Részletes ellenőrzőlista az oldal SEO fellendítéséhez

Written by redzs

2022.03.13.

Kategóriák

Részletes ellenőrzőlista az oldal SEO fellendítéséhez

A keresőoptimalizálás (SEO) kritikus szerepet játszik webhelye növekedésében. Az on-page SEO különösen fontos webhelye számára, és az optimalizálási technikák hosszú listáját tartalmazza. Ezért egy részletes ellenőrzőlista használatával biztosíthatja, hogy maximalizálja az oldalon végzett keresőoptimalizálási erőfeszítéseit.

Ebben a bejegyzésben közelebbről megvizsgáljuk az oldalon belüli SEO-t és annak tartalmát. Ezután végigvezetjük a tartalom optimalizálásához szükséges fontos feladatok listáján, és hasznos tippeket adunk. Kezdjük el!

Mi az On-Page SEO?

Az oldalon végzett SEO magában foglalja az egyes bejegyzések és oldalak optimalizálását, hogy javítsa az Ön helyezéseit a SERP -ben (keresőmotorok eredményoldalain). Ez a folyamat jellemzően konkrét kulcsszavak megcélzásával és vonzó tartalom írásával jár a felhasználó keresési szándékát szem előtt tartva.

Az oldalon belüli SEO-hoz azonban sok más feladat is tartozik. Gondoskodnia kell például arról, hogy a megfelelő cím- és címcímkéket használja-e, és a bejegyzésekben a releváns oldalakra hivatkozzon.

Fontos megjegyezni, hogy az oldalon belüli SEO különbözik a technikai SEO-tól. Ez utóbbi célja a webhely általános teljesítményének optimalizálása, ideértve az oldal betöltési idejét , a reakciókészséget és a felhasználói élményt (UX).

Ezért, míg a technikai SEO az egész webhelyet érinti, az oldalon belüli SEO a bejegyzések és oldalak egyes elemeire összpontosít. Azonban mindkettő kritikus fontosságú webhelye sikere szempontjából.

Ellenőrzőlista az On-Page SEO-hoz

Minden alkalommal, amikor közzéteszi vagy frissíti a tartalmat, gondoskodnia kell arról, hogy az oldalon belüli SEO minden aspektusát lefedje. Érthető, ha túlterheltnek érzi magát a sok feladat miatt.

Szerencsére összeállítottunk egy részletes ellenőrzőlistát, amely segít elsajátítani az oldalon belüli keresőoptimalizálást. Ugorjunk bele!

4 tennivaló egy bejegyzés vagy oldal közzététele előtt

Kezdjük egy oldalon található SEO ellenőrzőlistával minden bejegyzéshez és oldalhoz, amelyet létrehoz. Íme négy alapvető dolog, amit meg kell tennie, mielőtt megnyomja a Közzététel gombot .

1. Válasszon ki egy elsődleges kulcsszót

Amint azt már Ön is tudja, a kulcsszókutatás kulcsfontosságú a rangsor felemelkedéséhez. Ezért az oldalon belüli SEO-t a releváns keresési kifejezések megtalálásával kell kezdeni.

Szerencsére számos kulcsszókutató eszköz használható. Ide tartozik a Google Kulcsszótervezője , amely értékes adatokat szolgáltat a célkulcsszavairól:

A Google Kulcsszótervező

Néhány dolgot figyelembe kell venni, amikor elsődleges kulcsszót választ egy bejegyzéshez vagy oldalhoz:

 • Relevancia: A választott kulcsszónak kapcsolódnia kell ahhoz a témához, amelyről írni kíván.
 • Keresési mennyiség: A téma iránt kellő érdeklődésnek kell lennie ahhoz, hogy jelentős forgalmat irányítson webhelyére.
 • Verseny: Gondoskodnia kell arról, hogy egy kulcsszóért ne legyen túl nagy a verseny, különben nehézségekbe ütközhet a Google első oldalán való helyezésért. Ne feledje azonban, hogy a  Kulcsszótervezőben a Verseny címke inkább a hirdetési versenyre vonatkozik, mint az organikus keresésre.

Győződjön meg arról is, hogy korábban nem használta ezt a kulcsszót webhelyén. Ezenkívül érdemes lehet néhány másodlagos kulcsszót kidolgozni a bejegyzéséhez.

2. Használja a célzott kulcsszavakat a bejegyzésben

Miután kiválasztotta az elsődleges kulcsszót, elegendő mértékben kell használnia azt a bejegyzésben. Ez a folyamat magában foglalja a kifejezés alkalmazását a bejegyzés címére, címsoraira, alcímeire és törzsére.

