XML-webhelytérkép elküldése a Yandex Webmestereszközökbe

Written by redzs

2022.01.14.

Kategóriák

XML-webhelytérkép elküldése a Yandex Webmestereszközökbe

Miért küldje el XML-webhelytérképét a Yandex Webmestereszközökbe?

Ha nem ismeri, a Yandex egy népszerű keresőmotor és internetes portál Oroszországban. A Yandex Webmestereszközök különféle eszközöket kínálnak, amelyek segítenek optimalizálni webhelyét és új látogatókat szerezni. Ide tartoznak a forgalmi statisztikák nyomon követésére , rangsorolási pozícióinak javítására, keresési lekérdezések végrehajtására és sok másra vonatkozó megoldások.

Az XML-webhelytérkép egy olyan fájl, amely webhelye összes fontos oldalát és fájlját tartalmazza. Ez az alapvető dokumentum minden tartalomról tájékoztatja a keresőmotorokat. Ezek a keresőmotorok viszont „feltérképezik” az Ön különböző URL-jeit a webhelytérkép segítségével, majd indexeli őket az eredményoldalaikon.

Ha elküldi XML-webhelytérképét, és összekapcsolja webhelyét a Yandex Webmestereszközökkel, javíthatja keresőmotorjának láthatóságát azokon a területeken, amelyeket jelenleg nem céloz meg. Ezenkívül megtudhatja, hogyan térképezi fel a keresőmotor az Ön webhelyét. Ezt követően értékes fejlesztéseket hajthat végre, amelyek segítségével tovább optimalizálhatja webhelyét SEO célokra.

Összességében elmondható, hogy webhelyének SEO optimalizálása elengedhetetlen az új olvasók vonzásához. A felhasználók több mint 50 százaléka organikus kereséssel talál webhelyeket. Ezért webhelye láthatóságának növelése kulcsfontosságú a fenntarthatóság és a növekedés szempontjából . És bár sok ember számára a Google lehet az alapértelmezett motor, nem ez az egyetlen keresőmotor, amely jelentős felhasználást lát. Ezért szeretnénk segíteni, hogy webhelye még teljesebben integrálódjon a Yandex.

 

A Webmestereszközök különféle módokat kínálnak a keresőoptimalizálás (SEO) fokozására . Olyan platformokon keresztül érhetők el, mint a Google Search Console , a Bing és a Yandex . Javasoljuk, hogy küldje el webhelytérképét a Yandex Webmestereszközökbe, ha még nem tette meg. Ezzel optimalizálhatja webhelyét, és világszerte olyan láthatóságot szerezhet, amelyet egyébként nem kaphatna meg.

A teljes folyamat 5 lépésben elvégezhető, mi pedig végigvezetjük a folyamaton. Lássunk neki!

XML-webhelytérkép elküldése a Yandex Webmestereszközökbe (5 lépés)

Most, hogy egy kicsit jobban ismeri, mi az a Yandex, és hogyan segíthetnek Önnek webmesteri eszközei, ideje beleásni magát, és elküldeni webhelytérképét a Yandex Webmestereszközökbe. Mint mondtuk, ez egyszerű, és mindössze öt lépésben elvégezhető.

1. lépés: Telepítsen egy SEO beépülő modult a webhelytérkép létrehozásához

Az első lépés az XML-webhelytérkép létrehozása. Ezt szinte bármilyen SEO vagy webhelytérkép pluginnal megteheti . A legnépszerűbbek közül kettő a Yoast SEO és a Rank Math SEO . Ebben az oktatóanyagban a Rank Math-ot használjuk. A folyamat azonban lényegében ugyanaz lesz, függetlenül attól, hogy melyik eszközt használja.

Ha még nem tette meg, telepítse és aktiválja a bővítményt a WordPress webhelyén. Ezután navigáljon a Rangsor Math > Webhelytérkép beállításai oldalra .

A Rang matematikai webhelytérkép beállítási képernyője.

Az XML-webhelytérképre mutató hivatkozást az oldal tetején találja. Módosíthatja a beállításait is, hogy bizonyos mennyiségű hivatkozást és képet jelenítsen meg. Ha végzett, kattintson a képernyő alján található Változások mentése gombra.

2. lépés: Hozzon létre egy Yandex-fiókot

A következő lépés a Yandex-fiók létrehozása és regisztrálása. A kezdéshez nyissa meg a Yandex-fiók regisztrációs űrlapját, és töltse ki a szükséges adatokat.

A Yandex Webmestereszközök regisztrációs űrlapja.

Ha végzett, válassza a Regisztráció lehetőséget . Vegye figyelembe, hogy a személyazonosságának igazolásához és a szöveges üzenet kódjának fogadásához meg kell adnia egy mobilszámot. A megerősítő kód megadása után elfogadhatja a szerződés feltételeit, és befejezheti a regisztrációs folyamatot.

