WordPress állomáshely létrehozása és használata

Written by redzs

2022.07.25.

Kategóriák

WordPress állomáshely létrehozása és használata

Blog / WordPress / WordPress állomáshely létrehozása és használata
Változott már valaha a webhelyén, és teljesen összeomlott? Ez borzasztó! Előfordulhat, hogy webhelye megszakad egy téma vagy beépülő modul rutinfrissítésétől. Vagy egy webhely összeomolhat anélkül, hogy fogalma lenne arról, mit tett. Ezért fontos, hogy legyen egy színpadi helyszín. Az átmeneti webhelyek lehetővé teszik a frissítések és változtatások előzetes tesztelését, így a webhely nem omlik össze váratlanul.

Nem olyan nehéz létrehozni egy átmeneti webhelyet a WordPress számára, mint gondolná. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a WordPress állomáshelyeinek alapjait: mi az, az elkészítésének különböző módjai, kezelése, és hogy miért van most szüksége egy ilyenre az életében. Komolyan, igen.

Mi az a WordPress állomáshely?

A WordPress állomáshely az élő webhely pontos másolata. Lehetővé teszi, hogy biztonságos környezetben módosítsa webhelyét anélkül, hogy aggódnia kellene a webhely karbantartási módba állítása miatt. Miközben egy állomáshelyet használ, az élő webhely magával ragad, pénzt keres, vagy olyan kiváló tartalmat kínál a felhasználóknak, amelyet tőled elvárnak. Ezenkívül egy állomáshelyet használhat, hogy kedvére büszkélkedjen webhelyével. Nem kell attól tartania, hogy bármit is megzavarna az oldal élő változatában, amelyet a világ többi része lát.

Végül, a WordPress állomáshelye lehetővé teszi új funkciók tesztelését anélkül, hogy bármit eltörne. Nos, lehet, hogy eltörsz valamit, de ez a webhelyed másolata, szóval szakíts!

Kinek van szüksége WordPress állomáshelyre?

Az átmeneti webhelyek azok számára készültek, akik szeretnék elkerülni a leállások kockázatát élő webhelyükön frissítés közben. Ez lehet egy webfejlesztő, egy tartalomíró, egy nagyvállalati webhely, egy kisvállalkozás tulajdonosa vagy egy blogger, aki saját webhelyét szeretné fenntartani. A bemutató oldal KÖTELEZŐ mindenkinek, akinek van olyan webhelye, amelyet naprakészen szeretne tartani és megfelelően működik.

A különbség a állomáshely és a fejlesztési helyszín között

A fejlesztői webhely egy új WordPress-telepítés, ahol különböző témákat, dizájnt, beépülő modulokat vagy egyéni funkciókat tesztelhet. Ez egy fejlesztési (tervezési) stádiumban lévő oldal. A bemutató webhely viszont olyan webhely, amelyet már elindított, és amelyet frissítenie kell. Ezek a frissítések általában új oldalak, bővítmények hozzáadását vagy a rendszerfrissítések biztonságos végrehajtását foglalják magukban.

A WordPress állomáshelyekkel másolatot készíthet élő webhelyéről, hogy kipróbáljon néhány új dolgot. Hozzáadhat új tartalmat, vagy elháríthatja azokat a problémákat, amelyek a legutóbbi munkavégzés óta felmerültek.

Hogyan hozzunk létre egy WordPress állomáshelyet

Mielőtt megtanulnánk, hogyan kell létrehozni egy állomáshelyet, nézzük meg a létrehozásának módjait. Háromféleképpen hozhat létre új állomáshelyet.

 1. Beépülő modullal – Létrehozhat egy állomáshelyet olyan beépülő modullal, mint például a WP Staging .
 2. Tárhelyszolgáltatóval – A Bluehost, a Flywheel, a WPEngine vagy más eszközökön használhat egy gazdagép által biztosított átmeneti környezetet, amely lehetővé teszi, hogy néhány kattintással állomáshelyet készítsen.
 3. Manuálisan – bármikor létrehozhat egy állomáshelyet manuálisan. Ez természetesen több technikai szakértelmet igényel, de nem annyira, mint gondolná.

Ezen módszerek mindegyike különbözik a szükséges szakértelemtől, ezért nézzük meg mindegyiket. Ezután megalapozott döntést hozhat arról, hogy melyik opció a legmegfelelőbb az Ön számára.

WordPress állomáshely létrehozása beépülő modullal

Ebben a példában bemutatjuk, hogyan hozhat létre WordPress állomáshelyet a WP Staging segítségével . A WP Staging egy sokoldalú bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy rövid időn belül állomáshelyet hozzon létre. Létrehoz egy mappát vagy almappát a fő WordPress-telepítésen, majd az összes adatbázistáblázatot, médiát, oldalt, bejegyzést és beépülő modult az új mappába helyezi, létrehozva a webhely másolatát.

A WP Staging egy nagyszerű beépülő modul, amely egyszerű lépésekkel azonnal üzembe helyezheti a bemutatóhelyet. Tekintsük át a WP Staging beépülő modullal történő állomáshely létrehozásának lépéseit.

1. Telepítse és aktiválja a WP Staging beépülő modult

Telepítse a WP Staging alkalmazást a WordPress webhelyére. A telepítés után keresse meg a WP Staging lapot a WP Admin panel bal oldalán. Kattintson a Staging sites elemre , majd hozzon létre egy új állomáshelyet .

Új WordPress állomáshely létrehozása

2. Nevezze el új állomáshelyét

Adjon nevet az új állomáshelyének (bármilyen lehet), majd kattintson a Klónozás indítása gombra.

WordPress állomáshely klónozása

3. Klónozza webhelyét

A klónozási folyamat a webhely méretétől függően eltarthat egy ideig. A klónozási folyamat során a WP Staging átmásolja az adatbázistáblákat és fájlokat, és módosítja az összes hivatkozást a 2. lépésben használt új webhelynévre. A folyamat befejezése után lehetősége lesz megnyitni az új átmeneti webhelyet, amely be kell jelentkeznie (WordPress felhasználónevével és jelszavával).

A WordPress állomáshelyének megnyitása a WP Staging segítségével

A WP Staging megkönnyíti annak megállapítását, hogy a bemutatóhelyen dolgozik, mert a képernyő tetején egy élénk narancssárga színű panel figyelmezteti Önt.

WP Staging Admin Bar

Bár a WP Staging egyszerűvé teszi egy WordPress állomáshely létrehozását, van néhány korlátozása annak, hogy mit tehet. Ahhoz, hogy egyetlen kattintással egyesíthesse állomáshelyét élő webhelyével, szüksége lesz a bővítmény Pro verziójára . Ezenkívül a WP Staging (ingyenes verzió) segítségével csak kisebb webhelyeket tud klónozni, mivel a beépülő modul alapverziója korlátozza a fájlméretet.