Érdemes a célkulcsszót a következő helyeken is feltüntetni:

 • A keresőoptimalizálás címe : Elég rövidnek kell lennie ahhoz, hogy teljes mértékben megjelenjen a keresési eredmények között, és elég érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy felkeltse a felhasználó figyelmét.
 • Az állandó hivatkozás : Az URL-címeknek rövidnek és egyértelműnek kell lenniük, extra karakterek és számok nélkül.
 • A metaleírás : A bejegyzés rövid, de meggyőző összefoglalásának kell lennie, hogy segítsen a felhasználóknak és a keresőmotoroknak megérteni, miről szól a tartalom.

Érdemes azonban elkerülni a kulcsszó túlzott használatát ,  mivel a keresőmotorok gyakran büntetik ezt a gyakorlatot.

Szerencsére a Yoast SEO segíthet abban, hogy a megfelelő számú kulcsszót helyezze el a bejegyzésekben. A kulcsszósűrűség mérése mellett a Yoast fejlesztéseket is javasol az oldalon belüli SEO terén:

Yoast kulcsszavak.

Ugyanakkor az is fontos, hogy a kulcsszavakat természetesen használja a szövegben. Ne feledje, hogy a bejegyzéseket emberi olvasóknak írja, nem csak a keresőmotoroknak.

3. Írjon kiváló minőségű tartalmat

Az oldalon belüli SEO fejlesztése során azt javasoljuk, hogy tartsa szem előtt a közönségét. Míg a kulcsszavak segíthetnek magasabb helyezést elérni a SERP-ben, a tartalomnak relevánsnak és hasznosnak kell lennie az olvasók számára.

Mielőtt elkezdené írni a bejegyzést, érdemes feltennie magának a következő kérdéseket:

 • Milyen kérdésre (vagy kérdésekre) fog válaszolni?
 • Milyen fájdalompontokat fog kezelni?
 • Hogyan segíti az olvasót?

Ezután a tartalom írásakor győződjön meg arról, hogy az megfelel a megfelelő keresési szándéknak .

Például, ha olvasói pénzt takarítanak meg, a bejegyzésnek tartalmaznia kell egy listát a hasznosítható tippekről. Hasonlóképpen, ha a keresési kifejezés „mi az on-page SEO?”, akkor érdemes egy informatív útmutatót készíteni a témában.

Íme néhány további tipp a bejegyzések megírásához:

 • Használja a megfelelő , beleértve a H2-t a fő szakaszokhoz és a H3-H6-ot az alszakaszokhoz.
 • Győződjön meg arról, hogy az Ön által megadott adatok pontosak.
 • Ha lehetséges, hivatkozzon külső forrásokra, különösen tanulmányokra és statisztikákra hivatkozva.

Érdemes figyelni a bejegyzés olvashatóságára is. A Yoast ismét hasznos eszköz lehet az olvashatósági pontszámával :

A Yoast SEO segíthet az oldalon belüli SEO-ban.

A beépülő modul néhány javaslatot ad a tartalom emészthetőbbé tételéhez. Például értesíti, ha a szakaszok túl hosszúak. A Yoast azt is tanácsolja, hogy rövidítse le mondatait és bekezdéseit, hogy könnyebben olvasható legyen a bejegyzés.

4. Optimalizálja a képeket

Ha képeket ad hozzá a bejegyzéseihez, tartalmait vonzóbbá és emészthetőbbé teheti. A grafika javíthatja a láthatóságot a SERP-ben is.

Két fő módja van a képek SEO-hoz való optimalizálásának:

 • Használjon leíró fájlneveket, amelyek tartalmazzák a cél kulcsszót.
 • Adjon hozzá alternatív szöveget , hogy segítsen a keresőknek megérteni a képek tartalmát.

Ezenkívül az alternatív szöveg könnyebben hozzáférhetővé teszi webhelyét. Lehetővé teszi a képernyőolvasók számára, hogy információkat olvassanak fel a képről a látássérült felhasználók számára. Mint ilyen, jobb felhasználói élményt nyújthat a közönségnek.

3 teendő egy bejegyzés vagy oldal közzététele után

Az on-page SEO egy folyamatos feladat. Egy bejegyzés közzététele után más dolgokat is tehet, hogy tovább javítsa a helyezéseit. Nézzük az oldalon található SEO ellenőrzőlistánkat a közzétett bejegyzésekhez!

1. Sémajelölés hozzáadása

A sémajelölés olyan adathalmaz, amely lehetővé teszi a keresőmotorok számára, hogy jobban megértsék az Ön tartalmát. Pontos részleteket biztosító bejegyzéscímkéket használ. A Google több adatot tud gyűjteni a bejegyzéseiből a sémajelöléssel, és bővített kivonatokat jelenít meg SERP-eiben.