3. lépés: Adja hozzá webhelyét Yandex-fiókjához

Miután befejezte a regisztrációját, automatikusan átirányítjuk a Yandex webmester céloldalára. Kattintson a Menj feliratú sárga gombra .

A Yandex Webmester képernyő.

A következő lépés az, hogy hozzáadja a webhelytérképet a Yandex-fiókjához. Ezt a Webhely hozzáadása gombra kattintva teheti meg .

Lehetőség webhely hozzáadására a Yandex Webmestereszközök fiókhoz.

Alternatív megoldásként kattintson a + ikonra a képernyő tetején. A Webhely címe mezőbe írja be webhelye teljes domainnevét , majd válassza a Hozzáadás lehetőséget .

Webhely hozzáadása a Yandexhez.

Ezután meg kell igazolnia webhelye tulajdonjogát. Ezt a folyamatot a következő lépésben ismertetjük.

4. lépés: Illessze be az ellenőrző kódot a WordPress SEO beépülő moduljába

A webhely URL-címének hozzáadása után látnia kell a webhely-ellenőrző képernyőt.

A Yandex webhely-ellenőrző képernyője.

Ennek az ellenőrzésnek három lehetősége van: HTML-fájl , metacímke vagy DNS-rekord . A legegyszerűbb módszer a Meta tag . (1) Kattintson a Meta címke fülre, majd (2) másolja ki a kódot a tartalom idézőjelébe.

A Yandex metacímke lap.

Ezután lépjen vissza a WordPress adminisztrátori területére. Böngésszen a Rangsor Math > Általános beállítások > Webmestereszközök menüponthoz .

A WordPress Webmestereszközök képernyője.

Görgessen lefelé, amíg meg nem találja a Yandex ellenőrzési azonosító mezőt.

A Yandex ellenőrzési azonosító mezője a WordPress Rank Math SEO bővítményében.

Illessze be a meta tag kódját ebbe a mezőbe, majd kattintson a Módosítások mentése gombra. Most visszatérhet a Yandex Webmestereszközök irányítópultjához , és kiválaszthatja az Ellenőrzés gombot a jobb alsó sarokban.

Ha minden sikeres, akkor megjelenik egy képernyő a felhasználónevével. Most már készen áll a webhelytérkép elküldésére.

5. lépés: Küldje be XML-webhelytérképét

Az utolsó lépés az XML-webhelytérkép elküldése a Yandex Webmestereszközökhöz, hogy a keresőmotor elkezdhesse feltérképezni (és rangsorolni) a webhelyét. Eltarthat néhány napig, amíg a Yandex irányítópultja elkezdi a hasznos adatok generálását és megjelenítését. De ha már elegendő összesíteni, akkor ezekből az elemzésekből értelmes betekintést nyerhet.

Mielőtt azonban ez megtörténhet, hozzá kell adnia webhelytérképét, hogy a Yandex megtalálja oldalait. A Yandex irányítópultjának bal oldali menüjében lépjen az (1) Indexelés , (2) majd a Webhelytérkép-fájlok elemre . (3) Ezután adja meg webhelytérképének URL -címét , és (4) kattintson a Hozzáadás gombra.

XML-webhelytérkép elküldése a Yandex Webmestereszközökben.

Ne feledje, hogy a webhelytérképére mutató hivatkozást a SEO beépülő moduljában találhatja meg. Ekkor a webhelytérkép egy feldolgozási sorba kerül. Néhány napig eltarthat a befejezés, ezért jegyezze fel, hogy később ellenőrizze.

És ez az! Addig is felfedezhet néhány más Yandex Webmester-eszközt, amelyek nagyon hasznosak, különösen akkor, ha még soha nem tesztelte őket.

Következtetés

Ha elküldi webhelytérképét olyan népszerű keresőmotoroknak, amelyek nem a Google, akkor a felhasználók könnyebben megtalálhatják webhelyét. Ezt a folyamatot valószínűleg meg akarja (vagy megtette) a Google-lal. Ha webhelyét és annak tartalmát a lehető legtöbb keresőmotor, például a Yandex feldolgozza , az csak segít a növekedésben.

Amint azt ebben a bejegyzésben tárgyaltuk, XML-webhelytérképét öt egyszerű lépésben küldheti be a Yandex Webmestereszközökbe:

  1. Használjon SEO beépülő modult, például a Yoast SEO -t vagy a Rank Math SEO -t az XML-webhelytérkép létrehozásához a WordPressben.
  2. Hozzon létre egy Yandex Webmestereszközök fiókot.
  3. Adja hozzá webhelyének URK-ját Yandex-fiókjához.
  4. Ellenőrizze, hogy Ön a WordPress webhely tulajdonosa.
  5. Küldje el XML-webhelytérképének URL-címét a Yandex Webmestereszközökbe.

Kérdése van XML-webhelytérképének a Yandex Webmestereszközökbe való elküldésével kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben!

Kiemelt kép a Sammby / shutterstock.com webhelyen

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokSEOXML-webhelytérkép elküldése a Yandex Webmestereszközökbe