Ha úgy dönt, hogy nem frissít a WP Staging Pro verziójára, akkor a állomáshelyét élőben is megküldheti, de ennek végrehajtásához további lépésekre lesz szükség. Az alábbiakban megtalálja azokat a lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a WP Staging alapverziójával élőben tegyék közzé állomáshelyét. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha folytatja a állomáshely kézi indítási folyamatát, az adatbázis felülírásra kerül a folyamat során. Ha hibákat tapasztal, vagy vissza kell állítania az átmeneti webhelyet egy biztonsági másolatból, vagy létre kell hoznia egy újat.

1. Készítsen biztonsági másolatot élő és állomáshelyéről

Az első dolog, amit meg kell tennie, az élő és állomáshelyeinek biztonsági mentése, mielőtt a klónozott webhelyet az élő környezetbe küldi. Ez egy fontos lépés, amely biztosítja, hogy hiba esetén az egyik vagy mindkettő helyreállítható. Figyelem: Ha nagy webhelye van, megkönnyítheti a WP Staging Pro verziójának megvásárlását . Ha úgy érzed magad, mint egy WordPress szuperhős, és folytatni szeretnéd, nyomjuk tovább.

2. Másolja át a fájlokat

Ehhez a lépéshez FTP-hozzáféréssel kell rendelkeznie. Használhat egy FTP-programot, például a FileZillát a wp-content/uploads, wp-content/plugins és wp-content/themes mappák másolásához az állomáshelyről az élő webhelyre.

A FileZilla használata a WordPress állomáshelyhez

3. Az adatbázis áttelepítése

A WP Staging Pro verziója a legegyszerűbb út. Ha azonban a beépülő modul ingyenes verzióját szeretné használni ennek a lépésnek a végrehajtásához, akkor manuális keresési és csereműveleteket hajthat végre az átmeneti adatbázisban. Ehhez olyan beépülő modult kell használnia, mint a Better Search Replace . Telepítse és aktiválja a Better Search and Replace alkalmazást. Az aktiválás után lépjen az Eszközök/Jobb keresési csere lehetőségre a WordPress adminisztrációs paneljén.

Ebben a példában használjuk ezt a webhelystruktúrát a következő szemléltetésére: https://yoursite.come/staging .

Írja be a következőt a Keresés a beviteli mezőbe: yoursite.com/staging .

Ezután írja be a következőt a Csere erre beviteli mezőbe: yoursite.com .

Jobb keresés Csere beépülő modul

Ügyeljen arra, hogy gondosan adja meg adatait.

Kerülje az előtagok (HTTP) használatát a keresésben. Ha megteszi, akkor minden bizonnyal előfordulnak hibák. Gondosan ellenőrizze a helyesírást, mielőtt folytatná.

Ügyeljen arra, hogy minden olyan adatbázistáblát jelöljön ki, amelyek wpstg0_ karakterekkel kezdődnek (a WP Staging áttekintése képernyőn felsorolt ​​előtag). A helyes adatbázis-előtag megtalálásához ellenőrizze az állomáshely áttekintését a WP Staging főképernyőjén. Ügyeljen arra, hogy ne másoljon más táblákat, kivéve azokat, amelyek a WP Staging áttekintő képernyőjén a webhely adatbázistábla előtagjával kezdődnek.

Színpadi előtag

Miután kiválasztotta az összes adatbázistáblát a megfelelő előtaggal, kattintson a Keresés/csere futtatása gombra a keresés és csere művelet elindításához.

Megjegyzés: Célszerű szárazon futtatni, mielőtt folytatná ezt a lépést. Ez figyelmezteti Önt a művelet során esetlegesen előforduló hibákra.

Miután elvégezte a száraz futtatást, és úgy tűnik, hogy minden sikeresen ment, kattintson a Keresés/csere futtatása gombra a táblák cseréjének megkezdéséhez. Ezúttal feltétlenül törölje a „száraz futás” jelölőnégyzet bejelölését .

Futtassa a jobb keresést és cserét

4. A phpMyAdmin segítségével törölje az állomásozó környezet utolsó értékét

A következő lépés az adatbázis értékének lecserélése, amely megmondja a WordPressnek, hogy webhelye élő vagy átmeneti. Ez az a speciális érték, amelyet a WP Staging használ a hitelesítési képernyő megjelenítéséhez bejelentkezéskor. Ennek eléréséhez adatbázis-adminisztrációs eszközöket kell használnia, például a phpMyAdmin segítségével törölni ezt az értéket: wpstg_is_staging_site .

Az érték megtalálásához jelentkezzen be a CPANEL-be, navigáljon a PHPMyAdmin oldalra, majd kattintson rá az eszköz elindításához:

phpMyAdmin

Kattintson a „KERESÉS” fülre, majd írja be a wpstg_is kifejezést a keresőmezőbe:

Fájlok keresése a FileZilla segítségével

Az értéket törölheti, vagy hamisra állíthatja.

A phpMyAdmin használatával

5. Módosítsa a wp-config.php fájlt:

Ez az utolsó lépés, amely ahhoz szükséges, hogy sikeresen átmásolhassa az átmeneti környezetet az élő webhelyre a WP Staging beépülő modul alapverziójával. Ehhez visszatérünk a FileZilla programhoz. Jelentkezzen be az FTP kliensprogramjába, és nyissa meg a wp-config.php fájlt az élő webhelyen. Ez a fájl a fő WordPress mappájában található. Nyissa meg a fájlt a FileZillával úgy, hogy jobb gombbal kattintson rá, majd kattintson a „Nézet/szerkesztés” gombra. Módosítsa a tábla előtag értékét wpstg0_ értékről wp_ értékre , hogy a WordPress használhassa az állomáshely összes adatbázistábláját.

wp-config fájl szerkesztése

Miután elmentette a wp-config.php fájl módosításait, megnyithatja az élő webhelyet a böngészőben, és megtekintheti, hogy a webhely most megjeleníti a WordPress átmeneti webhelyének tartalmát.

Végül, miután megerősítette az állomáshelyén végzett összes módosítást, nyugodtan visszatérhet a FileZillába, és törölheti az állomáshely almappáját, ha úgy dönt, hogy nem tartja meg.

Amint látja, van néhány lépés a WordPress állomásozó webhely létrehozásához egy bővítménnyel, de ez nem bonyolult, ha szigorúan követi a lépéseket, és időt szakít a webhely élesítésére.

Ezután áttekintjük, hogyan hozhatunk létre WordPress állomáshelyet olyan gazdagéppel, mint a Bluehost, a Flywheel vagy a WPEngine.