A receptalapú bővített kivonatok például képeket, értékeléseket, értékelések számát és főzési idejét jeleníthetik meg:

Példa gazdag kivonatokra egy hummusz recepthez

A bővített kivonatok további oldalinformációkat jelenítenek meg, és magasabb az átkattintási arányuk , mint a normál eredményeknél. Ezeket a kivonatokat különféle típusú tartalomhoz kaphatja meg, beleértve a használati útmutatókat, a termékoldalakat, a recepteket és a GYIK részeket.

A Google Strukturált Adatjelölő Súgójával sémajelölést adhat bejegyzéseihez:

A Google Strukturált Adatjelölő Segítője

A kezdéshez meg kell adnia az oldal URL-jét, és ki kell választania egy adattípust. Dönthet például úgy, hogy sémajelölést ad hozzá egy cikkhez vagy könyvismertetéshez.

Ezután kiválaszthat egyes elemeket az oldaláról, és mindegyikhez hozzáadhat egy megfelelő címkét:

Strukturált adatok hozzáadása a Google Strukturált Adatjelölő Segítőjében

Ha készen áll, az eszköz létrehozza a sémajelölő kódot az Ön beállításai alapján. Ezután hozzáadhatja ezt a kódot a bejegyzéséhez a Gutenberg szerkesztő Egyéni HTML blokkjával .

Vegye figyelembe, hogy ezt az eszközt csak élő bejegyzésekhez használhatja, ezért a sémajelölést felvettük a közzététel utáni SEO ellenőrzőlistába.

2. Belső hivatkozások hozzáadása

A belső linkek az olvasókat a webhely más releváns tartalomra irányíthatják. Ezek az URL-ek segíthetnek növelni az elköteleződést és csökkenteni a visszafordulási arányt .

A belső linkek azonban hatással lehetnek a keresőoptimalizálásra is. Ezek megkönnyítik a keresőmotorok számára az oldalak feltérképezését és indexelését, valamint javítják a rangsort.

A bejegyzések írása közben belső hivatkozásokat adhat hozzá olyan horgonyszöveg segítségével, amely tükrözi az oldal témáját, amelyre hivatkozik. Továbbá, amikor új tartalmat tesz közzé, érdemes lehet visszatérnie a régi bejegyzéseihez, és URL-eket beillesztenie a legújabb cikkekhez.

Ez a folyamat unalmasnak tűnhet. Szerencsére az olyan SEO-eszközök, mint a Yoast és az Ahrefs , találhatnak összekapcsolási lehetőségeket az Ön számára, így sok időt és erőfeszítést takarítanak meg.

3. Frissítse tartalmát

Ahogy korábban említettük, az informatív és jó minőségű tartalom írása elengedhetetlen az oldal SEO-jához. Egy idő után azonban néhány bejegyzés frissítést igényel. Előfordulhat például, hogy régebbi bejegyzései irreleváns információkat tartalmaznak, vagy olyan termékeket vagy helyeket említenek, amelyek már nem léteznek.

A Google arra törekszik, hogy a legrelevánsabb találatokat jelenítse meg bármely adott keresési lekérdezés esetén. Ha a bejegyzéseiben szereplő információk már nem érvényesek, akkor a rangsor csökkenést tapasztalhat.

Ezért elengedhetetlen, hogy újra meglátogassa régebbi bejegyzéseit, és távolítsa el az elavult tartalmat. Ez a folyamat magában foglalhatja az új források és statisztikák keresését, az állítások relevanciájának ellenőrzését, és további frissítések keresését a témakörökben.

Azt is érdemes ellenőrizni, hogy a bejegyzései nem tartalmaznak-e hibás hivatkozásokat és nyelvtani hibákat. Ezenkívül hozzáadhat új szakaszokat, amelyek megmutatják a felhasználóknak (és a keresőmotoroknak), hogy bejegyzése nemrégiben frissült.

Következtetés

Az On-page SEO a webhely egyes bejegyzéseinek és oldalainak optimalizálására összpontosít. Ebben a folyamatban több feladat is szerepel, de egy ellenőrző lista segítségével minden szükséges folyamatot lefedhet.

Amint láttuk, először ki kell választania egy elsődleges kulcsszót, és be kell építenie a bejegyzés különböző részeibe, beleértve a SEO címet és a meta leírást. Gondoskodnia kell arról is, hogy tartalma informatív, olvasható legyen, és megfeleljen a keresési szándéknak. Ezenkívül fontolja meg a képek alternatív szöveggel történő optimalizálását, és belső hivatkozások hozzáadását a releváns bejegyzésekhez.

Kérdése van ezzel az oldalon található SEO ellenőrzőlistával kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben!

Kiemelt kép az olesia_g / shutterstock.com webhelyen

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokDiviRészletes ellenőrzőlista az oldal SEO fellendítéséhez