között:

A SEO-szakértőknek más marketingrészlegekkel, például a tervezéssel és a közösségi részlegekkel kell együttműködniük. Emellett naprakésznek kell lenniük a legújabb iparági trendekről és hírekről. Összességében a SEO szakértelemre nagy az igény. A cégek SEO-szakértőket alkalmaznak a webhely forgalmának növeléséhez és a digitális kampányok fejlesztéséhez, hogy új ügyfeleket szerezzenek.

Hogyan szerezhetsz SEO szakértelmet (4 tipp)

Különféle eszközök, stratégiák, tanfolyamok és módszerek segíthetnek SEO szakértelem megszerzésében. Nézzünk néhány lényeges tippet a képességek megszerzéséhez, bővítéséhez!

1. Vegyen SEO tanfolyamokat

A SEO bármilyen szintű tanulásának leggyorsabb módja egy formális tanfolyam elvégzése. Rengeteg platform közül választhat, beleértve az ingyenes és fizetős lehetőségeket is.

Választhat kurzusokat és leckéket attól függően, hogy hol tart a SEO útján. Kezdje például a Google keresőoptimalizálási útmutatójával , hogy megismerje az alapvető fogalmakat.

Regisztrálhat az Udemy vagy a HubSpot Academy tanfolyamaira is :

A HubSpot Academy SEO képzési webhelye segít SEO szakértelem megszerzésében.

Ez a képzés végigvezeti a SEO minden elemén. Alapos, részletes leckéket kaphat a szakértőktől. Ezenkívül részt vesz a tanulási ellenőrző pontokon és olyan tevékenységekben, amelyek segítik készségeit, például vetélkedők és felmérések. Egyes programok a végén teljesítési bizonyítványt is adnak.

Ahogy a kezdőről a szakértői szintre lép, olyan kurzusokra is feliratkozhat, amelyek a haladó stratégiákra és konkrét koncepciókra összpontosítanak. Például a Google Analytics Akadémia segíthet a SEO-val kapcsolatos adatok elemzéséhez szükséges készségek fejlesztésében.

Van egy nagyszerű listánk a legjobb SEO-tanfolyamok közül, amelyeket most elvégezhet, ha többet szeretne megtudni.

2. Kövesse az iparág vezető blogjait

A SEO folyamatosan változik. Érdemes megismerkednie a különféle frissítésekkel, megtanulnia a bevált gyakorlatokat és tippeket, és lépést tartania a jelenlegi és új trendekkel.

Ezért javasoljuk, hogy minden nap olvasson ezekről a változásokról. Ezt megteheti, ha követi az iparágvezető blogokat, amelyek online marketing és SEO témákkal foglalkoznak. Az egyik legnépszerűbb webhely a Search Engine Journal :

A Search Engine Journal SEO-szakértőknek szánt webhelye megoszthatja SEO szakértelmét.

Itt útmutatókat, hírcikkeket, tippeket és egyebeket találhat. A webhely más marketinggel kapcsolatos fogalmakat is lefed, mint például a tartalom és a közösségi oldal.

További hiteles források:

A blog tartalmának egyszerűbb fogyasztásához javasoljuk, hogy iratkozzon fel a webhely hírlevelére. Így a cikkek közvetlenül a postaládájába kerülnek.

3. Hallgassa meg a SEO-val kapcsolatos podcastokat

A podcastok az oktatási tartalom kiváló formái, mert hallgathatja őket egyéb feladatok, például edzés vagy ingázás közben. Előfizethet a műsorokra, és azonnali értesítést kaphat az új epizódok megjelenéséről. Az online kurzusokhoz és blogokhoz hasonlóan itt is számos lehetőség közül választhat. Érdemes lehet feliratkozni az Authority Hacker Podcastra :

Az AuthorityHacker Podcast megosztja a SEO szakértelmét.

Érdemes még megnézni a The Search Engine Journal Show -t és a MozPodot . Érdemes meghallgatnod az új epizódokat, amint megjelennek. Ezenkívül böngészhet az archívumban, hogy olyan tartalmat találjon, amely az Önt érdeklő konkrét témákkal foglalkozik.

4. Tanuljon próba és hiba útján

Sok órát szánhat a SEO-ról szóló olvasásra. Azonban az egyetlen módja annak, hogy valóban tanuljunk, a cselekvés.

A SEO szakértelem megszerzésének egyik legjobb technikája az autodidakta kísérletezés. Például elkezdheti a SEO stratégiák megvalósítását webhelyén vagy blogjában. Ez a folyamat segíthet valós tapasztalat megszerzésében a tartalom optimalizálása és a linkek létrehozása terén.

Ha rendelkezik WordPress-webhellyel, fontolóra veheti egy bővítmény, például a Yoast SEO telepítését.

A Yoast SEO WordPress bővítmény.

Ez a freemium eszköz segítséget nyújt az oldalak és bejegyzések optimalizálásához. Javaslatokat ad a tartalom fejlesztéséhez, hogy konkrét kulcsszavakat célozzon meg, és betartsa a Google keresőoptimalizálási irányelveit. A Rank Math egy másik fantasztikus lehetőség arra, hogy valós tapasztalatokat szerezzen webhelye optimalizálása során.

Ne feledje, hogy a sikeres keresőoptimalizálásnak nincs mindenkire érvényes megközelítése. Némi próbálkozást és hibázást igényelhet, hogy kitaláljuk, mi működik, és hogy webhelye jó helyen szerepeljen a SERP-ben. Ha azonban bepiszkolja a kezét, és megpróbálja a munkát, az felgyorsíthatja a tanulási folyamatot.

