HP LaserJet Pro – Android mobileszköz használata egy vezeték nélküli használata

Written by redzs

2021.12.04.

Kategóriák

Bevezetés

Android mobileszköz (pl. okostelefon vagy táblagép) segítségével beállíthatja vezeték nélküli használatra alkalmas nyomtatóját vezeték nélküli hálózathoz. Egyszerűen csak telepítse a HP Smart alkalmazást a telefonjára vagy a táblagépére, és állítsa be a nyomtató kapcsolatát a vezeték nélküli hálózathoz. Ezt követően nyomtatási feladatokat küldhet az Android mobileszközéről, amikor az ugyanahhoz a vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik, mint a nyomtató.

Követelmények

Kezdés előtt ellenőrizze, hogy teljesülnek-e következő követelmények:

 • Aktív internetkapcsolat és vezeték nélküli hálózat
 • Vezeték nélküli hálózati jelszó vagy kulcs (ha szükséges a hálózatához)
 • Beállított és bekapcsolt, vezeték nélküli csatlakozásra alkalmas HP LaserJet Pro nyomtató
 • Vezeték nélküli hálózathoz csatlakozó Android telefon vagy táblagép

Videóbemutató megtekintése

VIDEOSet Up HP LaserJet Pro M300, M400 Printers on a Wireless Network from Android | @HPSupportLearn how to set up a wireless-enabled HP LaserJet printer on a wireless network from an Android mobile device.

Első lépés: A nyomtató hálózati beállításainak visszaállítása

Visszaállíthatja a nyomtató hálózati beállításait a gyári alapértékekre. Kövesse a kezelőpanel típusának megfelelő lépéseket:FONTOS: Ha korábban már csatlakoztatott USB-kábelt vagy Ethernet-kábelt a nyomtatóhoz, most húzza ki azt.

Fehér hátterű érintőképernyős kezelőpanel

Fekete hátterű érintőképernyős kezelőpanel

2 soros LCD-kezelőpanel

Amikor a hálózati beállítások visszaállítódnak a gyári alapértékekre, a nyomtató automatikusan újraindul és a kezelőpanelen lévő vezeték nélküli jelzőfény elkezd villogni. Hajtsa végre az alábbi lépéseket a nyomtató újraindítása után két órával.

Második lépés: A HP Smart alkalmazás beszerzése

 1. Ha még nem tette volna meg, csatlakoztassa az Android eszközt ugyanahhoz a hálózathoz, amelyhez a nyomtató csatlakozik.
 2. Látogasson el az 123.hp.com webhelyre.
 3. Érintse meg Az alkalmazás beszerzése elemet, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a HP Smart telepítéséhez. Előfordulhat, hogy egy, a „HP nyomtatási szolgáltatás beépülő modul” telepítésére vonatkozó utasítás jelenik meg, ha az még nincs telepítve. Ha a rendszer kéri, telepítse a HP nyomtatási szolgáltatás beépülő modult.

Harmadik lépés: Nyomtató beállítása a vezeték nélküli hálózaton

 1. Nyissa meg a HP Smart alkalmazást, érintse meg a jelölőnégyzetet a feltételek elfogadásához, majd érintse meg az Indítás gombot. Ha most nyitja meg az alkalmazást először, egy üdvözlő képernyő jelenik meg.
 2. Érintse meg a Nyomtató kiválasztása lehetőséget, majd pedig a Folytatás elemet. Az alkalmazás megkeresi és érzékeli a vezeték nélküli hálózathoz csatlakozó nyomtatókat és a beállítandó nyomtatókat.
 3. Ha nem található nyomtató, vagy a nyomtató nincs az észlelt nyomtatók listáján, érintse meg az Új nyomtató beállítása vagy a Nyomtató hozzáadása elemet. Ellenkező esetben válassza ki nyomtatója típusát a listából. A „Setup” kifejezés fog szerepelni a nevében.
 4. Ha a rendszer kéri, adja meg a jelszót a vezeték nélküli hálózathoz, majd érintse meg a Folytatás elemet. Várjon, amíg az alkalmazás megtalálja a nyomtatót és konfigurálja a vezeték nélküli kapcsolathoz, majd csatlakoztatja a hálózathoz.
 5. A csatlakozás befejezését követően érintse meg a Folytatás elemet.MEGJEGYZÉS: Android eszközön HP Smart alkalmazással történő nyomtatáshoz telepíteni és engedélyezni kell a HP nyomtatási szolgáltatás beépülő modult. Ha a Hiányzik a HP nyomtatási szolgáltatás beépülő modul! üzenet jelenik meg, kövesse az utasításokat a beépülő modul telepítéséhez, majd térjen vissza a HP Smart alkalmazáshoz.
 6. A nyomtató beállításának befejezését követően próbáljon meg nyomtatni az Android eszközről a Dokumentum nyomtatása lehetőség megérintésével.MEGJEGYZÉS: Ha az eszközhöz vagy fájlokhoz való hozzáférésre irányuló kéréseket kap a beépülő modultól vagy alkalmazástól, mindig érintse meg az Engedélyezés lehetőséget.
 7. Kövesse az utasításokat, módosítsa a kívánt beállításokat, majd érintse meg a Nyomtatás elemet. A rendszer kinyomtatja a dokumentumot a HP LaserJet Pro nyomtatón a vezeték nélküli hálózaton keresztül.

A nyomtató készen áll az Android mobileszközén keresztüli vezeték nélküli nyomtatásra.

Opcionális: Hálózati konfigurációs oldal nyomtatása

Ha szeretne további eszközökről nyomtatni, nyomtasson ki egy hálózati konfigurációs oldalt a nyomtató kezelőpaneljéről. Az oldalon a nyomtatóhoz tartozó beállítások szerepelnek, beleértve az IP-címet is, amely segítségével a nyomtató beállítható más eszközökön is.Kövesse a kezelőpanel típusának megfelelő lépéseket:

Fehér hátterű érintőképernyős kezelőpanel

Fekete hátterű érintőképernyős kezelőpanel

2 soros LCD-kezelőpanel

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyomtatás, wifin androidos, telefon, nyomtatásHP LaserJet Pro – Android mobileszköz használata egy vezeték nélküli használata