Különböző CTA hozzáadása bejegyzésenként a Divi Theme Builder segítségével

Written by redzs

2021.12.10.

Kategóriák

Különböző CTA hozzáadása bejegyzésenként a Divi Theme Builder segítségével

Közzétéve: 2021. december 8., BJ Keeton, a Divi Resources | 0 hozzászólás

Különböző CTA hozzáadása bejegyzésenként a Divi Theme Builder segítségével

A webhely felhasználói passzívak és határozatlanok lehetnek, hacsak nem szólítják fel cselekvésre. Ezért olyan praktikusak az olyan eszközök, mint a Divi Theme Builder. A több tartalomkategóriát használó webhelyek esetében egyetlen cselekvésre ösztönző modul (CTA) vagy optin nem optimalizálható minden látogatótípusra. A témakészítő elrendezések és a Divi dinamikus tartalomszolgáltatásának használatával azonban különféle cselekvésre ösztönzéseket jeleníthet meg a felhasználó által megtekintett bejegyzéstartalom alapján. Ezzel a konverziós arányok az egekbe szöknek, ugyanakkor a látogatók személyre szabottabb élményben részesülnek .

Különböző CTA hozzáadása bejegyzés kategóriánként

Ennek a funkciónak a végrehajtásához a Divi Theme buildert fogjuk használni. Megtalálhatja a WordPress adminisztrációs paneljén a  Divi – Theme Builder alatt .

témaépítő hely

A Theme Builder egy hihetetlenül sokoldalú eszköz, és arra fogjuk használni, hogy CTA-t adjunk hozzá több bejegyzéskategóriához. Emiatt azon a feltételezésen dolgozunk, hogy a blogjaihoz már létezik egy terv.

Hozzon létre egy új témakészítő sablont

Először is létre kell hoznunk egy új sablont. Ezt úgy teheti meg, hogy a témakészítő irányítópultján az Új sablon hozzáadása lehetőségre kattint  .

új sablon hozzáadása a cta kategóriához

Válassza ki a speciális kategóriákat

A Divi ezután felkéri, hogy válassza ki, melyik tartalomra szeretné alkalmazni a sablont. Válassza a Bejegyzések meghatározott kategóriákban lehetőséget . Ezután ki kell választania azokat a konkrét kategóriákat, amelyekben meg szeretné jeleníteni ezt a CTA-t.

meghatározott kategóriákba tartozó bejegyzések

Végül meg kell ismételnie ezt a folyamatot, hogy más kategóriákat válasszon  a  különböző CTA-k megjelenítéséhez. Ehhez az oktatóanyaghoz CTA-nként csak egy kategóriát választunk, de minden kategóriához használhat új sablont, amelyet meg kell különböztetnie.

Szerkessze a bejegyzés törzsét

A sablon létrehozása után kattintson az Egyéni törzs hozzáadása gombra  a Divi builderbe való belépéshez.

egyéni törzs hozzáadása

Miután belépett, a fekete + ikonra kattintva felvesz egy  cselekvésre ösztönző modult a meglévő szakaszba és sorba  .

cta modul hozzáadása

Adjon hozzá egy bejegyzési tartalommodult

Ezután kattintson ismét a  fekete + ikonra , ezúttal a  Tartalom közzététele modult választva a menüből

bejegyzési tartalom modul

A tartalom közzététele modul dinamikus tartalmat jelenít meg a társított oldal URL-je alapján. Legyen szó cikkről vagy teljesen megtervezett nyitóoldalról, a bejegyzési tartalom modul elég okos ahhoz, hogy megjelenítse ezt az egyedi tervezésű és megírt tartalmat.

Szerkessze a sorbeállításokat

Mivel ezt a sablont meglévő oldalakra és bejegyzésekre alkalmazzuk, ügyelnünk kell arra, hogy a tervezést ne zavarják. Tehát lépjen be a Sorbeállításokba, és keresse meg a  Tervezés lapot.

sorbeállítások a cta-hoz

Görgessen, amíg meg nem találja a  Méretezés lehetőséget . Állítsa a  Width  és  Max Width értékeket  100%-ra . Ennek azt kell elérnie, hogy a blogbejegyzésekhez már létrehozott design megfelelően megjelenjen.

Stíluszzon CTA-modult

Miután mindkét modul a helyére került, és a sorszélesség 100%-ra van állítva, lépjen be a CTA modulba, és alakítsa ki az igényeinek megfelelően. A Tartalom lapon találhatók azok az elsődleges részletek, amelyekkel foglalkoznia kell a kategória-specifikusság szempontjából  .

cta stílus

A  Tartalom lap Szöveg szakaszában tudja leginkább megkülönböztetni a cselekvésre való felhívásokat. Egyedi címet szeretne , valamint vonzó gombszöveget . A törzs tartalmazhat egy leírást arról, hogy az adott kategória miért rendelkezik ezzel a konkrét CTA-val. Legyen szó e-mailes hírlevélről egy adott témához, konverziós taktikáról az új online kurzushoz, vagy akár új tartalomkészítők felhívásáról az adott kategóriákon belül.

