PNG és JPG képek konvertálása vektoros SVG vagy EPS formátumba, ingyen .

Written by redzs

2022.07.08.

Kategóriák

Olykor előfordul, hogy az ember szeretne egy bitmapes képből vektoros változatot készíteni.

Erre a különféle vektorgrafikai szoftverek általában lehetőséget is adnak. De mi van akkor, ha nincs éppen kéznél az Adobe Illustrator, vagy egy hasonló színvonalú szerkesztő, nekünk viszont szükségünk lenne egy képfájl vektoros változatára? Az alábbi online szolgáltatások segítségével bárhol, bármikor megoldható a PNG és JPG képek konvertálása vektoros SVG formátumba, vagy akár EPS fájlba.

PNG és JPG képek konvertálása vektoros SVG formátumba

Bitmapes képekből vektoros változatot kreálni amúgy nem feltétlenül egyszerű dolog. Sajnos az ingyenes megoldások közül nem mindegyik hoz tökéletes végeredményt minden esetben. Ilyenkor kísérletezni kell, melyik szolgáltatás torkán sikerül lenyomni megfelelően a forrásfájlt (mi többek között ezt használtuk), hogy az átalakítás után a leginkább megfeleljen a céljainknak (ez ugyebár nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy fotót pixelre pontosan szeretnénk viszontlátni vektorosan, hiszen a két formátum felhasználási köre azért jelentősen eltér). De lássuk, mivel érdemes egyáltalán próbálkoznunk.

Általános online konvertáló oldalak

Kedvenc konvertáló programunk a CloudConvert, amelyet más formátumok esetében már többször ajánlottunk. A helyzet az, hogy akár JPG képek EPS formátumra alakítására is rávehetjük ezen a linken, de olyan gigászi méretű EPS fájlokat generál, hogy azt után nem biztos, hogy valóban tudjuk majd hasznosítani. Mentségére legyen mondva, hogy cserébe fotórealisztikus a végeredmény, de vektoros változatban.

Ennél egy fokkal visszafogottabb eredményre juthatunk az online-convert.com oldal JPG to SVG vagy JPG to EPS részével. Itt kapunk egy halom kapcsolgatható opciót, amelyekkel addig játszhatunk, amíg el nem érjük a kívánt végeredményt. Viszont itt távolról sem kapunk fotórealisztikus végeredményt SVG fájlok esetében. Az EPS formátumnál viszont ez is megvan, szóval itt érdemesebb erre koncentrálni.

Nagyon kedveljük a Convertio.co oldalt is, ez is számtalan formátumot átalakít másikra, köztük a JPG-SVG és JPG-EPS konvertálás is megy neki. Az Image Converter funkciót megnyitva csak feltöltjük az átalakítandó képet, kiválasztjuk, hogy EPS vagy SVG fájlt szeretnénk-e készíteni belőle, s már indulhat is a művelet. Mellesleg itt akár AI (Adobe Illustrator) formátumra is konvertálhatjuk az anyagokat. A végeredmény viszont itt sem lesz tökéletesen élethű, de ha mondjuk fekete-fehér vektoros változat a lényeg, akkor jó választás lehet.

 

Céleszközök a weben

A fenti általános konvertálók mellett persze akadnak szép számmal online célszoftverek is, amelyeket kifejezetten erre a feladatra hoztak létre.

 

Ilyen például az SVG Creator, amely le sem tagadhatná teendőit, hiszen elég egyértelműen kitűnik a nevéből is, hogy SVG fájlokat készít, ez esetben az általunk feltöltött bitmapes képfájlokból (de amúgy más vektoros formátumokból is).

Hatalmas előnye, hogy a fotókból is élvezhető, “rajz hatású” vektoros ábrákat generál, ráadásul olyan formában, hogy azokat után egyszerűen tudjuk tovább faragni egy visszafogottabb tudású vektorgrafikai szoftverben is.

Még ennél is tovább megy a PNG to SVG elnevezésű oldal, amely nevével ellentétben nem csak PNG, hanem JPG fájlokat is simán elfogad forrásként.

 

 

Itt már azt is előre meghatározhatjuk, hogy az eredeti kép színpalettájából hány színre lesz szükségünk a vektoros ábrán, majd indulhat a varázslat: pillanatok alatt elkészül a tökéletes vektoros ábra.

Sajnos letölteni csak akkor tudjuk, ha bejelentkezünk az oldalra Google vagy Facebook fiókunkkal. Cserébe viszont egy átdolgozható, jó minőségű vektoros változatot kapunk.

 

FORRÁS

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MédiaKép-SzerkesztésPNG és JPG képek konvertálása vektoros SVG vagy EPS formátumba, ingyen .