Hogyan kell exp/importálni a Navigációs Menüket WordPress-ben.

Written by redzs

2021.12.03.

Kategóriák

A WordPress importálási/exportálási funkcióinak megismerése

Minden WordPress webhely rendelkezik beépített importálási és exportálási funkciókkal. Ezeket az Eszközök » Importálás és Eszközök » Exportálás alatt találja meg a WordPress irányítópultján.

A WordPress irányítópultjának Eszközök menüjében található Importálás és exportálás lehetőség

Ha az Exportálás oldalra lép, látni fogja a WordPress alapértelmezett beállításait. Ezek segítségével választhat az összes tartalom exportálása között, vagy csak a bejegyzések, oldalak vagy média exportálása között.

A WordPress beépített exportálási lehetőségei

Minden tartalom magában foglalja a navigációs menüket, valamint a bejegyzéseket, oldalakat, megjegyzéseket, egyéni mezőket, kifejezéseket és egyéni bejegyzéstípusokat .

De sok esetben nem akar mindent importálni. Például előfordulhat, hogy csak a navigációs menüt és a benne szereplő oldalakat szeretné lemásolni, de a bejegyzéseit vagy bármely más oldalt nem.

Szerencsére van egy egyszerű beépülő modul, amely kiterjeszti ezt a funkciót, így csak a WordPress navigációs menüit importálhatja és exportálhatja.

Ennek ellenére nézzük meg, hogyan importálhatunk és exportálhatunk navigációs menüket anélkül, hogy az összes tartalmat exportálnánk.

Navigációs menük exportálása és importálása a WordPressben

Mielőtt továbbmenne, győződjön meg arról, hogy elégedett az exportálandó menüvel. Webhelye menüjét a Megjelenés » Menük alatt találja meg .

A navigációs menü szerkesztése a WordPress irányítópultján

Ha segítségre van szüksége a menü létrehozásához vagy módosításához, tekintse meg oktatóanyagunkat, amely arról szól, hogyan adhat hozzá navigációs menüt a WordPresshez .

Ezután telepítenie és aktiválnia kell a WPS Menu Exporter beépülő modult. További részletekért tekintse meg lépésről lépésre szóló útmutatónkat a WordPress beépülő modulok telepítéséről .

Az aktiválás után meg kell látogatnia az Eszközök » Exportálás oldalt a WordPress adminisztrátori irányítópultján.

Most látnia kell egy további lehetőséget a navigációs menüelemek exportálására. Ez magában foglalja magát a menüt, valamint a menüből hivatkozott összes oldalt.

Ha vannak bejegyzései a menüjében, azok is megjelennek, a hozzájuk fűzött megjegyzésekkel együtt.

A Navigációs menüelemek exportálása opció az Exportálás eszközben

Egyszerűen válassza ki a Navigációs menüelemek választógombot, majd kattintson az „Export fájl letöltése” gombra.

Ezzel letöltheti a navigációs menüt és a hozzá tartozó oldalakat a számítógépére. Ezek egy .xml fájlban vannak tárolva site.wordpress.yyyy-mm-nn néven , ahol a „site” a webhely neve, az „éééé-hh-nn” pedig a dátum.

A navigációs menü elemeit és oldalait tartalmazó letöltött .xml fájl

A WordPress menü importálása az új webhelyre

A most letöltött .xml fájlt a WordPress szabványos importálási funkciójával importálhatja. Ez egy egyszerű folyamat. Csak fel kell töltenie a navigációs menüfájlt az új webhelyre.

Fontos: Győződjön meg arról, hogy az importált menüben lévő oldalakkal megegyező nevű oldal nem található, még a kukában sem. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az importáló eszköz nem tudja megfelelően importálni ezeket az oldalakat.

Először jelentkezzen be a WordPress irányítópultjára azon az új webhelyen, ahová importálni szeretné a menüt.

Ezután lépjen az Eszközök » Importálás menüpontra . Telepítenie kell a WordPress importőrt. Csak kattintson a „Telepítés most” linkre a „WordPress” alatt a lista alján.

A WordPress importáló eszköz telepítése

Miután telepítette a WordPress importőrt, a „Telepítés most” hivatkozás helyett egy „Importőr futtatása” hivatkozást kell látnia.

Kattintson a hivatkozásra a WordPress importáló eszköz futtatásához

Miután rákattintott erre a hivatkozásra, megjelenik a WordPress importálása képernyő. Itt a „Fájl kiválasztása” gombra kell kattintania, hogy ki tudja választani a korábban letöltött .xml fájlt.

Miután kiválasztotta a fájlt, kattintson a „Fájl feltöltése és importálása” gombra.

Töltse fel az .xml fájlt, és kattintson a gombra az új webhelyre történő importálásához

A következő képernyőn a rendszer felkéri a „Szerzők hozzárendelésére”. Az alapértelmezett lehetőség a menütartalom eredeti szerzőjének importálása.

Válassza ki, hogy melyik felhasználóhoz kívánja hozzárendelni az oldalakat importáláskor

Sok esetben az a legcélszerűbb, ha egy meglévő felhasználót állít be az importált tartalom szerzőjeként. Ezt úgy teheti meg, hogy a legördülő menüből kiválasztja a felhasználó nevét.

Válasszon ki egy szerzőt a legördülő listából, akihez hozzá szeretné rendelni az oldalakat

Ha maguknak az oldalaknak a tartalmát szeretné újra felhasználni, akkor érdemes bejelölnie a „Fájlmellékletek letöltése és importálása” négyzetet is. Ez azt jelenti, hogy a képek bekerülnek az importálásba.

Ha elégedett a beállításokkal, kattintson az oldal alján található „Küldés” gombra.

A befejezés után a következő üzenetet kell látnia:

Sikeres üzenet a navigációs menü importálása után

Az importált menü és oldalak megtekintése

Az importálás a helyére tette a menüt és a kapcsolódó oldalakat. Az importált menü megtekintéséhez lépjen a Megjelenés » Menük oldalra . Itt ellenőrizheti, hogy megfelelően importálta-e.

A WordPress irányítópultján az Oldalak fülre kattintva is megtekintheti a menüvel együtt importált új oldalakat.

Az oldalak listájának megtekintése a webhelyén

Ez az, sikeresen importálta a navigációs menüt és a kapcsolódó oldalakat. A menüt és az oldalakat tetszés szerint szerkesztheti.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni, hogyan importálhat és exportálhat navigációs menüket a WordPressben. Érdemes lehet megnézni oktatóanyagainkat is a WordPress navigációs menüinek stílusáról és legördülő menü létrehozásáról a WordPressben .

Ha tetszett ez a cikk, kérjük, iratkozzon fel YouTube-csatornánkra a WordPress oktatóvideókhoz. Megtalálsz minket a Twitteren és a Facebookon is .

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokHogyan kell exp/importálni a Navigációs Menüket WordPress-ben.