WordPress állomáshely létrehozása webhelye tárházával

Számos WordPress-webhelyet üzemeltető cég kínál állomásozó környezetet. Az olyan gazdagépek, mint a Bluehost, a Flywheel és a WPEngine, nagyszerű lehetőségeket kínálnak, ha csak néhány lépésben szeretne létrehozni egy WordPress állomáshelyet. Vessünk egy mélyreható pillantást ezekre a gazdagép-szolgáltatókra, hogy megtanuljuk, hogyan hozhat létre állomáshelyet az egyes platformokon belül.

Bluehost

A Bluehost nemrégiben elkezdte kínálni a WordPress adminisztrációs panelen belüli átmeneti környezet létrehozásának lehetőségét. Ez egy nagyon fontos fejlemény, amelyről sok Bluehost felhasználó nem tudhat. A színpadi környezet létrehozásának lépései a Bluehost segítségével nevetségesen egyszerűek. Nézzük meg, mi szükséges ahhoz, hogy sikeresen hozzon létre egy állomáshelyet a Bluehost segítségével.

1. Bejelentkezés

Jelentkezzen be WordPress webhelyére, és kattintson a Bluehost , majd a Staging (béta) elemre az adminisztrációs panelen. Megjegyzés: A Bluehost bemutató funkciója még fejlesztési szakaszban van, de elég jól teljesít.

Bluehost WordPress állomáshely

2. Kattintson a Staging Site létrehozása lehetőségre

Kattintson a Staging Site létrehozása elemre . A webhely létrehozása eltarthat néhány percig.

WordPress állomáshely létrehozása a Bluehost segítségével

A képernyő frissül, ha az állomáshely sikeresen be van állítva. Lehetősége nyílik bejelentkezni a bemutatóhelyre az Ugrás a bemutatóhelyre lehetőségre kattintva .

Hozzáférés a WordPress állomáshelyéhez a Bluehost segítségével

Miután rákattint az Ugrás a állomáshelyre gombra, a rendszer átirányítja az állomáshelyre, ahol elvégezheti a webhelyén kívánt módosításokat, miközben az élő verzió látható a felhasználók számára.

A módosítások elvégzése után a Bluehost megkönnyíti az átmeneti webhely üzembe helyezését, hogy felülírja az élő webhelyet. Néhány lehetőség közül választhat. Csak fájlok telepítése , Fájlok és adatbázis telepítése vagy Csak adatbázis telepítése . Válassza ki a kívánt lehetőséget, és kattintson a megfelelő gombra.

A WordPress állomáshelyének telepítése a Bluehostban

A folyamat a webhely méretétől és tartalmától függően néhány percig is eltarthat. A folyamat befejezése után sikeresen üzembe helyezte az átmeneti webhelyet az éles környezetben, felülírva az élő webhelyet. Egyszerű, igaz? Most, hogy megtanultuk, milyen egyszerű létrehozni és telepíteni egy állomáshelyet a Bluehost segítségével, vessünk egy pillantást a lendkerékkel való létrehozásának lépéseire.

Lendkerék

A színpadi helyszín létrehozása egy kicsit más a lendkerékkel. Egy átmeneti webhely létrehozásához először meg kell keresnie azt a webhelyet, amelyen dolgozni szeretne , ha több webhelye is van. A lendkerék irányítópultjának tetején található keresőterület segítségével keresse meg azt a webhelyet, amelyhez állomásozó környezetet szeretne létrehozni.

Innen kattintson a Speciális fülre , majd görgessen le, és keresse meg a Webhelybeállítások lehetőséget . Kapcsolja be a Staging állást .

A lendkerék állomásozási lehetőségei

Miután bekapcsolta a bemutatót, a rendszer kéri, hogy kattintson az „Igen, kapcsolja be a bemutatóhelyet” választógombra, és adja meg a lendkerék jelszavát. Végül kattintson a STAGEING ENGEDÉLYEZÉSE gombra.

A lendkerék WordPress állomáshelyének engedélyezése

Az állomáshely létrehozásának folyamata eltart egy ideig, a webhely méretétől függően. Ha a bemutatóhely elkészült, a STAGING WP ADMIN gombra kattintva bejelentkezhet a bemutatóhelyre a lendkerék irányítópultjáról.

WordPress Staging Site Wp-admin lendkerék

Ha elvégezte a webhelyen a befejezni kívánt módosításokat, a állomáshely elindítása egyszerű. Térjen vissza a lendkerék irányítópultjára, navigáljon a staging fülre, és kattintson a LUNCH STAGING CHANGES gombra.

A Flywheel WordPress Staging Site elindítása

Ez az! A bemutató oldala már működik. Egy további opcionális lépés a webhely gyorsítótárának kiürítése, de erre nincs szükség.

Ezután vessünk egy pillantást egy állomáshely létrehozásának folyamatára a WPEngine segítségével.

WPEmotor

A Bluehosthoz és a lendkerékhez hasonlóan a WPEngine is egyszerűvé teszi egy állomáshely létrehozását. Először is be kell jelentkeznie a WPEngine irányítópultjára, majd kattintson a Webhelyek elemre . Keresse meg azt a webhelyet, amelyhez átmeneti környezetet szeretne létrehozni, és kattintson a webhely nevére. Görgessen az oldal alja felé, és kattintson az Átrendezés hozzáadása elemre .

WPEngine WordPress állomáshely

Az új képernyőn több lehetőség közül választhat. Kezdheti egy üres webhellyel , Kezdheti irányított tapasztalattal , másolhat egy meglévő környezetet erre a webhelyre , vagy helyezhet át egy meglévő környezetet erre a webhelyre . Ebben a példában egy meglévő környezetet fogunk átmásolni erre a webhelyre.

A WPEngine felkéri, hogy válassza ki a másolni kívánt környezetet. Ki kell választania a gyártási környezetet, majd a legfrissebb biztonsági másolatot, majd kattintson a Tovább gombra .

WordPress állomáshely létrehozása a WPEngine segítségével

A következő lépés az, hogy nevet adjon az átmeneti webhelynek, majd kattintson a Környezet hozzáadása elemre .

A WordPress állomáshelyének elnevezése

A WPEngine értesíti Önt, hogy a állomáshelye készül. Általában csak néhány percet vesz igénybe egy állomáshely létrehozása, de a webhely méretétől függően tovább is tarthat. A folyamat befejezése után bejelentkezhet a bemutatóhelyre, és elvégezheti a szükséges módosításokat.

A bemutatóhely elindításához a WPEngine-ben, a webhelylistában a nevére kattintva navigáljon a bemutatóhelyre . Innen kattintson a Környezet másolása gombra a képernyő jobb felső sarkában.

