Útmutató a Google Squoosh.App-hoz

Written by redzs

2022.01.19.

Kategóriák

Útmutató a Google Squoosh.App-hoz

Tömörítenie és optimalizálnia kell a webhelyén lévő képeket a webhely jobb teljesítménye érdekében? A Google Squoosh.App képtömörítő eszköze nagyszerű lehetőség lehet az Ön számára. Ebben a cikkben áttekintjük, mi az a Squoosh, hogyan kell használni, és hogyan segítheti a webhelytulajdonosokat webhelyeik optimalizálásában, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsák felhasználóiknak.

Mi az a Squoosh.App?

A Google Squoosh.App egy nyílt forráskódú képtömörítő alkalmazás , amelyet a GoogleChromeLabs hozott létre. A Squoosh böngésző alapú, és kifejezetten nagy képek tömörítésére tervezték, hogy gyorsabban töltsön be bármilyen webböngészőt. Az alkalmazást bárki ingyenesen használhatja, és online és offline is működik minden nagyobb böngészőben, például Chrome, Firefox és Safari.

A Squoosh a GitHubon fut egy nagyobb, webhely-optimalizálást célzó feltáró projekt részeként. Mivel a nagy, nagy felbontású képek lelassíthatják a webhely betöltését, és részei lehetnek a különböző Core Web Vitals alacsonyabb magjainak , a Google arra törekedett, hogy segítsen a webhelytulajdonosoknak képeik tömörítésében a jobb webhelyteljesítmény és az optimális böngészési sebesség érdekében.

A Squoosh képernyő fel van osztva, így a felhasználók láthatják a képtömörítés előtti és utáni eredményét. Ez az eszköz betekintést nyújt az eredeti és a tömörített képek közötti gyakran elhanyagolható – ha egyáltalán észrevehető – különbségekbe. A tömörített és a sebességre optimalizált képek azonban hozzájárulnak a gyorsabb betöltési időhöz és a jobb felhasználói élményhez. Még az is segíthet, hogy javítsa SEO rangsorát.

A kép tömörítése a Squooshban gyors és egyszerű, és a felhasználók közvetlenül a szerkesztés után letölthetik a tömörített képeket. Most pedig vessünk egy pillantást az alkalmazás használatára.

A Squoosh.App használata

Szeretne tömöríteni egy képet a Squooshban? Ez egy intuitív, egyszerű folyamat, amely olyan egyszerű, mint a webre optimalizált kép feltöltése, szerkesztése, majd mentése .

Először nyisson meg egy új böngészőablakot, és lépjen a https://squoosh.app/ oldalra .

Ezután feltöltheti vagy áthúzhatja saját képét a szerkesztőbe. (Sajnos nem fog tudni kötegekben dolgozni, ezért egyszerre csak egy képet válasszon.)

Az előtti kép a csúszka bal oldalán található, az utókép pedig a jobb oldalon. Nagyítás és kicsinyítés a képernyő alján, közepén található zoom eszközzel.

Alternatív megoldásként kiválaszthat egyet a képernyő alján található képek közül, hogy megnézze, hogyan működik a szerkesztő.

Miután feltöltötte a képet, megkezdheti annak beállítását a böngésző felületén. Az összehasonlító csúszka megmutatja az eredeti kép és a tömörített kép közötti különbséget, így fenntarthatja a projekthez szükséges képminőség szintjét.

A képernyő bal alsó sarkában található Tömörítés mező alapértelmezés szerint az eredeti képet mutatja. A legördülő menü segítségével különféle képbeállításokat tekinthet meg:

 • AVIF
 • Böngésző JPEG
 • Böngésző PNG
 • JPEG XL (béta)
 • MozJPEG
 • OxiPNG
 • WebP
 • WebP v2 (instabil)

Kép szerkesztése Squooshban

A képernyő jobb alsó sarkában megjelenik a Szerkesztés menü. Ha úgy dönt, hogy átméretezi a képet vagy kicsinyíti a kép színpalettáját, kiválaszthatja ezeket a lehetőségeket a kibővített menü megjelenítéséhez.

Amikor a kép átméretezéséről van szó a Squoosh segítségével, számos változó között válthat. Tudsz:

 • Válasszon egy adott módszert és előre beállított méretet az átméretezéshez
 • Állítsa vissza manuálisan a kép szélességét és magasságát
 • Válassza ki, hogy megtartja-e a lineáris RGB-t és a képarányt
 • Válassza ki, hogy előszorozza-e az alfa csatornát

Ezenkívül kiválaszthatja, hogy csökkenteni szeretné-e a kép színpalettáját a webhely teljesítményének javítása érdekében . Használja a Paletta csökkentése címsor alatti csúszkákat a színek és az elszíneződés csökkentéséhez.