Állítsa be a háttérszínt

A cselekvésre ösztönzés tervezési lehetőségei végtelenek, de az egyik legszembetűnőbb és legegyszerűbb a háttérszín megváltoztatása. Mivel a modul sorát teljes szélességűre állította , a Tartalom lap Háttér részében  egy ingyenes szín beállításával  világméretű változást hozhat.

háttérszín a CTA-hoz

Betűstílusok beállítása

A  Tervezés lapon arról is gondoskodnia kell, hogy a különféle betűtípusok illeszkedjenek webhelye többi részéhez. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a  Szöveg , a  Törzsszöveg és a  Cím szövegét  , hogy megbizonyosodjon arról, hogy a betűtípus és a  betűsúly, valamint az egyéb stílusok alapértelmezettre vannak állítva (vagy megfelelnek/kiegészítik a webhely többi elsődleges beállítását).

font súlya törzsszöveg

Is, hogy győződjön meg arról, hogy a  gomb szövegét és stílusok egyeznek, akkor szeretné, hogy a Use Custom Styles Button  Toggle engedélyezve.

gombstílusok a cta-hoz

Animálja a cselekvésre ösztönző modult

A cselekvésre ösztönzésnek ki kell tűnnie a többi tartalom közül, és egy rövid animáció hozzáadása a modulhoz különösebb erőfeszítés nélkül felhívhatja rá a felhasználó figyelmét. A  CTA modulban keresse meg az  Animációt  a  Tervezés lapon.

cselekvésre ösztönzés kategóriánkénti animáció

Zoom animációt választottuk,  amely lefelé animál  (azaz az animáció felülről indul, lefelé haladva). Nem adtunk késleltetést az animációhoz, mert az a képernyő tetején található. Alacsony oldalbetöltési sebesség mellett az animációnak kihagyhatatlannak kell lennie.

Választható: ragadós pozíció

A  Cselekvésre ösztönző beállítások Speciális lapján  találja a Scroll Effects címsort.

cta választható ragadós

Állítsa be a Sticky álláspont , hogy Stick az elejére és a Bottom Sticky Limit a szakasz . A CTA felkerül a képernyő tetejére, miután a felhasználó túllép a CTA kiindulási helyén, továbbhalad a bejegyzés vagy oldal fő tartalmán, de leáll, amikor eléri a tárolórész végét.

Ha azt szeretné, hogy a CTA kövesse a felhasználót az oldal teljes hosszában, mindig állítsa az  alsó ragadós határértéket Nincs értékre ,  és ez a CTA a felhasználó képernyőjének tetején marad, függetlenül attól, hogy milyen messzire görgetik.

Egyéb oldal kategóriák

Térjen vissza a témakészítő irányítópultjára, és látni fogja, hogy az Ön által tervezett egyéni törzs aktív a Bejegyzések meghatározott kategóriákban: Kategória neve című sablonban  .

teljes sablon a CTA-hoz bizonyos kategóriákban

Mivel ez a cselekvésre való felhívás csak a kiválasztott kategóriákra vonatkozik, rákattinthat a  Sablon duplikációja ikonra, amely akkor jelenik meg, amikor az egérmutatót a sablon fölé viszi.

A Divi ezután felkérheti, hogy válassza ki, melyik tartalomhoz legyen hozzárendelve a másolatsablon. Ha nem, akkor ezt manuálisan is megteheti, ha az új sablonban a fogaskerék ikonra kattint. Válassza ki azokat az új bejegyzéskategóriákat, amelyekhez másik cselekvésre ösztönzést szeretne használni .

egyéb speciális kategóriák

Ezután egyszerűen szerkesztenie kell az új sablon egyéni törzsét , és meg kell ismételnie a cselekvésre ösztönző modul létrehozásának és stílusának lépéseit, amely illeszkedik a kiválasztott új, konkrét kategóriához. És ez az! Végeztél!

Becsomagolás

Miután elvégezte a fenti lépéseket annyi konkrét kategóriában, ahány külön cselekvésre való felhívást szeretne, valahányszor egy látogató betölti az adott kategóriát, megjelenik a mellékelt CTA-modul. De előfordulhat, hogy egy másik felhasználó egy másik kategóriába tartozó bejegyzést néz, és teljesen más módon szólítja fel cselekvésre. Ezek a személyre szabási és célzási lehetőségek növelik a konverziót és javítják webhelye általános felhasználói élményét.

Hogyan fogja használni, ha bizonyos kategóriákhoz eltérő cselekvésre ösztönöz?

A cikk kiemelt képe: Pictrider / shutterstock.com

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokDiviKülönböző CTA hozzáadása bejegyzésenként a Divi Theme Builder segítségével