Másolja a WPEnging WordPress állomáshelyét

A környezet másolása

A következő képernyő arra kéri, hogy válassza ki a forráskörnyezetet. Ez az a állomáshely, ahol új módosításokat hozott létre. Ezután válassza ki a célkörnyezetet. Ez általában az Ön termelési környezete. Ezután ki kell választani, hogy az összes adatbázistáblát és fájlrendszert, bizonyos adatbázistáblákat és fájlrendszereket , vagy csak a fájlrendszert tartalmazza -e . Ebben a példában az összes adatbázistáblát és fájlrendszert kiválasztjuk. Miután kiválasztotta, kattintson az oldal bal alsó sarkában található Áttekintés és megerősítés gombra.

A WPEngine WordPress állomáshely másolása

Amint ez a folyamat befejeződött, a állomáshelye felülírja az élő webhelyet. A WPEngine leegyszerűsíti a folyamatot, és csak rövid ideig tart.

Most, hogy áttekintettünk néhány példát azokra a gazdagépekre, akik átmeneti környezeti lehetőséget biztosítanak ügyfeleiknek, nézzük meg a állomáshely manuális létrehozását.

Megállóhely manuális létrehozása

Az utolsó lehetőségünk a állomáshely létrehozására a leginkább érintett, így nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás a WordPress kezdők számára. Ennek ellenére, ha jól ismeri az FTP-kliensek, a phpMyAdmin, a MySQL és a WordPress-struktúra magját, ez a lépés nem lesz túl nehéz. A helyszín kézi létrehozása előnyökkel és kifogásokkal is jár.

A állomáshely manuális létrehozásának egyik előnye, hogy jobban kézben tarthatja a környezetet. Lehetővé teszi az egyes lépések vezérlését a folyamat során, ami kiküszöbölheti a beépülő modul vagy gazdagép használatával kapcsolatos esetleges problémákat. Ha saját maga hozza létre az állomáshelyet, nem kell aggódnia a bővítmény vagy gazdagép használata során felmerülő problémák miatt. Ennek az érvnek a másik oldalán az állomáshely manuális létrehozása növeli a hiba valószínűségét, ha nem szokott hozzá a cPanel programokhoz vagy az FTP-hez.

Beszéljük meg azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie, hogy sikeres legyen egy WordPress állomásozó webhely manuális létrehozása.

1. Állítson be egy aldomaint

A tárhelyplatform használatával lépjen a cPanel oldalra, és kattintson az Aldomains elemre . Ez a lépés biztosítja, hogy senki ne férhessen hozzá a állomáshelyéhez az élő webhelyről. Azt is lehetővé teszi, hogy a dolgokat külön tartsa az élő webhelytől. Adjon nevet az aldomainjének, válassza ki az aldomainhez tartozó tartományt, válassza a Gyökérmappa lehetőséget (vagy hagyja üresen), majd kattintson a Létrehozás gombra .

Aldomain létrehozása

2. Hozzon létre egy almappát a WordPress telepítésében

Ez a lépés meglehetősen egyszerű, feltéve, hogy ismeri a WordPress mappák általános szerkezetét. Ez egy nagyon megbízható módja annak, hogy elindítsa az új bemutató webhelye folyamatát. Ehhez a lépéshez két módszer áll rendelkezésre.

 1. Hozzon létre egy almappát a cPanel Fájlkezelőjével
 2. Használjon FTP-klienst, például a FileZillát egy új almappa létrehozásához.

Az almappa létrehozásához a cPanel Fájlkezelőjével először jelentkezzen be a cPanelbe, és lépjen a Fájlkezelőbe . Hozza létre az almappát a fő WordPress mappájában, és nevezze el .

Almappa létrehozása

A második módszer az FTP használatával hozza létre az almappát. Nyissa meg a Filezillát, és FTP-hitelesítési adataival csatlakozzon webhelyéhez. A fő WordPress mappában kattintson a jobb gombbal, és válassza a könyvtár létrehozása lehetőséget . Nevezze el az új mappát.

Ebben az oktatóanyagban az FTP használatával folytatjuk, mivel ez a legmegbízhatóbb módja annak, hogy elérjük azt a célt, hogy manuálisan telepítsünk egy állomáshelyet.

FTP használata a WordPress állomáshelyével

3. Hozzon létre egy FTP-felhasználót az állomáshelyéhez

Létre kell hoznia egy FTP-felhasználót az új állomáshelyhez. Ehhez jelentkezzen be a cPanelbe, és keresse meg az FTP -fiókokat . Ebben a példában a GoDaddy cPanel-t használjuk, de a legtöbb tárhelyszolgáltató nagyon hasonló beállítással rendelkezik. Hozzon létre egy új FTP-fiókot egy név, jelszó létrehozásával, adjon meg egy könyvtárat, majd kattintson az FTP-fiók létrehozása gombra.

FTP fiók létrehozása

4. Töltse le a fájlokat élő webhelyéről

Le kell töltenie a gyökérmappát vagy a public_html mappát, amely az összes WordPress-fájlját tartalmazza. Kattintson jobb gombbal a public_html elemre, és válassza a Letöltés lehetőséget .

Fájlok letöltése FTP használatával

Miután letöltötte a fájlokat, a következő lépés az, hogy jelentkezzen be a tárhely cPanelbe, és lépjen a phpMyAdmin oldalra az adatbázis exportálásához. Navigáljon az Exportálás elemre , válassza ki a gyorslehetőséget, és kattintson az Ugrás gombra .

Adatbázisok exportálása a WordPress állomáshelyével

5. FTP használatával töltse fel fájljait az átmeneti mappába

A 3. lépésben létrehozott FTP-fiók használatával jelentkezzen be az állomáshely-kiszolgálóra FTP-n keresztül. Töltse fel a 4. lépésben letöltött fájlokat az átmeneti mappába.

Fájlok feltöltése a WordPress átmeneti webhelyére

6. Hozzon létre egy új adatbázist, egy adatbázis-felhasználót, és töltse fel adatbázisát az élő webhelyről

Nyissa meg a MySQL Database Wizard -t a cPanelben, és hozzon létre egy új adatbázist a állomáshelyéhez. Adjon nevet az új adatbázisnak, majd kattintson az Adatbázis létrehozása elemre .

Miután létrehozta az új adatbázist, kattintson a következő lépés gombra.

Új adatbázis létrehozása

A következő lépés egy új adatbázis-felhasználó létrehozása. Adjon meg felhasználónevet és jelszót, majd kattintson a Felhasználó létrehozása elemre . Ügyeljen arra, hogy biztonságos jelszót és egyedi felhasználónevet használjon. Jegyezze fel ezeket az információkat valahova, hogy emlékezzen, mit írt be. A következő lépésekben szüksége lesz rá.

Adatbázis-felhasználó létrehozása

A következő képernyőn jelölje be az ÖSSZES JOGOSULTSÁG jelölőnégyzetet , majd görgessen le a Következő lépés lehetőségre .