Ezután itt az ideje tömöríteni a képet. Három lehetőség közül választhat:

 • OptiPNG, egy PNG-átalakító, amelyet eredeti képekhez használnak TIFF, BMP, PNG, GIF és PNM (a bitmap kép egy másik formája) formátumban. Ez az opció tömöríti és optimalizálja a képeket az információk veszélyeztetése nélkül .
 • MozJPEG, egy PNG konvertáló eredeti képekhez JPG, BMP és PPM formátumban. Ez a módszer tömöríti a JPEG-fájlokat, miközben megőrzi a kompatibilitást és a minőséget.
 • WebP, a Google által kifejlesztett tömörítési módszer, amely veszteségmentes és veszteséges tömörítést használ. A WebP képek hihetetlenül SEO-barátak.

Figyeljük meg, hogy a tömörítés után még 75%-os képminőség mellett is a tömörített kép még mindig majdnem teljesen megegyezik az eredetivel.

Haladó felhasználók számára bontsa ki a Speciális beállítások elemet a csatornák, a kvantálás és egyebek beállításához.

Ha végzett, kattintson a Letöltés gombra a képernyő jobb alsó sarkában a szerkesztett fájl mentéséhez.

Hogyan hasonlítható össze a Squoosh a hasonló eszközökkel?

Számos képtömörítő eszköz áll rendelkezésre a különböző platformokhoz és felhasználásokhoz. Amikor kiválaszt egy képtömörítő eszközt, meg kell győződnie arról, hogy az alkalmas-e az Ön felhasználási területére. Egyes, a Squooshhoz hasonló képességekkel rendelkező eszközök vagy csak személyes használatra (nem kereskedelmi), fizetősek, vagy csak letölthető alkalmazások, amelyek meghatározott eszközökhöz készültek.

Ne feledje, hogy olyan eszközt kell választania, amely nem áldozza fel a képek minőségét. A lehetőségek elemzésekor érdemes ellenőrizni az eszköz képminőségét a tömörítés után.

Az egyik leginkább ajánlott Squoosh versenytárs a Cesium , egy ingyenes, nyílt forráskódú képtömörítő alkalmazás. A Cesium böngésző alapú és letölthető is, így a felhasználók eldönthetik, hogyan tudják a legjobban kihasználni. Alternatív megoldásként az ImageOptim API hasonlóan működik, a fizetett tagság havi 12,00 USD-tól kezdődik.

WordPress beépülő modulokat is találhat , amelyek a képtömörítési igényeket is kielégítik. A ShortPixel és a Smush olyan eszközök, amelyek automatizálhatják a képtömörítést. Azoknak a WordPress-felhasználóknak, akik az irányítópult elhagyása nélkül szeretnének egy minden-az-egyben megoldást, egy ilyen bővítmény nagyszerű lehetőség lehet.

A Squoosh nem büszkélkedhet olyan képkötegelési vagy automatizálási lehetőségekkel, amelyekkel más alkalmazások rendelkeznek. Hihetetlenül fontos előny azonban, hogy képes tömöríteni egy képet a kifogástalan minőség megőrzése mellett. Végső soron az Ön igényeinek megfelelő eszköz kiválasztása.

Következtetés

A képek optimalizálása és a webhely betöltési idejének felgyorsítása kritikus fontosságú mind a webhely látogatói, mind a SEO rangsorolása szempontjából. A Squoosh.app segít a webhely képeinek sikeres tömörítésében, miközben megőrzi a kiváló minőséget. Ez nagy előny, különösen azért, mert a webhelytulajdonosok megértik a gyönyörű, gyorsan betöltődő webhelyek fontosságát. A legnagyobb hátrány azonban az, hogy nem tudja kötegelni a képeket. Ha ez nem egy dealbreaker, akkor a Squoosh elég szilárd választás.

Használtad a Squoosh-t? Vagy úgy hangzik, mint egy olyan eszköz, amelyet kipróbálhat? Oszd meg velünk tapasztalataidat kommentben!

Kiemelt kép az Overearth / shutterstock.com webhelyen

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokÚtmutató a Google Squoosh.App-hoz