A SEO szakértelem szintjei

Amikor új készségeket sajátít el, útja során szakaszokon kell keresztülmennie. Ezenkívül segít megérteni, hogy mely területeken kell magabiztosnak éreznie magát, mielőtt a következő szintre lépne. Az alábbiakban megvizsgáljuk az egyes SEO szakértelem szinteket, és felvázolunk néhány gyakorlati lépést, amelyeket megtehet a képzés során.

Kezdő

Amikor elkezdi megismerni a SEO-t, valószínűleg olyan webhelyeket és forrásokat fog keresni, amelyek a kezdőknek szóló címkéket látják el. A cél az, hogy alapos ismereteket szerezzenek a SEO alapvető fogalmairól és bevált gyakorlatairól, például arról, hogy a keresőmotorok hogyan térképeznek fel, indexelnek és rangsorolnak webhelyeket .

Az alapvető keretrendszerek megismeréséhez részt vehet SEO tréningen, és időt tölthet hiteles források és útmutatók áttekintésével. Ne feledje, hogy a kulcsfontosságú, átfogó fogalmak elsajátítása akár három hónapot is igénybe vehet.

Javasoljuk, hogy kezdje a négy fő SEO területtel:

 1. Kulcsszavak keresése és kiválasztása
 2. Linképítés
 3. Oldalon belüli optimalizálás
 4. Technikai SEO

Ebben a kezdő szakaszban fontos megbizonyosodni arról, hogy kellően ismeri a SEO alapvető képességeit. Ahogy egyre magabiztosabbá válik ezekben a témákban, elkezdhet más lényeges területek felé is elágazni, mint például az auditálás és az elemzés.

Közbülső

A SEO szakértelem középső szintjére lépve megkezdheti a tanult ismeretek kézzelfogható alkalmazását és az elvek gyakorlatba ültetését.

Például megtanulhatja, hogyan végezzen kulcsszókutatást, és hogyan használjon olyan eszközöket, mint a Google Analytics , a Kulcsszótervező és a Search Console . Ezek a platformok lehetővé teszik a releváns adatok gyűjtését és azok értelmes értelmezését.

Google Kulcsszótervező webhely.

A köztes szakaszban képesnek kell lennie a SEO stratégiák megértésére és fejlesztésére. Szükséged lesz a technikai SEO terén is jártasságra. Ez az optimalizálási folyamat a kulcsszavakon kívül a címcímkéket és a metaadatokat is magában foglalja.

Középfokú SEO-szakemberként képesnek kell lennie a következőkre:

 • Navigáljon és használjon olyan eszközöket, mint például a Semrush
 • Ismerje meg és kövesse a Google webmesteri irányelveit
 • Kísérletezzen a SEO taktikával a webhelyén
 • Futtasson mérőszámokat, majd elemezze és mérje az eredményeket
 • Használjon fejlettebb keresőoptimalizálási koncepciókat, például sémajelölést , feltérképezési költségkeret-optimalizálást és tartalomhiány-elemzést

Középszinten kifinomultabb SEO készségeket sajátíthat el, és ezeket hasznosítani fogja. Az oktatási módszerektől függően ez a folyamat hat hónaptól egy évig is eltarthat.

Például bekapcsolódhat intenzív tanulási környezetbe a kezdőtáborokon keresztül , például a BrainStation által kínált környezetekben . A gyakorlati megközelítések felgyorsíthatják SEO képzését és kódolási készségeit.

Szakértő

A szakértő relatív fogalom. Ha azonban SEO-szakértőnek számít, akkor az általában azt jelenti, hogy több éves tudással és tapasztalattal rendelkezik, és kézzelfogható eredményeket tud felmutatni. Segítenie kell az ügyfeleknek keresőoptimalizálásuk fejlesztésében, akár házon belül dolgoznak egy ügynökségnél, akár szabadúszó szakemberként .

A SEO szakértők:

 • Használjon internalizált SEO stratégiákat
 • Fejlett ismeretek és technikák bemutatása és alkalmazása az eredmények elérése érdekében
 • Legyen naprakész a feltörekvő SEO trendekkel, futó kísérletekkel és próbákkal
 • Méretezze a SEO technikákat, és alkalmazkodjon az új adatok megjelenésekor
 • Mutasson gondolatvezetést
 • Tájékoztasson, oktasson és irányítson másokat a SEO-val kapcsolatos fogalmakkal kapcsolatban

Emellett a SEO szakértők általában aktívan érdeklődnek és szerepet vállalnak a SEO közösségben. Ez a folyamat magában foglalja a legfrissebb trendekkel kapcsolatos tájékozódást, marketingkonferenciákon és rendezvényeken való részvételt , valamint online fórumokhoz és csoportokhoz való csatlakozást és az azokhoz való hozzájárulást.

Következtetés

A SEO alapvető fontosságú az online marketingben. Ezzel a nagy keresletű készséggel érdemes SEO szakértelmet szerezni. Azonban nehéz kitalálni, hogyan fejlesztheti képességeit.

Alapvetően egy SEO-szakértő tisztában van azzal, hogy a keresőmotorok hogyan járják be a webhelyeket, és hogyan lehet a legjobban kihasználni a robotok viselkedését. Taktikákat és stratégiákat alkalmazhatnak a SERP-k rangsorának javítására. A SEO szakértelem megszerzéséhez javasoljuk, hogy vegyen részt online tanfolyamokon, kövesse a népszerű online marketingblogokat és podcastokat, majd önkísérletekkel tanuljon, miközben alkalmazza a megismert technikákat.

Kérdése van a SEO szakértővé válással kapcsolatban? Hogyan nézett ki az utazása, amikor elkezdett SEO szakértelmet szerezni? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokSEOHogyan válhat SEO szakértővé