Adatbázis-jogosultságok hozzárendelése

Ezután térjen vissza a phpMyAdmin oldalra, és töltse fel adatbázisfájlját az élő webhelyről a állomáshely új adatbázisába. Válassza ki az adatbázis nevét a phpMyAdmin panel bal oldalán , majd kattintson az Importálás fülre . Innen kattintson a Fájl kiválasztása lehetőségre a 4. lépésben exportált sql fájl importálásához. Miután csatolta az sql fájlt, kattintson a GO gombra .

Adatbázis importálása

7. Módosítsa a wp-config.php fájlt

Ehhez a lépéshez módosítania kell a wp-config fájlt, hogy összekapcsolja az új adatbázist a állomáshelyhez. A FileZilla használatával keresse meg az átmeneti webhely fájljait, és keresse meg a wp-config.php fájlt. Kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a Szerkesztés lehetőséget. A megnyitás után látni fogja, hogy a wp-config.php fájl továbbra is az élő webhelyre mutat. Ennek megváltoztatásához le kell cserélnie az adatbázis nevét az imént létrehozott új névre, majd hozzá kell rendelnie az új felhasználónevet és jelszót. Miután elvégezte a szükséges módosításokat, kattintson a Mentés gombra .

Wp-config fájl módosítása

Miután megváltoztatta a wp-config fájlt, látnia kell az új állomáshelyet! Keresse fel a yoursite.com/staging/wp-admin webhelyet (vagy bárhogyan is nevezte el az átmeneti aldomaint), és jelentkezzen be élő webhelye hitelesítő adataival.

Egy további lépés, amelyet meg kell tennie, hogy elrejtse a bemutatóhelyet a keresőmotorok elől, miközben dolgozik rajta. Ehhez jelentkezzen be a WordPress adminisztrációs paneljére, majd lépjen a beállításokhoz. Innen jelölje be a Ne ösztönözze a keresőmotorokat a webhely indexelésére jelölőnégyzetet , majd kattintson a Változtatások mentése gombra .

Elrettentő a keresőmotor láthatósága

Ta-da! Sikeresen létrehozott egy állomáshelyet manuálisan.

A WordPress állomáshelyének élő kézi indítása

A feladat végrehajtásához meg kell ismételnie a lépéseket:

 1. Töltse le az összes fájlt a állomáshelyéről a FileZilla segítségével.
 2. Töltse le állomáshelye adatbázisfájlját a phpMyAdmin alkalmazásból.
 3. A Filezilla használatával töltse fel az átmeneti webhely fájljait az élő webhelyére.
 4. A phpMyAdmin segítségével válassza ki az élő webhely adatbázisát, kattintson az Importálás lehetőségre, majd válassza ki az átmeneti webhely sql fájlját, majd kattintson a GO gombra.
 5. A FileZilla használatával keresse meg az élő webhely wp-config.php fájlját, és szerkessze az adatbázis nevét, az adatbázis-felhasználót és az adatbázis jelszavát az átmeneti webhely hitelesítő adataival.
 6. Az élő webhely WordPress adminisztrációs paneljén lépjen a beállítások/olvasás részre, és győződjön meg arról, hogy a Keresőmotorok visszatartása a webhely indexelésének megakadályozása érdekében nincs engedélyezve.

Helyi WordPress-környezet létrehozása manuálisan

Az egyik legjobb dolog, amit tehet, ha létrehoz egy helyi környezetet a webhelyéhez, és állomásozó környezetként használja. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy módosítsa élő webhelyét a helyi gépen, majd FTP-vel töltse fel a gazdagépre.

Alapvetően kétféleképpen lehet létrehozni egy helyi környezetet a munkához.

 1. Helyi szerverszoftver, például MAMP használata .
 2. Használjon virtualizált környezetet, például Desktop Server, WP Stagecoach vagy Local by Flywheel .

Ebben az oktatóanyagban a MAMP segítségével helyi WordPress-környezetet állítunk be egy Apple számítógépen, de a lépések a Windows esetében szinte azonosak.

Helyi szerver beállítása MAMP segítségével

A MAMP egy helyi szerverkörnyezet, amely ingyenes a Mac OS és Windows felhasználók számára. Lehetővé teszi WordPress-környezet beállítását a helyi merevlemezen, így tesztelhet és implementálhat funkciókat anélkül, hogy meg kellene zavarnia az élő webhelyet. A MAMP használatához az FTP-klienst, például a FileZillát kell használnia a webhelyfájlok letöltéséhez. Végezzük el a helyi szerver MAMP használatával történő beállításának lépéseit.

 1. Töltse le és telepítse a MAMP-ot.
 2. Keresse meg az alkalmazások mappát (Windows rendszeren a Sajátgép), és kattintson duplán a program futtatásához.
 3. Kattintson a Portok fülre a Portbeállítások megtekintéséhez.

Válassza a Web & MySQL portok beállítása 80-ra és 3306 -ra lehetőséget, hogy megtekinthesse a helyi webhelyet a webböngészőben a localhost beírásával . Ezzel szükségtelenné válik a localhost:8888 beírása minden alkalommal, amikor meg szeretné tekinteni webhelyét.

A MAMP beállítása a WordPress állomáshelyhez

4. Kattintson a Kiszolgálók indítása gombra a MAMP Start/Stop képernyőjén.

A MAMP webszerverek indítása

5. Webhely megtekintése

A webhely megtekintéséhez írja be a localhost kifejezést a böngészőbe. Valami ilyesmit fog látni: Index of/ . Ez jelzi, hogy a MAMP megfelelően működik, de a könyvtár üres.

6. Töltse le és csomagolja ki a WordPress-t

Ha a WordPress új verzióját szeretné telepíteni, töltse le és csomagolja ki a WordPress-t a MAMP-könyvtár htdocs mappájába. Ha telepíteni szeretné élő webhelyének másolatát, helyezze át a FileZillában letöltött fájlokat a htdocs mappába.

WordPress telepítése HTDOCS-ba

7. Állítson be egy adatbázist

Ezután be kell állítania egy adatbázist. Ehhez nyissa meg a localhost alkalmazást a böngészőben, és mutasson az Eszközök fölé , majd válassza a phpMyAdmin lehetőséget .

Adatbázis telepítése a MAMP segítségével

8. Kattintson az Új gombra új adatbázis hozzáadásához a telepítéshez.

Adjon nevet az adatbázisnak, és kattintson a Create gombra .

Adatbázis elnevezése a MAMP-ban

9. Tekintse meg a WordPress telepítését

Ehhez kattintson a WebStart elemre a MAMP alkalmazás kezdőképernyőjén. Ezután kattintson a Saját webhely elemre a képernyő tetején. Ha a WordPress megfelelően van telepítve, akkor látnia kell a WordPress telepítési képernyőjét (ha új telepítést választott). Ha másolatot szeretne kapni élő webhelyéről, hagyja ki a 12. lépést.

WordPress Staging Site Telepítési képernyő

10. Válassza az angol nyelvet.

Ezután kérni fogja, hogy adja meg az előző lépésekben létrehozott adatbázis adatait. Írja be az adatbázis nevét, majd a root felhasználónévhez, a root pedig a jelszóhoz. A gépnév alapértelmezés szerint be van írva, csakúgy, mint az adatbázis előtag.

Wordpress MAMP adatbázis képernyő

11. A WordPress most átmegy a telepítési folyamaton.

Ha elkészült, egy teljesen működőképes helyi tesztkörnyezet áll rendelkezésére, amellyel játszhat.

12. Élő webhelyének másolása a MAMP-ba

Ha át szeretné másolni az élő webhelyet a MAMP-ba, húzza a webhely fájljait a helyi számítógépen létrehozott mappába, majd importálja az élő webhely adatbázisának sql fájlját a 8. lépésben létrehozott új adatbázisba.

13. Módosítsa a Wp-Config fájlt

A webhely megfelelő megjelenítéséhez további lépésre lesz szükség. Módosítania kell a wp-config.php fájlt, amelyre az utolsó szakaszban hivatkozott, az átmeneti webhely manuális létrehozása.

A Wp-config fájl módosítása a MAMP-ban

Ez az! Sikeresen telepítette a WordPress-t a helyi gépére. Itt módosíthatja webhelyét, újat tervezhet anélkül, hogy csatlakoznia kellene az internethez, vagy kockáztathatja a hibákat élő webhelyén.

Most, hogy áttekintettük, hogyan hozhat létre állomáshelyet beépülő modullal, webhelye gazdagépével vagy manuális módszerrel, megvitatjuk, hogyan kell kezelni az átmeneti webhelyet.

WordPress állomáshely kezelése és használata

Miután elsajátította a WordPress állomáshely létrehozását, a sikeres használathoz képesnek kell lennie mind a bemutató, mind az élő webhelyek karbantartására. Megválaszolunk néhány kérdést a WordPress állomáshelyekkel kapcsolatban. Melyek a legjobb gyakorlatok egy állomáshely használatához? Mikor érdemes élőben közzétenni a bemutatóhelyet? Milyen gyakran kell biztonsági másolatot készíteni a webhelyéről? Végül, hogyan használhatja a GitHub-ot együttműködési eszközként több környezet kezeléséhez?

A állomáshely használatának okai

Van néhány oka annak, hogy szeretne egy állomáshelyet használni webhelyéhez. Először is javítja az általános munkafolyamatot. Ez különösen igaz, ha egy webhelye sok információt tartalmaz, több webhelyet kezel, vagy ha nagy a forgalom. Webhelye nem tud pénzt keresni Önnek, ha a látogatók csak azért keresik fel a webhelyet, hogy megtalálják a karbantartási képernyőt. Ez azt eredményezheti, hogy az emberek visszapattannak webhelyéről, és soha nem térnek vissza, ami a webhely forgalmába és potenciális bevételeibe kerül, ha e-kereskedelmi platform van telepítve a webhelyére.

Ön az automatikus frissítéseket használja

A állomáshely további előnye, hogy csökkenti a frissítések után esetlegesen felmerülő hibák számát. Lehet, hogy van olyan tárhelycsomagja, amelynél engedélyezve vannak az automatikus frissítések. Webhelye elfoglalt az Ön számára, amíg a gazdagép frissíti a beépülő moduljait, ami összeférhetetlenséget okoz egy másik telepített beépülő modullal. Ha engedélyezve van egy átmeneti webhely, akkor gyorsan életbe léptetheti az átmeneti webhelyet a webhely visszaállításához. Innentől kezdve elvégezheti a hibaelhárítást az állomáshelyen, hogy megtudja, mi hibázott anélkül, hogy költséges leállást okozna.

Fejlesztő használata

Lehet, hogy fizet valakinek, hogy karbantartsa webhelyét, frissítéseket hajtson végre vagy új funkciókat adjon hozzá. Az átmeneti webhelyek nyugalmat biztosítanak, hogy az Önben megbízott fejlesztő lépéseket tesz annak érdekében, hogy a látogatóinak kidolgozott, hibamentes webhelyet mutasson. Ez különösen fontos hirdetési kampányok futtatásakor, új termék vagy szolgáltatás kiadásakor, vagy olyan bejegyzések létrehozásakor, amelyeket több közösségi média platformon szeretne népszerűsíteni. Sokkal egyszerűbb ezeket a dolgokat megtenni egy átmeneti környezetben, ahol láthatja az előrehaladást, és még a webhely életbe lépése előtt elvégezheti a módosításokat.

Költséges hiba elkövetése

Végül, mi van akkor, ha számtalan órát töltött saját webhelyének tervezésével és fejlesztésével, csak azért, hogy valami elromlik az indítási folyamatban? Ha engedélyezve van az átmeneti hely, ha probléma adódik az éles indítás során, még akkor is, ha a fájlok megsérülnek vagy elvesztek, akkor vissza kell térnie az átmeneti környezethez.

Nézzük át:

 • A állomáshelyek javítják a munkafolyamatot, mivel biztosítják, hogy a látogatók ne kapják meg a bosszantó „Karbantartási mód” képernyőt.
 • Védelmet nyújtanak a borzalmasan elhibázott bővítményfrissítések ellen.
 • Az átmeneti webhelyek biztosítják, hogy webhelye látogatói a webhely legfrissebb iteranciáját látják.
 • Egy állomáshely segít megvédeni Önt a vadonatúj webhely elindításakor bekövetkező hibáktól.

Most, hogy megadtunk néhány okot arra, hogy állomáshelyet hozzon létre, tekintsünk át néhány bevált módszert az átmeneti környezet használatára vonatkozóan.

Mikor NE Használjunk állomáshelyet:

Most, hogy már jól ismerjük azokat a helyzeteket, amikor érdemes fellépőhelyet használni, beszéljünk meg néhány olyan helyzetről, amikor nem szükséges fellépőhelyet használni. Ha van olyan webhelye, ahol ritkán frissíti a tartalmat, valószínűleg nem szükséges átmeneti webhelyet használni. Ha van egy online áruháza, és frissíteni szeretne néhány termékárat, valószínűleg nem kell engedélyeznie a színpadi környezetet.

Általában nem szükséges állomáshelyet használni néhány szövegmódosítás végrehajtásához. Ennek egyszerű az oka. Ha rendszeresen csak új szöveges tartalmat ad hozzá webhelyéhez vagy blogjához, akkor az átmeneti webhely használatának folyamata unalmassá válhat. Valahányszor szövegmódosítást hajt végre, vagy blogbejegyzést ad hozzá, végig kell mennie a lépéseken, hogy üzembe helyezze a állomáshelyét. Ez ijesztőnek és időigényesnek tűnik, nem?

Rendben, szóval, ha nem kell állomáshelyet használnia a szövegmódosításokhoz, mikor érdemes egyet használni? Ideális esetben, ha folyamatosan frissíti a tartalmat, jó ötlet hetente biztonsági másolatot készíteni ahelyett, hogy egy állomáshelyet használna. Egy állomáshely előnyösebb a technikai változtatásokhoz, mint a szöveges módosításokhoz. Ezenkívül a blogbejegyzések hozzáadásához vagy szerkesztéséhez általában nincs szükség egy állomáshely engedélyezésére.

Íme néhány további ok, amiért nem kell állomáshelyet használnia:

 • Új felhasználó hozzáadása a webhelyéhez.
 • Egyes termékek, bejegyzések vagy oldalak törlése.
 • Kis szövegmódosítások végrehajtása.

Bevált gyakorlatok, amelyeket be kell tartani egy állomáshely használata során

Mivel úgy döntöttünk, hogy az átmeneti webhelyeket olyan technikai dolgokra kell használni, mint a bővítmények módosítása vagy frissítése, tekintsük át a bevált módszerek listáját, ha átmeneti környezetet kíván használni. Először is fontos megjegyezni, hogy az átmeneti környezetet csak akkor szabad engedélyezni, ha jelentős változtatásokat hajtanak végre.

A főbb változások némelyike ​​olyan helyzeteket foglalhat magában, mint például a következők:

 • Jelentős tervezési vagy funkcionalitási változtatások végrehajtása az oldalakon.
 • Cserélje le témáját egy másikra.
 • Bővítmények hozzáadása vagy eltávolítása.
 • Beépülő modul vagy téma frissítései.
 • WordPress alapfrissítés végrehajtása.
 • Új témasablonok, például 404-es oldalsablonok, keresési eredménysablonok, blogbejegyzés-archívum-sablonok vagy más kapcsolódó oldalsablonok létrehozása.

Vázoljunk fel néhány forgatókönyvet, amikor egy állomáshelyet szeretne használni.

A helyszínhasználati eset 1. forgatókönyve

Van egy webhelye, amely rendelkezik e-kereskedelmi funkciókkal. Észrevette, hogy az eladások egy kicsit stagnálnak, és a bolti oldal visszafordulási aránya magasabb, mint a múltban. Ki szeretne próbálni egy új boltoldal-elrendezést, valamint egy új termékoldal-elrendezést az eladások növelése érdekében.

Figyelembe veendő tényezők: Új designra lesz szüksége, valamint két új oldalsablonra (egy a termékekhez, egy pedig az üzlet oldalához).

Folyamat: Először is át kell mennie ezen oldalak tervezési folyamatán. Akár valós időben tervez, akár egy elrendezést modellez egy olyan programban, mint az XD vagy a Photoshop, amikor eljön az új oldalelrendezések megvalósításának ideje, ezt egy állomáshelyen kell megtennie. Egy olyan webhelyen, amelyen engedélyezve van az e-kereskedelmi funkció, nem szeretne valós időben módosítani egy terméket vagy üzletet egy élő webhelyen. Ebben az esetben egy állomáshely engedélyezése lehetővé teszi, hogy addig bütyköljön új oldalain, amíg el nem éri azokat, majd áttolja őket a bemutatóhelyről az élő webhelyre.

WordPress átmeneti webhely e-kereskedelem

A helyszínhasználati eset 2. forgatókönyve

Ön egy webfejlesztő, akinek ügyfele két meglévő oldal szöveges tartalmát szeretné frissíteni: rólunk és szolgáltatásokról. A Rólunk oldalon végrehajtott változtatások nem terjedelmesek, csupán néhány bekezdésnyi szöveget helyettesítenek. A szolgáltatások oldalának módosításai egy kicsit bonyolultabbak. Ügyfele arra kérte, hogy adjon hozzá új szolgáltatási ajánlatokat az oldalhoz, valamint új szolgáltatáskivonatokat, és alkalmazzon néhány animált effektust. A szolgáltatások oldala némi átalakítást igényel, hogy teljesítse ezt az ügyfélkövetelményt.

Figyelembe veendő tényezők: Csak néhány módosítást kell végrehajtania az egyik oldalon, de a másik oldalon olyan animációra van szükség, amelyet az aktuális témája natívan nem kínál, ezért a kívánt eléréséhez be kell hajtania néhány javascriptet. eredmény.

Folyamat: Javascriptet kell használnia az animációhoz, és módosítania kell a szolgáltatások oldalának elrendezését. Ezenkívül új tartalmat fog hozzáadni olyan szolgáltatásajánlatok révén, amelyek megkövetelik a design módosítását. Ebben a forgatókönyvben elég egyszerűnek tűnik megtenni az élő webhelyen, de mi van akkor, ha implementálja a javascriptet, és a többi oldal tartalma helytelenül jelenik meg? Ebben az esetben az tűnik a legbiztonságosabb megoldásnak, ha az élő webhelyet átmeneti állapotba helyezi, teszteli a javascriptet, kidolgozza a szolgáltatások oldalának új megjelenését, majd elindítja az oldalt, amikor minden úgy néz ki, ahogy kell, és megfelelően működik.

Webhelyszolgáltatások forgatókönyve

A helyszínhasználati eset 3. forgatókönyve

Úgy döntött, hogy új beépülő modult szeretne telepíteni webhelyére, amely lehetővé teszi, hogy csevegjen webhelye látogatóival. A választott bővítmény kompatibilis a WordPress jelenlegi verziójával, és kiváló értékelései vannak a WordPress.org webhelyen. Telepítse és aktiválja a beépülő modult az élő webhelyén, vagy vezesse be a webhelyet átmeneti állapotba, hogy alaposan tesztelje az új bővítményt?

Figyelembe veendő tényezők: Egy új bővítmény telepítése sikertelen lehet. Telepítheti és konfigurálhatja kis erőfeszítéssel, és boldogan haladhat, vagy ütközhet egy másik, a webhelyén használt beépülő modullal, amitől a rettegett „ez a webhely kritikus hibát észlelt” üzenetet kaphat.

Folyamat: Amikor új beépülő modulokat telepít, amelyek új funkciókat tesznek lehetővé, azokat átmeneti környezetben kell telepíteni, hogy ne forduljanak elő ütközések a jelenleg telepített más bővítményekkel. Ezenkívül érdemes több chat-bővítményt is kipróbálni, hogy megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő beépülő modult. Ebben az esetben jobb, ha engedélyezi az átmeneti környezetet, hogy elkerülje az esetlegesen felmerülő beépülő modul-ütközéseket.

A csevegőszoftver használati esete

Mikor érdemes élőben közzétenni a bemutatóhelyet

Ha sikeresen létrehozta az új tartalmat vagy bevezette az új funkciókat, és biztos abban, hogy nem kell további változtatásokat végrehajtania, biztonságosan elérhetővé teheti állomáshelyét. Fontos megjegyezni, hogy a folytatás előtt biztonsági másolatot szeretne készíteni az élő webhelyről és a állomáshelyről is. Miután elindította a közvetítési webhelyet, célszerű letiltani a bemutatóhelyet. Ha engedélyezve hagyja a bemutatóhelyet, ki van téve az emberi hibáknak. Ha elfelejti kikapcsolni a „A keresőmotorokat az oldal indexelésének megakadályozása” beállítást, akkor sebezhetővé válik az interneten található tartalom duplikálásával szemben, ami nem jó ötlet SEO-célokra.

Milyen gyakran készítsen biztonsági másolatot webhelyéről

Ha nem frissíti rendszeresen a tartalmat, előfordulhat, hogy csak néhány hetente vagy havonta egyszer kell biztonsági másolatot készítenie. Ha azonban olyan gazdagépe van, amely automatikus frissítéseket hajt végre, a biztonsági mentés gyakoriságának növekednie kell. Minden alkalommal, amikor egy beépülő modult frissítenek, fennáll a kompatibilitási probléma kockázata. Ezért rendszeresen, például naponta vagy hetente készítsen biztonsági mentést.

Ha hetente többször frissíti a tartalmat, előfordulhat, hogy a biztonság érdekében naponta biztonsági másolatot kell készítenie. Ha nem, akkor fennáll annak a veszélye, hogy hiba esetén értékes tartalmat veszít. Nem szeretné, hogy olyan helyzetbe kerüljön, amikor több blogbejegyzést tett közzé a héten, és később megtudja, hogy van egy probléma, amely arra kényszeríti, hogy visszaállítsa egy sokkal korábbi visszaállítási pontról, és törölje az összes friss, izgalmas tartalmat. .

Ha sok olyan funkciót telepített, amelyekkel napi rendszerességgel kell interakcióba lépnie a felhasználókkal, ezt is figyelembe kell venni. A napi biztonsági mentések minden űrlapbejegyzést, megjegyzést, termékvásárlást vagy termékismertetőt biztonságban tartanak attól, hogy örökre elveszjenek, ha napi biztonsági másolatot készít. Ne feledje, hogy ha engedélyezi ezeket a funkciókat, webhelye adatbázisa megváltozik, hogy tükrözze az új tartalmat. Elengedhetetlen a rendszeres biztonsági mentések elvégzése, hogy semmi se vesszen el az internetes szakadékban.

Mi az a Git, és hogyan használhatom a webhelyemmel?

A Git egy ingyenes nyílt forráskódú vezérlőrendszer, amely bármilyen webes projekt kezelésére használható, függetlenül annak méretétől. A Git lehetővé teszi, hogy nyomon követhesse a webhelyén lévő bármely fájlban végrehajtott módosításokat. Ha gyakorlatiasabb irányítást keres, vagy a webhelyén végrehajtott változtatások hibaelhárítását végzi, és nem szeretné teljesen elölről kezdeni, a Git nagyon hasznos eszköz lehet az Ön számára.

Git használata az együttműködéshez

Ha a Git telepítve van a szerverére, akkor képes megőrizni a kiszolgálóra telepített összes fájl teljes előzményét. Ez azt jelenti, hogy ha módosít egy fájlt, a Git mindent megtesz, elmenti a fájl régi verzióját, és rögzít minden későbbi módosítást.

Ez lehetővé teszi, hogy visszatérjen bármely adott ponthoz, ahol problémát tapasztalt a webhelyén, és helyesbítse a kurzust. Ez egy nagyon praktikus eszköz, különösen akkor, ha manuálisan csinálja a dolgokat élő és színpadi környezetében. Ezzel az eszközzel megakadályozhatja, hogy a teljes állomáshelyet törölje, és lehetővé teszi, hogy visszalépjen egy módosított fájl korábbi verziójára, amikor az valóban úgy működött, ahogyan kell.

A Git használata teszteléshez

Itt van egy forgatókönyv, ahol a Git hasznos a tesztelési szakaszban. Tegyük fel, hogy úgy dönt, hogy új funkciókat helyez el webhelyén. Létre kell hoznia a fő webhely egy ágát, amelyen módosításokat végezhet. Ha te lennél az a fejlesztő rocksztár, akiről tudtad, hogy lehetsz, a tesztelés befejezése után egyszerűen összevonnád webhelyed új iterációját a régivel. Másrészt, ha nem végzett ilyen kiváló munkát a tesztelés során, egyszerűen kukába helyezheti a létrehozott ágat, és létrehozhat egy másik ágat a további tesztelés érdekében. Nincs kár, nincs szabálytalanság.

A Git akkor is hasznos lehet, ha olyan csapatkörnyezetben dolgozik, ahol egy webhelyen több fejlesztő is dolgozik. Ha Ön fejlesztő, akinek gyakran kell módosítania egy olyan webhelyet, amelyen egy másik személy dolgozott, a Git szó szerint megmentheti a józan eszét, és sokkal könnyebbé teheti annak kiderítését, hogy ki mit és mikor csinált.

Ha többet szeretne megtudni a Gitről, olvassa el Git and GitHub: A Beginner’s Guide for Complete Newbies bejegyzésünket . Ha meg szeretné tudni, hogyan helyezheti üzembe állomáshelyét az élő környezetbe, olvassa el a Git Push: WordPress telepítése a GitHubról a webtárhelyre című bejegyzésünket .

A dolgok lezárása

Az átmeneti webhelyek fontos eszközt jelentenek a megvalósításhoz, ha nem csupán néhány szövegmódosítást hajt végre webhelyén. Biztosítják, hogy elkerülheti a költséges leállást a frissítések végrehajtása során, segítenek új funkciókat vagy funkciókat engedélyezni webhelye számára, hogy az továbbra is működjön az Ön és vállalkozása számára, és valóban megkönnyítik az életét, ha meg akarja változtatni webhelye megjelenését és hangulatát. . A lényeg? A felállítási webhely intelligens módja annak, hogy webhelye továbbra is jól teljesítsen az Ön számára, akár kisvállalkozás tulajdonosa, akár blogger, akár nagy forgalmat bonyolító webhelye van, amely kulcsfontosságú vállalata sikeréhez.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress TutoriálokWordPress állomáshely létrehozása és használata